Genstar: розвал-сходження в Києві - Блог про Львів

Genstar: розвал-сходження в Києві

розвал-сходження

Водіям добре відомі всі негативні наслідки їзди розбитими дорогами. В їх числі – періодичний збій налаштування кутів установки коліс за межами заводських допусків. Процедура їх налаштування, що в побуті частіше називають «розвал-сходження», яку проведуть для вашого авто в сервісному центрі Генстар, дозволить подовжити ресурс покришок та покращить керованість транспортного засобу на будь-якій дорозі.

Що таке розвал і сходження?

Оптимальні параметри кутів установки коліс розраховують в індивідуальному порядку для кожної марки та моделі автомобілю. Це необхідно, аби забезпечити найкращу керованість та плавність ходу. 

  • Розвал – це кут між площиною обертання колеса та вертикаллю. Отже, цей параметр визначає, стоїть воно на дорозі рівно або нахилене в один бік. При позитивному розвалі колесо нахилене назовні, нахил всередину означає негативний розвал. Саме негативний розвал не застосовують для гоночних автомобілів, забезпечуючи підвищене зчеплення з дорожнім покриттям. Зворотнім боком негативного розвалу є підвищена зношеність протектора.
  • Сходження – параметр, що характеризує кут між площиною обертання колеса та напрямком руху автомобіля. Інакше кажучи, це паралельність коліс у горизонтальній площині (як при погляді зверху). Колеса, повернуті всередину, до поздовжньої осі машини, мають позитивне сходження. 

«Плюсом» позитивного сходження є підвищення стабільності їзди на високих швидкостях, а «мінусом» – певні проблеми при вході автомобілю в поворот. Негативне сходження підвищує відклик на поворот керма, проте знижує стабільність траєкторії на прямих ділянках.

Важливо пам’ятати, що сходження коліс обов’язково позначається на поведінці авто. Окрім нерівномірного зношування протектора, про його порушення можна дізнатися за наступними ознаками:

  • відведення авто з прямої траєкторії – виникає необхідність постійно підрулювати;
  • нестабільна поведінка при зміні покриття дороги;
  • спротив входу в поворот.

Коли потрібно регулювати сходження – розвал?

Регулювання кутів встановлення коліс рекомендується проводити при перших ознаках непередбаченого виробником сходження та розвалу. Його рекомендують проводити:

  • при заміні шин, якщо старий та новий комплект відрізняються ступенем зношення;
  • для авто, яке побувало в ДТП;
  • у випадку, якщо мав місце наїзд на перешкоду з сильним ударом по колесу або ходовій частині;
  • проводились ремонтні роботи або заміна елементів підвіски та автошин.

Регулювання установки кутів коліс необхідне при заміні деяких елементів підвіски – шарових опор, шарнірів рівних рульових швидкостей, важелів підвіски.

Де зробити розвал-сходження?

Потребуєте відрегулювати розвал сходження в Києві та ще не визначилися з вибором сервісу, де можна отримати таку послугу? В такому випадку обов’язково зверніться до сервісного центру Gеnstar, де вам доступний широкий спектр послуг з технічного обслуговування, ремонту та діагностики певних вузлів та механізмів.

Тут ви можете замовити проведення розвалу-сходження на одну або обидві осі, повну діагностику ходової частини, а також – скористатися комплексною послугою. Завдяки високому професіоналізму та досвіду персоналу, а також – передовій матеріальній базі, обслуговування вашого авто пройде швидко та якісно, без зайвих ускладнень. Приємний бонус – надання гарантії на виконані роботи, зручні форми оплати та демократичні ціни на популярні види послуг. 

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*