Назар Яцишин: Від спарингу з «Галицькою здобою» залишилися лише позитивні враження» - Блог про Львів

Назар Яцишин: Від спарингу з «Галицькою здобою» залишилися лише позитивні враження»

Назар Яцишин

Поєдинки між ФК «Галицька здоба» та MFC «GlobalLogic Lviv» завжди проходять у безкомпромісній боротьбі. Крайній не став виключенням. А ще ці матчі цікаві тренерською дуеллю Сергія Тригубця та Назара Яцишина, які провели не один матч пліч-о-пліч.

Саме після гри, яка завершилася перемогою «айтівців» ексгравець «пекарів», в активі якого 170 поєдинків за нашу команду й поспілкувався на різні теми з клубною пресслужбою.

– Назаре, завершився спаринг вашої команди з ФК «Галицька здоба». Ваші враження від цієї гри.
-Гра видалася цікавою, в якій ми відпрацьовували різні тактичні моменти, плюс нам ще й вдалося здобути перемогу. Тому враження тільки позитивні.

– MFC «GlobalLogic Lviv» вже не вперше грає проти «пекарів», чим крайній спаринг відрізнявся від інших протистоянь?

– Всі спаринги проходять у цікавій і напруженій боротьбі, в яких крім задоволення від гри вдається вдосконалити різні напрацювання.

– Де в літньому сезоні гратиме ваша команда і які завдання ставатиме перед нею?
– Під час війни компанія «GlobalLogic» закрила фінансування команди, я треную її абсолютно безкоштовно, можна сказати у своє задоволення. Все тримається на коштах хлопців, які самі закривають внески за чемпіонат за що їм велика повага. Саме з ними вирішили що команда гратиме наразі тільки в чемпіонаті «IT-League», де ми виступаємо з самого початку її створення. Дуже хочеться зберегти команду та її футзальну історію, незважаючи на те, що зараз змінився склад, багато травмованих. До цього всього основні гравці Андрій Луговий і Володимир Михалюньо залучені до лав Збройних Сил України. Тим не менше, при всіх проблемах завдання поборотися за призові місця.

– Робимо екскурс у минуле. У зимовому сезоні 2023/2024 років ви тренували не лише MFC «GlobalLogic Lviv», а й клуб створений за 5-ть хвилин «Trussardi Team». Цей колектив дехто порівнював навіть з футбольною збірною Данії 1992 року. Підведіть підсумки сезону для кожної з команд. Що вдалося, над чим навпаки необхідно ще працювати.

– Дійсно, «Trussardi Team» створили можна сказати за декілька днів. Все це завдяки Юрію Трушу, який окрім футболу любить футзал. Саме він знайшов гравців, кошти для команди і за такий короткий проміжок часу ми стали одним єдиним колективом про що свідчить результат перше місце та всі матчі без поразок у «Silver Business League» (Асоціація футзалу міста Львова). До зими «Trussardi Team» бере творчу паузу.

Також читайте:   Львівська говірка

Щодо MFC «GlobalLogic Lviv», то ми зайняли третє місце в «Gold Вusiness League» (Асоціація футзалу міста Львова). Хоча, до останнього боролися за найвищі нагороди. В «IT-League» були проблеми зі складом, тому обмежилися 7-им місцем.

– Актуальне питання коли Назара Яцишина побачимо у керма команди-професіоналів?
– Бажання попрацювати на вищому рівні є, принаймні я готовий і впевнений у своїх силах, але наразі варіантів немає, тому тільки час покаже як буде далі.

Наразі треную на аматорському рівні та є директором дитячого футбольного клубу «Еколенд». Користаючись нагодою запрошую всіх, хто має дітей до нас в клуб.

– Як ви відноситеся до правила «один гравець – одна команда», адже не секрет, що саме у футзальних змаганнях міста Лева воно часто не діє й, таким чином, футзал деградує?

– Це болюча тема. Для гравця – це класно, що він має можливість зіграти за іншу команду й заробити додаткові кошти, але в багатьох лігах утворюється бардак зі заявками гравців, та і команди які фінансово сильніші використовують це, запрошуючи гравців з різних футзальних ліг. Одним словом порушується чесний спортивний принцип.

Проте, я вважаю, що це більше вина керівників федерацій та різних аматорських ліг, які дають можливість багатьом гравцям виступати за різні колективи.

– За вашими плечима виступи за низку футзальних клубів, серед яких був «Тайм», «Кардинал», «Динамо», «Княжий ринок», ФК «Галицька здоба», «Дніпро» (Черкаси) тощо. Чи не плануєте у найближчому майбутньому відновити ігрову кар’єру?
– Можливо й кондиції дозволяють продовжувати кар’єру, бо регулярно тренуюсь, але хочеться хіба що пограти у своє задоволення. Тому й плануємо створити зіркову команду-ветеранів щоб якраз пограти у своє задоволення в одній із бізнес-ліг. Думаю багатьом буде цікаво побачити в одній команді зіркових футзалістів.

Від себе хочу додати щоб ми не забували підтримувати Збройні Сили України, адже саме завдяки ним ми можемо жити у вільній країні й займатися улюбленими справами.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*