Коли треба міняти акумулятор ноутбука? - Блог про Львів

Коли треба міняти акумулятор ноутбука?

Коли треба міняти акумулятор ноутбука

Виникла підозра, що акумулятор вашого ноутбука може бути розрядженим? Існують декілька способів перевірити, чи потребує він заміни.

Раптове вимкнення без попередження – це сигнал того, що акумулятор може бути розрядженим і потребує заміни. Якщо в акумулятора недостатньо заряду, це може вказувати на його відмову. В такому разі рекомендується провести калібрування, щоб отримати чіткіше уявлення про його стан і визначити, чи вже час замінити його.

У цій публікації ми детально розглянемо, як визначити рівень заряду вашого ноутбука, як перевірити його продуктивність та коли прийде час подбати про заміну. Не забувайте перевірити ціни на акумулятор для ноутбука, щоб бути готовим до покупки нової батареї.

Низький рівень заряду акумулятора

По-перше, багато людей можуть вважати, що легко визначити, чи розрядився акумулятор ноутбука. Якщо він розрядився, то ноутбук не включиться, чи не так? Насправді це не завжди правда! Якщо ви, так само як і я, утримуєте ноутбук увімкненим в розетці протягом більшої частини часу, можливо, ви не помітите, що батарея розрядилася чи навіть вийшла з ладу.

Коли ноутбук підключений до мережі, він живиться змінним струмом, а не акумулятором. Тому, навіть якщо акумулятор розряджений, ноутбук працюватиме, поки підключений до мережі.

Якщо спробувати від’єднати ноутбук від мережі, на екрані відобразиться попередження про низький заряд акумулятора, і він може негайно вимкнутися. У такому випадку, наразі це вже не можна виправити. Радимо відвідати офіційний веб-сайт виробника вашого ноутбука, якщо на нього ще діє гарантія, такий як Lenovo, Asus, тощо.

Також слід пам’ятати, що акумулятори призначені для експлуатації, а не для вічного користування. Отже, рано чи пізно акумулятор ноутбука буде слабше тримати заряд та швидше розряджатися.

Коли треба міняти акумулятор ноутбука

Як перевірити здоров’я батареї ноутбука

Якщо вам пощастило, і ваш акумулятор ще досить “живий”, є декілька способів перевірити його стан. Натисніть на іконку акумулятора на панелі завдань (для Windows), коли ноутбук підключений до розетки. Якщо ви побачите, що акумулятор заряджений не в повному обсязі і не збільшує свій заряд, це говорить про можливі проблеми з ним.

Відкалібруйте акумулятор ноутбука

Перше, що слід зробити – це відкалібрувати акумулятор. Узагалі калібрування означає повне розрядження акумулятора, а потім його повне зарядження. Це дозволяє акумулятору перезавантажитися і виконати внутрішній діагностичний тест, щоб визначити, скільки ще залишилося його ресурсу.

Також читайте:   Як "згадати" у тексті людину в соціальних мережах?

Калібрування акумулятора – це стандартний процедурний діагностичний тест, який рекомендується виконувати періодично, щоб переконатися, що акумулятор ноутбука працює належним чином. Не хвилюйтеся, якщо раніше ви цього не робили, тепер у вас є всі необхідні відомості!

Деякі ноутбуки мають утиліту для калібрування акумулятора, яка надається виробником. Перевірте веб-сайт виробника, щоб знайти інструкції для свого конкретного ноутбука та переконайтеся, чи маєте ви цю утиліту. Якщо так, дозвольте їй відкалібрувати ваш ноутбук – цей процес може зайняти деякий час, але не хвилюйтеся.

Перевірте звіт про заряд акумулятора вашого ноутбука

Якщо ваш ноутбук все ще не показує точну інформацію про батарею, ви можете зробити кілька кроків, щоб перевірити батарею і дізнатися, чи дійсно настав час її замінити. На жаль, у Windows немає можливості показати вам, яка ємність вашого акумулятора порівняно з тією, на яку він розрахований. На щастя, для цього існує стороннє програмне забезпечення.

Звіт про акумулятор ноутбука за допомогою програмного забезпечення

Ви можете скористатися BatteryInfoView, прочитати інструкції та запустити виконуваний файл. Це дозволить вам перевірити, якою має бути ємність вашого акумулятора на даний момент.

Найважливішими параметрами для перегляду є “Повна заряджена ємність”, яка показує, наскільки ваша батарея була заряджена до повної ємності, “Розрахункова ємність”, яка показує, наскільки розрахована ємність вашої батареї, і “Стан батареї”, яка показує вам відсоток, заснований на цих значеннях. Якщо цей показник перевищує 80-90%, то стан вашого акумулятора знаходиться на досить нормальному рівні.

Звичайно, порівняйте свої результати з тим, як довго ви користуєтеся ноутбуком. Якщо ви щойно купили ноутбук і він показує відсоток нижче 90, вам, ймовірно, варто зателефонувати в Інтернет-магазин, щоб з’ясувати, в чому справа. Але якщо ви користуєтеся ноутбуком вже кілька років, а він показує 80 відсотків, ваш акумулятор розряджається з віком і використанням, як це і передбачено, і в цьому випадку немає причин для занепокоєння.

Якщо ж рівень заряду батареї нижче 70 (і ви вже відкалібрували батарею), можливо, настав час подумати про її заміну.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*