Чи потрібно займатися спортом для підтримки фізичного та психічного здоров’я

Важливість спорту для здоров’я

спорт

Важливість фізичної активності для здоров’я людини давно доведена вченими. Ще давньогрецький філософ Арістотель казав: “Рух – це життя …” І це дійсно правда. Адже малоактивний спосіб життя призводить до багатьох проблем зі здоров’ям і негативно впливає на психічний стан.

Під фізичною активністю розуміється будь-який рух: катання на велосипеді, роликах, ковзанах, активні ігри, йога, пілатес та інші. Підтримувати своє тіло у формі, піклуватися про нього є цінним. Для цього потрібно не тільки займатися спортом, а також правильно харчуватися, аби організм міг отримувати корисні інгредієнти. Хорошим варіантом є спортивне харчування, в яке входять такі харчові добавки: білкові та білково-вуглеводні коктейлі, амінокислоти, жироспалювачі, омега-3, коензим q10, мінерали, полівітаміни та багато іншого.

Користь від фізичної активності

Фізична активність приносить організму багато користі, а саме:

  • покращує роботу серця;
  • знімає напруженість, тривожність;
  • покращує якість сну;
  • зміцнює імунітет;
  • збільшує швидкість метаболізму;
  • сприяє концентрації уваги;
  • покращує самопочуття;
  • підвищує самооцінку.

Малорухливий спосіб життя негативно впливає не тільки на фізичне здоров’я організму, а також на психічне. Величезна перевага фізичної активності також полягає у тому, що вона є хорошим інструментом поліпшення психічного здоров’я. Активний спосіб життя сприяє виробленню ендорфінів – “гормону щастя”, який стимулює покращення настрою, зняття депресії та дарує відчуття радості. Вченими доведено, що люди, котрі займаються спортом, менше схильні до тривожності, вони більш стійкі до стресів.

Поруч із фізичною активністю рекомендується вживати спортивне харчування. Воно допоможе підвищити енергію, зміцнить суглоби, зменшити вагу і найважливіше – надасть організму корисні речовинами. Купити харчові добавки можна в Інтернет магазині Way Sport. Тут представлений величезний асортимент від відомих виробників: NOW, Source Naturals, MyProtein, Ultimate Nutrition, Pure Gold, BioTech, Ultimate Nutrition та інших. А різноманітність смаків нікого не залишить байдужим.

Активний спосіб життя разом із спортивним харчуванням допоможуть вирішити проблеми з фізичним та психічним здоров’ям.

Автор статті: Sporter.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*