Курорт Трускавець - Блог про Львів

Курорт Трускавець

Курорт Трускавець

Хоча до сезону відпусток ще досить далеко, багато людей вже почали планувати, як вони проведуть літні місяці. Хтось любить їздити на море і смажитись на спекотних пляжах, комусь до вподоби відпочинок в горах, а комусь відпустка потрібна для того, щоб відновити свої фізичні та духовні сили. Один мій знайомий, наприклад, полюбляє відпочивати на курорті Трускавець і каже, що там найкраще. Не можу сперечатися, бо місто справді чудове, і сьогоднішня розповідь присвячена саме Трускавцю.

Трускавець – досить популярний курорт з розвиненою відпочинковою, лікувальною та розважальною інфраструктурою. Саме місто порівняно невелике – постійного населення тут близько 26 тисяч, але за рік тут може побувати до 200 тисяч туристів. Загальну інформацію про місто-курорт можете почерпнути подивившись відео:

Місто Трускавець завоювало визнання завдяки лікувальній мінеральній воді “Нафтуся”. На запах вона не дуже приємна (нагадує тухлі яйця 🙂 ), але кажуть, що добре помагає при проблемах з піском та камінням у нирках, нормалізує обмін речовин, виводить з організму радіонукліди і шлаки. Нафтусю можна попити у міських бюветах мінеральних вод, також деякі санаторії Трускавця мають свої бювети. Крім “Нафтусі” на курорті є й інші мінеральні води – “Марія”, “Софія”, “Юзя” … (всіх і не запам’ятаєш). А ось про Юзю навіть ходять цілі легенди, одна з яких говорить про те, що якось там умивалася дівчина і після вмивання перетворилася на немовля. Тому тепер багато жінок і дівчат ходять до цього джерела умиватися, щоб помолодіти та відновити свою красу.

Також читайте:   Подорож в Індію: особливості життя

Джерело Юзя

Взагалі більшість людей їде в Трускавець і проживає в санаторіях чи пансіонатах, але також є багато любителів оселитися в приватному секторі, який тут стрімко розвивається в останні роки. Приватний сектор представлений різноманітними віллами, котеджами, садибами, апартаментами, а також квартирами.

Вілла Лісова пісня

Тепер про розваги. Тут знайдуть чим зайнятися представники любих соціальних прошарків та вікових груп. У місті є декілька музеїв – із тих, що знаю – це музей Біласа (на фото), музей історії Трускавця та Єпархіальний музей. Ресторанів, барів та кафе стільки, що не вистарчить всіх пальців рук і ніг, щоб порахувати їх десяту частину 🙂 Є там також аквапарк, всілякі СПА-салони (що за таке слово – СПА??), пару кінотеатрів, концертний зал.

Музей Біласа

Веселе та колоритне життя на вулицях Трускавця. Тут співають, танцюють, малюють, фотографують, продають різні сувеніри. Ясно, що краще всього їхати літом або пізньою весною (бо такою весною як зараз дуже і не потанцюєш на вулиці 🙂 ) Є де потратити гроші і любителям нічного життя – наприклад у нічних клубах “Мілленіум”, “Абордаж”, “777”, “Від гвинта”, “X-It”.

Центральна курортна алея

Так що думаю варто туди з’їздити хоча б на деньок-другий. Якщо ви зі Львова, то добратися до Трускавця можна електричкою (квиток коштує приблизно 10 грн., студентам – знижка 50%) або маршруткою (17 грн.) з Головного вокзалу. Їхати електричкою приблизно 2.5 години, маршруткою чи власним автомобілем – півтори години.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. zars 12.03.2010 пише:

    У Трускавці справді суперово відпочивати. Нафтуся реально помічна: жене піски з організму так, що можна бутік будматеріалів відкривати. Жіноцтво мліє від джерела із Юзею, бо та вода має великий вміст гліцерину й кльово змякшує шкіру. Містечко,загалом, дуже чисте і спокійне. Єдине, що дістає, то флегматизм аборигенів, які складають основу персоналу. Від цього серйозно страждає сервіс (особливо у кавярнях і ресторанах). Але, якщо нормально зрелаксувати, можна реально відпочити й оздоровитися.
    Відпочивайте на курорті Трускавець! Підтримуйте українське!

  2. russo turisto 13.03.2010 пише:

    Отдыхал в Трускавце два года назад, летом. Очень понравилось и совсем не очень дорого. Возможно в этом году поеду в Трускавец, тем более что с путевками нет проблем.

  3. Архіваріус 13.03.2010 пише:

    В дитинстві часто бував в Трускавці, для своєї бабусі возив Нафтусю, до речі дуже помічна при захворюваннях печінки. А взагалі там дуже гарно і відпочити можна класно. Літом в парку перед бюветом багато цікавих самодіяльних вистав. 🙂

  4. Роман 16.03.2010 пише:

    Шановний пане автор дуже цікава стаття, ще і на цікавий манер написана. Але можна було б в ній ще добавити трішки дьогтю який нажаль присутній Трускавцю. Вже скільки років в такого рівня курорту великі проблеми з водою ( я не про нафтусю, а про водогін ). Звичайно вілли і садиби маючи свої резервуари проблем з цим не мають, а от мешканці та й деякі санаторії……… інколи їм не весело, також можна було б сказати пару слів про нецентральні дороги та провулки вони також не прикрашають таке прекрасне місто, про деякий обсл. за деякий персонал, як в санаторіях так і в інших сферах обслуговування просто інколи стидно. Одним словом працювати над Трускавцем ще хватить не на одних.
    А в цілом не будучи песимісто ТРУСКАВЕЦЬ прекрасне куротне місто куди слід їхати лікуватись та відпочивати. Автору окреме Молодэц.

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Виставка вишитих картин

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*