Україна – Венесуела. Історія протистоянь - Блог про Львів

Україна – Венесуела. Історія протистоянь

Україна - Венесуела

Якщо з Анголою та Афганістаном національна збірна України познайомилася на груповому етапі чемпіонату світу в Узбекситані, то з майбутнім суперником у чвертьфіналі – Венесуелою – «синьо-жовті» вже грали одного разу. Було це 15 років тому на престижному міжнародному турнірі «Гран Прі V».

Свого роду неофіційний чемпіонат світу за участі найсильніших футзальних збірних проходив у Бразилії щороку з 2005 по 2018 рр. Збірна України на «Гран Прі» грала двічі. У 2008-му наша команда стала бронзовим призером, а влітку 2009-го посіла шосте підсумкове місце.

Тоді основу експериментальної збірної України склали гравці харківського «Локомотива» і два футзалісти зі Львова – Кардаш («Енергія») та Рогачов (ТВД). Після перемоги над Еквадором (4:0) наступного дня українці зустрілися з Венесуелою і могли достроково вийти до чвертьфіналу турніру.

ра для українців розпочалася доволі непогано: вже на другій хвилині капітан команди Віталій Одегов відкрив рахунок. Однак ще до перерви у наші ворота влетіли два м’ячі. Наприкінці зустрічі Сергій Зінченко замість Кардаша вийшов п’ятим польовим, і Дмитру Сорокіну вдалося зрівняти рахунок.

Також читайте:   Гранд ліга Львівщини. «Галицька здоба» зазнала другої поразки в сезоні

Міжнародний турнір «Grand Prix de Futsal». Група D – Анаполіс, Бразилія
29.06.2009 ВЕНЕСУЕЛА – УКРАЇНА – 2:2 (2:1)
Венесуела: Руеда – Пеньяранда, Фігуероа, Бастідас, Рамірес – Еспіноза, Рамос, Прато, Ренгіфо.
Україна: Кардаш – Рогачов, Одегов, О.Сорокін, Зінченко – Ланко, Клочко, Кисельов, Д.Сорокін.
Голи: Пеньяранда (10), Бастідас (17) – Одегов (2), Д.Сорокін (39).
Попередження: Д.Сорокін (31), Зінченко (40).

Аргентинці в напруженій боротьбі подолали Еквадор − 3:2, достроково забезпечивши собі вихід до плей-офф. Не дивлячись на поразку 1:3 від Аргентини у третьому матчі «південноамериканської» групи, Україна з другого місця пройшла далі…

Яким стане друге в історії протистояння футзальних збірних України та Венесуели – дізнаємося вже 29 вересня, коли ці команди зійдуться на «Хумо Арені» у Ташкенті – у боротьбі за путівку до півфіналу чемпіонату світу. Початок матчу о 18:00 за київським часом.

Олег Ланяк, 5×5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*