Як обважують на ринках

Беріть ковбаску!!!

Із цією проблемою мабуть зіштовхувалася не одна людина. Вроді приходиш щось купити з настроєм, а виходиш «злий як чорт».

Сьогодні мова піде про таку річ як обважування на ринках.

Як саме обважують? Які найпопулярніші методи?

Уявляємо просту картину: Вам потрібно на ринку купити приблизно 2 кілограма помідорів. Ходите по прилавках, розглядаєте, можна попробувати. І тут Ви натрапляєте на продавця чиї помідори вам найбільше сподобалися і ціна Вас задовольняє.

Продавець звісно ж прихвалює свій товар, тралі-валі, може ще докинути помідорчик, усміхається. Ви звичайно розплатилися і пішли додому.

А тут починається найцікавіше. По приході додому мало хто переважує товар, але трапляються. Дивишся, а там не вистачає грам 200, а то буває і 300. Отоді весело так на душі. 🙁

Що робити? Йти взяти ті помідори і кинути у того продавця? Вихід, але із другої сторони він скаже, що Ви їх з’їли вже. Хоча люди є різні. Як прийде на ринок злючим, то продавцю мало не покажиться. Він відразу ж віддає гроші або тихенько докладає помідори один або два.

Потім так думаєш: «От ***, як він усміхався до мене». При поході на ринок треба бути уважним завжди, бо маленька розслабленість і Ви можете залишитися ще і без гаманця. Людей то багато, може бути всяке.

Методів обважування є доволі багато. Ось деякі із них:

1. Продавець кладе на вагу більше товару чим замовляв покупець. Вже там може відбутися махінація, а саме поступове зменшення ваги до заказаної, але потрібно дивитися за пальцями продавця, щоб він не притримував вагу.

Також читайте:   Як Воробуса зробили Дідом Морозом в "Ашані"

2. Відволікання покупця розмовами. Коли останній відволічеться на пару секунд, вважай діло в шляпі.

3. Підпилювання гир. Ну це буває, але рідко. Потім за таке можна круто відповідати.

4. Обважування «збільшена вага». Ну тут важко дoмахатися до продавця, але можна. Річ у тому, що робиться наступна річ. Наприклад, заморожується риба і кладеться на вагу із льодом або мокра пачка солі. Вони додають вагу. І пару грамів, але обважування буде.

5. Також варто вважати на ваги сумнівного виробництва. Там є де є гирі – якось веселіше.

6. Порахуйте собі у голові або на мобільному телефоні ціну товару. Бо так можна сказати що-небудь і тим самим втратити пару копійок або гривень.

За власними дослідженнями спостерігав, що зараз обважувати стали менше. Не так як колись. Бояться мабуть. Та випадки трапляються. Тут все дуже легко. Людині зважують скажімо кілограм огірків, але покупець ж не дурний, руку має набиту. Відразу ж чує халепу.

Плюс перед купівлею треба попередити продавця хай зважить добре, бо Ви перевірите. Вони цього бояться і відразу ж все йде пучком.

Щоб Ви знали на кожному ринку має бути контрольна вага. Нічого Вам не станеться якщо Ви витратите хвилинку-другу на цю процедуру. Хоча би будете спокійні, що Вас не обважили.

Висновок такий, що хоч не всі продавці погані, але трапляються тому – Будьте пильні!!!

У публікації використано фото із сайту tsn.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 12 може ще щось напишете?

  1. Gena Bukin 03.03.2010 пише:

    Шахраї є усюди. Правильно автор замітив що треба бути уважним усюди.

    А щодо ринків, хмм не ловіть гав і все буде добре.

  2. Архіваріус 03.03.2010 пише:

    На то він і базар, навіть по понятіях!
    Ще полюбляють продавці магнітик вагою грам 50-80 до шальок ваги причепити, це можна зауважити якщо на другій шальці постійно стоїть гиря. А гав дійсно ловити не треба. 😀

  3. Lanagur 03.03.2010 пише:

    я продавців ловлю на махінаціях в підрахунках, ось тут треба бути уважним, бо вагу вони вам скажуть чесно, а ось підрахують так шо при 17 гривнях за кіло – 300 грам коштує 8,56

  4. Dyak 03.03.2010 пише:

    Ринок то ще фігня, я дуже не люблю ходити в Сільпо у скрині, але так як це найближчий супермаркет від роботи то часто ввечері після роботи туди заходжу. Одного разу тре було купити цукру, а я був дуже злий. В них цукор розфасований по кульках, і вже зважений. Я вирішив переважити. Переважив. Не памятаю на скільки там було меньше ніж на бірці, але по грошах виходило що 30 коп. лишніх. Що таке 30 коп, для однієї людини, дрібниці, але в межах супермаркету, не погано, коли такий цукор вкупить багато народу. Я можна сказати заставив продавців переважити той цукор. Вони були не довольні але переважили.

    ТАк що майте на увазі

  5. zars 03.03.2010 пише:

    Мене, напевно, теж намахують… А вчора сам проколовся: пляшка “Хортиці” випала з рук і розбилась (то в “Сільпо”було). Ну просто триндець!!!!

  6. Lanagur 03.03.2010 пише:

    zars пише: Мене, напевно, теж намахують… А вчора сам проколовся: пляшка “Хортиці” випала з рук і розбилась (то в “Сільпо”було). Ну просто триндець!!!!

    це тобі пороблено від пияцтва)))))))

  7. Архіваріус 03.03.2010 пише:

    Ні zars просто був такий п’яний, що не міг навіть пляшку горілки в руках втримати. 😆

  8. zars 03.03.2010 пише:

    Архіваріус пише: Ні zars просто був такий п’яний, що не міг навіть пляшку горілки в руках втримати.

    Ніфіга! Я коли лежу в рові і пес писок лиже, пляшку нізащо не випущу; а то я реально був тверезий. Ой горе то яке-е-е…

  9. bankiduki 03.03.2010 пише:

    Оковита zars’e до добра не приведе, так що мабуть розбилася на щастя 😆

  10. zars 03.03.2010 пише:

    bankiduki пише: Оковита zars’e до добра не приведе, так що мабуть розбилася на щастя

    Та шоб тобі презерватив тріснув… на щастя!

  11. bankiduki 03.03.2010 пише:

    😆

  12. Маестро 04.03.2010 пише:

    )))) Зарс банкі діло каже))))

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*