VBET Екстра-ліга: «ХІТ» – чемпіон, «Енергія» – друга, «Ураган» – третій + ВІДЕО - Блог про Львів

VBET Екстра-ліга: «ХІТ» – чемпіон, «Енергія» – друга, «Ураган» – третій + ВІДЕО

ХІТ - чемпіон

У чемпіонаті України серед команд VBET Екстра-ліги відбулися треті матчі медальних серій плей-офф. Після двох перемог «ХІТа» у Києві команди продовжили чемпілнське протистояння у Львові, де в «Енергії» вже не було права на помилку.

Однак столичні футзалісти налаштувалися на цю гру доволі серйозно і не дали суперникам жодних шансів на прийнятний результат. 5:0 – третя перемога у серії і друге поспіль чемпіонство «ХІТа». Львівські «енергетики» вперше за шість років здобувають медалі Екстра-ліги і це вже сьоме «срібло», адже у сезоні 2017/18 «зелено-білі» також фінішували другими.

У бронзовій серії «SkyUp Futsal» знову дав бій «Урагану» – на цей раз у столиці України. Однак господарів повноцінно не вистачило на два тайми, хоча вони двічі були попереду. Після 2:3 у першому таймі визначальним став четвертий гол «драконів», а за чотири хвилини до фінальної сирени Артем Фаренюк забив свій 32-й гол у чемпіонаті, ставши найкращим бомбардиром VBET Екстра-ліги 2023/24.

15 червня – треті матчі

«Енергія» – «ХІТ» – 0:5
Голи: Жук (3, 17), Сірий (8), Педяш (22, 38)
Рахунок у серії – 0:3

«SkyUp Futsal» – «Ураган» – 3:5
Голи: Тменов (5), Шотурма (8, автогол), Щериця (40) – Мих.Грицина (6), Приходько (18), Шотурма (20), Ткачук (31), Фаренюк (36)
Рахунок у серії – 0:3

Коротке резюме заключних матчів фінальної та “бронзової” серій VBET Екстра-ліги від Артема Терентьєва

Звісно, хотілось інтриги. І, звісно, думки про те, що вдома “Енергія” зачепиться та подарує надію, перш за все, собі, були небезпідставні. Але рахкнок 5:0 на користь “кабельників” у третьому матчі фінальної серії до трьох перемог – надто переконливий аргумент на користь киян, яких варто привітати з чемпіонством. І будемо чекати на вдалий виступ у Лізі чемпіонів.

“Енергії” ж треба подякувати за те, що команда, отримавши “шокову терапію” від хмельницького “Сокола”, потім видала шикарне “енергетичне” дербі з “Ураганом” та два захопливих матчі фінальної серії плей-оф у Києві. І як тут не згадати, що після закінчення попереднього сезону, який для “зелено-білих” був провальним у плані результату, з’являлась інформація про те, що “Енергія” може зникнути з футзальної мапи України. Але потім керівництво львівського клубу, який, нагадаю, є триразовим чемпіоном України та 5-разовим володарем Кубку України, повідомило, що “Енергія” залишається у грі. І зараз, після закінчення фінальної серії плей-оф, варто сказати лише одне: “Енергія” дійсно у грі.

Також читайте:   Футбол. Ліга Європи. "Зоря" б'є "Герту" (відео)

Насамкінець, треба сказати про ще один факт. Це футзальне чемпіонство – шосте для Києва (якщо брати до уваги чоловічий футзал). Три титули чемпіона України здобув “Інтеркас”. Один – “Будстар”. І ось зараз – друге чемпіонство для “ХІТа”.

Слідом за чемпіоном та віцечемпіоном VBET Екстра-ліги сезону 2023/2024 р.р. став відомий і бронзовий призер. Ним став івано-франківський “Ураган”, який зробив “свіп” у “бронзовій” серії зі “SkyUp Futsal”, вигравши її з рахунком 3:0. Сьогоднішня гра завершилася з рахунком 5:3 на користь “драконів”.

Після двох матчів у Івано-Франківську я казав, що перемога у серії за третє місце більш важлива саме для “Урагану”, для якого фініш без медалей буде провальним. Тут варто привітати Юрія Іванишина з першим успіхом на чолі головної команди “Урагану” (особисто для Юрія Ігоровича – це точно успіх. – А. Т.). І будемо стежити за тим, які висновки зробить керівництво прикарпатців.

А столичним “авіаторам” – дякуємо за сезон. Підопічні Тараса Шпички поставили, перш за все, перед собою серйозну планку. Тому, буде цікаво подивитись на “помаранчевих” у новому сезоні.

А цей сезон в українському футзалі офіційно завершений. Дякую всім за гру. І дякую Збройним Силам України. Слава Україні!!!

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*