Рейтинг університетів Польщі - Який ВНЗ варто вибрати?

Рейтинг університетів Польщі: який ВНЗ варто обрати для навчання?

університет у Польщі

Польські університети, як державні, так і приватні, привабливі для багатьох іноземних студентів. Тут створені комфортні умови для навчання та проживання в європейській країні.

Прекрасна можливість – здобути освіту в Польщі для українців та надалі знайти гідне місце роботи. Слід ознайомитися з переліком популярних університетів та їхніми освітніми програмами.

Рейтинг університетів Польщі

Рейтинг вишів Польщі:

  1. Ягеллонський університет (Kraków). Один із найстаріших університетів у Центральній Європі, заснований 1364 року. Пропонує широкий спектр програм бакалавріату, магістратури та докторантури польською/англійською мовами. Найпопулярніші програми: медицина, право, історія, філологія, мистецтвознавство.
  2. Варшавський університет (Warszawa). Найбільший університет у Польщі, заснований 1816 року. Найпопулярніші програми: право, економіка, менеджмент, психологія, журналістика.
  3. Вроцлавський університет (Wrocław). Один із найстаріших університетів у Польщі, заснований 1575 року. Найпопулярніші програми: медицина, право, бізнес, інформатика, фізика.
  4. Варшавський політехнічний університет (Warszawa). Один із провідних польських технічних ВНЗ, заснований 1828 року. Пропонує широкий спектр програм у галузі інженерії, інформатики, математики та природничих наук. Найпопулярніші: інформатика, електротехніка, будівництво, машинобудування, авіація.
  5. Гданський політехнічний університет (Gdańsk). Один із провідних польських технічних ВНЗ, заснований 1904 року. Найпопулярніші програми: суднобудування, механіка, електротехніка, хімія, логістика.

Це лише деякі університети Польщі, а під час вибору ВНЗ важливо враховувати особисті інтереси та цілі. Детальна інформація є на сайті Центру UP-STUDY.

Рейтинг ВНЗ Польщі: що треба знати?

Існує кілька рейтингів польських університетів, які складаються на основі різних критеріїв.

Найпопулярніші рейтинги:

  • Perspektywy. Це найвідоміший, він включає рейтинги державних та приватних університетів, а також за окремими дисциплінами;
  • Ranking Uczelni Rzeczpospolitej. Складає газета «Rzeczpospolita»;
  • QS World University Rankings. Це міжнародний рейтинг ВНЗ, у якому також представлені деякі польські університети;
  • Academic Ranking of World Universities (ARWU). Ще один міжнародний рейтинг, у якому також представлені деякі польські університети.

Фактори, на які варто зважати під час вибору – предмет навчання, якість та вартість освіти, мова викладання, місце розташування тощо.

Перед вступом слід переконатися, що університет пропонує програму навчання за спеціальністю, яка цікавить.

Важливо ознайомитися з рейтингами навчальних закладів та відгуками студентів, а також дізнатися вартість та можливості отримання стипендії.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*