Водойма біля Ветеринарного університету - Блог про Львів

Водойма біля Ветеринарного університету

Водойма біля ветуніверситету

Скільки разів я проходив повз ветеринарну академію у Львові, зараз вже Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького. У цього закладу є велика територія на якій розташовані навчальні корпуси, гуртожитки для студентів, є великий парк. Але, напевно окрасою цього закладу освіти є воно – водойма, що розташована на території закладу. Сьогодні мова піде саме про цю водойму.

Сам університет розташований на вулиці Пекарській, 50, а водойма знаходиться між новим і старим корпусами.

Історія водойми тягнеться із тих часів, коли ще почав функціонувати універсиет, а це ще за часів війни. Правда стан об’єкту був різний. То воно було брудне, то чисте. Одним словом було все. Зараз трохи ситуація стабілізувалася. Водойму час від часу чистять, поставили табличку не засмічувати. Але, скільки не кажи завжди знаходяться якісь дурачки і смітять, кидають пляшки з-під пива, горілки, просто всякі патички.

Тут Ви можете зустріти не тільки студентів, а й простих людей, які приходять сюди відпочити. Дуже багато мам із дітьми гуляють тут, особливо із маленькими. Правда коли був грип, то таке враження було, що всі повимирали. А ось вчора йшов, то супер. На вулиці тепло, водойма, природа, ну романтика все-таки.

Літом тут загоряють. По боках водойми є трава. Можна спокійно піти сюди на пікнік або просто позагоряти. Бачив одного цигана, який там пляшки збирає з-під пива. Їх там є багато. Правда він трохи перестрашений, але своє діло знає.

Скільки років живу, то дивуюся. Недавно ішовши повз нього бачив, що там з’явилися рибаки. Їх там все є багато. Що вони там лапають не знаю. Є там якась маленька рибка, але мало, і то хіба для котів. Якась людина запустила і тепер ведуться, що там риба є. Та там риби не може бути взагалі. Там внизу бетон, а рибі потрібно болото. Плюс воду спускають час від часу, щоб почистити водойму. Але, рибаки все одно сидять.

Також читайте:   Тролейбус для незрячих у Львові

Також минулого року і цього теж у осінню пору і ближче до зими поки водойма не замерзне прилітають сюди дикі качки. Кажуть у народі, що вони із Погулянки. Їх там з кожним роком стає все більше. Люди кормлять їх і вони звідти нікуди не втікають. Діти дуже задоволені цими качками. Минулого року водойма вже була замерзла, але ці чудові птахи все рівно знайшли місце для плавання і були тут досить довго поки вода не замерзла зовсім.

Також скажу Вам, що пам’ятаю одного разу у цій водоймі знайшли втоплену жінку. Хто вона чи піячка чи її вбили, того Вам сказати не можу. Але, скажу одне, глибина тут не дуже велика. Але, як кажуть втопитися можна і в калюжі.

Коли приходить зима, то водойма замерзає і люди використовують її як каток. Бачив навіть, що там грають хокей. Але, про це розкажу ближче до зимових баталій.

Загалом тут не погано, але вечером будьте обережні, бо колись там водилися грабіжники. Зараз не знаю як із цим діло, але обережність ніколи не помішає. Плюс люди вигулюють собак. А це у деякій мірі також небезпека, бо деякі господарі не вдівають своїм собакам намордники.

Отака от історія цієї водойми. Думаю якби цю водойму викупили якісь власники, то тут можна було би плавати. А так не можна, бо у водоймі плавають собаки, плюс воно досить брудне.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 10 може ще щось напишете?

  1. mae5tro 22.11.2009 пише:

    хех, я там в дитинствы, коли воно висихало катався з пацанами на велосипеды))

  2. Захар 22.11.2009 пише:

    До речі колись проходив повз нього, 2 раз там бачив десь вечером в годині 21.00 качок “зальотних”, здаєтсья дикі, цікаво так бул зустріти, відпочивали мабуть собі від негараздів пташиних 🙂

  3. bankiduki 22.11.2009 пише:

    До речі його б ще вичистили краще, зробили б якісь альтанка поруч, цікавіше було б

  4. Notorious BIG 24.11.2009 пише:

    bankiduki: ну да вичистили би, зробили б якісь альтанка поруч, знесли би нахєр ветеринарну академію, поставили би пару особнячків, посадили би газон, між деревами натягнули би гамачки, в саму водойму запустили би проституток… 🙂

  5. Маестро 30.11.2009 пише:

    Ноторіус та тобі в президенти йти з такою програмою, або мінімум в мери якогось міста Залупинська чи ше якогось села достойного твого “царювання”.

  6. Маестро 30.11.2009 пише:

    Ноторіус та тобі в президенти йти з такою програмою, або мінімум в мери якогось міста Залупинська чи ше якогось села достойного твого “царювання”.))

  7. Notorious BIG 30.11.2009 пише:

    Базару нема 🙂 Я згодний 🙂 І коли я стану мером ти Маестро не будеш сидіти без діла. Я хапну тебе до себе двірником, будеш мені прибирати мій царський палац, стригти газони, збирати фекалії за моїм песиком, ліпити з гліни статуї свого господіна 🙂

  8. Notarious BIG 03.12.2009 пише:

    запустити туди карасів і глушити динамітом, а зимою на лижах кататись – бо коньки лід царапають

  9. Notoriaus BIG 03.12.2009 пише:

    і запросити родичів – гордих зулусів, показати їм льода, дати їм попробувати солодкого льода, запустити крокодила, грибочків наших насмажити – в яфриці таких немає

  10. Notarious BIG 04.12.2009 пише:

    а краще справжніх моїх родичів з рідного Цуциліва, і з Пациківа тоже, і кабанчика заколоти, і бальбуляторів накрутити, з грибочками

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*