Хаві Родрігес залишив “Ель-Посо” - Блог про Львів

Хаві Родрігес залишив “Ель-Посо”

Хаві Родрігес

Чесно кажучи – трохи несподівано. Так, “Ель-Посо” програв у минулому турі вдома “Джимбі Картахені”, пропустивши її на другу сходинку. Так, це була поразка у дербі. Але звільняти тренера за дванадцять турів до кінця регулярного чемпіонату, перед плей-оф… Та ну!!!

Є дві версії.

Перша. Щось у Мурсії зараз не так, якщо “Червоний Прилив” звільняє головного тренера по ходу сезону. І це навряд чи пов’язано з результатами мурсійців.

Друга. Вже була інформація про те, що Хаві Родрігес розглядається у якості кандидата на посаду головного тренера “Барселони”, якщо Хесус Веласко очолить збірну Іспанії після Федеріко Відаля (а все до того йде).

І тут треба повернутись трохи назад. Відомо, що у Федеріко Відаля були деякі проблеми зі здоров’ям, через що він не керував збірною Іспанії під час Елітного раунду Європейської кваліфікації ЧС-2024, а замість нього виконуючим обов’язки ентренадора був головний тренер молодіжної збірної Іспанії Альберт Канільяс. Зараз він вже одужав, і навіть керував “Червоною фурією” під час товариських матчів проти збірної Німеччини. Але також відомо, що Королівська Федерація футболу Іспанії вже вела перемовини з головним тренером “Барселони” Хесусом Веласко, який ніби-то не проти повернутись у Мадрид заради збірної.

І тут також варто нагадати, що контракт Феде Відаля з РФЕФ розрахований до кінця чемпіонату світу. З іншого боку – Хесус Веласко допрацьовує свій контракт у “Барсі”, після чого вже буде готовий очолити збірну. Але Феде Відаль хоча допрацювати свій контракт з Федерацією до кінця та керувати “селесьон” на чемпіонаті світу в Узбекистані. Принаймні таку інформацію давав Густаво Муньяна.

Також читайте:   Євро-2022 серед жінок. Півфінал. Україна – Іспанія – 0:9

І ось – відхід Хаві Родрігеса з “Ель-Посо”. Ні для кого не секрет, що колишній капітан “Барселони” мріє повернутись на “Палау Блауграна” у якості тренера. Тому, виникає питання: невже колишні одноклубники Хаві Родрігес та Хорді Торрас вже попередньо вдарили по руках??? Якщо вибудовувати логічний ланцюжок, то дуже схоже на це. Тому, нехай і передчасно, але робимо прогноз: на початку літнього міжсезоння “Барселона” офіційно подякує Хесусу Веласко та оголосить Хаві Родрігеса новим головним тренером “блаугранас”, а Хесус Веласко повернеться у Мадрид, але очолить збірну Іспанії вже після чемпіонату світу та готуватиме її до відбору на Євро-2026. Але при цьому Хесус Веласко, швидше за все, буде присутній у делегації “Червоної фурії” в Узбекистані.

Тут варто лише додати, що 18 лютого “Ель-Посо” вже без Хаві Родрігеса на тренерському містку зіграє на виїзді проти “Кордоби Патрімоніо”, кольори якої захищає українець Микола Микитюк. Початок зустрічі о 14.00 за Києвом.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*