Який матрац підійде для хворої спини - Блог про Львів

Який матрац підійде для хворої спини

матрац

Біль у спині – проблема, з якою стикаються навіть у молодому віці. Часто вона пов’язана саме з незручним і невідповідним за жорсткістю чи іншими характеристиками спальним місцем.

Якщо правильно вибрати матрац, вийде не просто повноцінно висипатися й відпочивати. Виріб з ортопедичними властивостями подбає про здоров’я спини та допоможе позбутися болю завдяки позитивному впливу на:

  • імунітет;
  • репродуктивну систему;
  • серце й судини;
  • суглоби.

Купити ортопедичний матрац 160×200 або іншого розміру тут https://amebli.com.ua/ortopedychni-matratsy-160kh200/ – означає зробити правильний вибір. В інтернет-магазині aMebli представлені ортопедичні моделі різного рівня жорсткості, які забезпечать якісну профілактику та в разі потреби сприятимуть лікуванню захворювань опорно-рухового апарату.

Який матрац краще купувати людям із хворою спиною

Щоб зробити правильний вибір, потрібно враховувати тип захворювання:

  • остеохондроз. У такому випадку оптимальним рішенням стане невисока модель до 7 см середньої жорсткості з наповнювачем на основі натурального або штучного латексу;
  • сколіоз. Для такого порушення постави краще вибирати матрац середньої або високої жорсткості, бажано без пружин. Найкращі варіанти наповнювача – кокосова койра та латекс;
  • радикуліт. У цьому випадку дуже важливі точкова підтримка за допомогою поодиноких пружин та рівномірне розподілення напруги;
  • артрит. Підійде матрац із пружинним блоком середньої жорсткості, для людей літнього віку можна вибрати м’який.

матрац

У період відновлення після операції або перенесеного захворювання також варто приділити особливу увагу вибору матраца. Найкраще визначити потреби хребта допоможе лікар, саме з ним варто проконсультуватися перед придбанням тієї чи іншої моделі.

Анатомічні особливості вашого тіла

Це також важливий критерій, яким потрібно керуватися для придбання матраца. Сучасні виробники пропонують багато різноманітних моделей, створених для вирішення різноманітних проблем зі здоров’ям. Так, людям із зайвою вагою варто вибирати спальне місце високої жорсткості, адже занадто м’яке викликає викривлення хребта.

Людям старшого віку підходять середньожорсткі матраци, вони допомагають позбутися болю в спині, шиї та кінцівках. За наявності деяких захворювань опорно-рухового апарату не варто купувати м’які моделі, адже вони можуть провокувати оніміння кінцівок, що стане причиною зниження комфорту під час сну.

матрац

Якщо потрібен матрац для двох, важливим критерієм стане різниця у вазі. У будь-якому разі необхідно орієнтуватися на того в парі, хто за масою тіла більше. Проте, якщо різниця велика, краще купити модель із поодинокими пружинами, адже дуже жорстка може виявитись некомфортною для худої людини.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*