Визначні місця Львова: що можна встигнути подивитися за 1 день? - Блог про Львів

Визначні місця Львова: що можна встигнути подивитися за 1 день?

Львів

З приходом теплих днів в Україні починається новий туристичний сезон. Інтерес до Львова з роками не вщухає, адже крім старовинної архітектури Місто Лева відоме своїми цікавими закладами харчування і пропонує безліч розваг на будь-який смак.

Львів є водночас романтичним та історичним сучасним та автентичним містом, поєднує у собі європейський та національний український дух. Щоб оцінити, наскільки він колоритний і цікавий, треба відвідати дуже багато різних місць. Але якщо у вас на цей маршрут відведений тільки один день, краще взяти в оренду автомобіль, значно заощадивши свій час.

Топ місць у Львові

Приїхавши до Львова на один день, обов’язково відвідайте ці місця:

  1. Площа Ринок. Це серце міста, де ви зустрінете більшість визначних пам’яток, численні ресторани та кафе. Один з найпопулярніших закладів Львова, що розташований саме там – «Криївка».
  2. Львівська Ратуша. Розташовуючись у самому серці міста, вона дає чудовий огляд на все місто. Однак піднятися нагору крутими сходами – окремий, хоча і дуже захоплюючий квест.
  3. Домініканський собор – одна з найкрасивіших християнських пам’яток Львова. Щоб до нього потрапити, від Площі Ринок потрібно пройти вулицею Ставропігійською до Музейної Площі. І ви одразу побачите величний і масивний собор. Поруч з ним знаходиться пам’ятник першому українському друкареві – Івану Федорову.
  4. Чорна Кам’яниця – буквально чорний фасад, створений у XVI столітті з білосніжними скульптурами.
  5. Палац Бандінеллі, розташований поруч з чорним будинком.
  6. Вірменська вулиця. Своїми обрисами вона нагадує нагадує італійські дворики: схожі квадратні фасади та лаконічні віконні прорізи. Доріжка вздовж будинків приведе вас прямо до Вірменського кварталу, де розташований Вірменський собор. Цей собор відкритий для відвідувачів.

Львів

Навіть якщо ви не є цінителем старовини, обов’язково зазирніть хоча б в один з музеїв. Наприклад, до Національного музею ім. Андрея Шептицького. Він зберігає найстаріші ікони XIX-XVIII століть і безліч картин новіших часів. Дуже цікаво і приємно прогулятися між його високих старовинних фасадів.

Є у центральній частині й інші цікаві тематичні музеї: Аптека-Музей, музей скла, Тюрма на Лонцького та інші.

Де поїсти у Львові?

Якщо ви приїхали всього на один день, обов’язково потрібно скуштувати місцеві страви та оцінити колорит закладів харчування.

Найбільш колоритні такі кафе і ресторани:

  1. Паб «Кумпель» – молодіжний заклад з авторським пивом і обширним меню галицьких страв;
  2. Ресторан «Місько Пструг». Візитівка закладу – страви з річкової форелі.
  3. Кафе «Під золотою розою» – традиційна єврейська кухня, нетривіальний інтер’єр і унікальна специфіка виставлення рахунку (цін в меню немає, за суму в рахунку можна та навіть потрібно торгуватися).
  4. Ресторан «Гасова лямпа» – тут панує нетривіальна та цікава атмосфера.

Для поціновувачів пивної культури варто завітати до Львіварні – Музейно-культурного комплексу пивної історії.

Львів

Перебуваючи у Львові всього один день, ви можете не встигнути відвідати всі перераховані заклади. Однак маючи цей перелік, не будете гаяти час на пошук. Поїздки на зручному і надійному орендованому автомобілі дозволять витратити час з користю і відвідати не лише відомі заклади у центрі міста, але й виїхати за його місто, наприклад до старовинних пам’яток Золотої Підкови Львівщини – Олеського, Золочівського та Підгорецького замків.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*