Водойма на Тернопільській видозмінилася - Блог про Львів

Водойма на Тернопільській видозмінилася

Озеро на Тернопільській

Свого часу, коли багато гуляв пішки чи їздив на велосипеді багато писав про цікаві, інколи маловідомі місця міста Лева.

Зараз не маю не так багато часу на тривалі прогулянки, але тільки виникає можливість одразу ж шукаю щось для себе нове.

Про місце, яке стане героєм нашої сьогоднішньої публікації я знав давно. Вперше тут побував в 2021 році й м’яко кажучи отетерів. Навіть не знаю чи вдасться підібрати якесь краще слово.

Це був вечір, водойма була така брудна, що біля неї не те, що не хотілося бути, а було неможливо стояти через різкий запах. За якусь живу істоту всередині й мови не могло бути.

Нарешті відкриваю завісу таємничості. Розмова йде про водойму на вулиці Тернопільській, яка розташована неподалік від колишніх гуртожитків Львівського торговельно-економічного університету. Читав, що в 2023 році місто взялося за облаштування цієї території. На це все діло місто навіть виділило 150 тисяч гривень.

2024, літо і я знову на вулиці Тернопільській біля згадуваної вище водойми, чи то пак озерця. Це вже зовсім інша справа.

Також читайте:   Як виглядає оновлена площа Митна

Одразу ж, хто мені кинувся в очі, так це дітлахи, які прийшли погодувати домашніх улюбленців. А ними тут є качки, які в прямому сенсі цього слова окупували озеро. Навіть більше скажу, їм тут зробили міні-хатинку, де вони собі засмагають на сонці, а вночі ночують.

Качки

Саме ж озеро чисте, смороду й близько немає. Поруч є не так багато, але все ж лавок, де можна при нагоді прийти й посидіти. Є й такі відчайдухи, яким лавок не треба. Двоє чоловіків прийшли половити тут рибу. Питаю чи клює? Чоловіки з підозрою глянути на мене й додали: «як коли, головне процес».

Думав кинути в озерце копієчку на пам’ять щоб повернутися, але, прочитавши надпис «Не смітити», вирішив цього не робити. Я так і сюди повернуся.

Сміття

А ви,читачі блогу, бували в цьому цікавому місці?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*