Toyota FJ Cruiser

Toyota FJ Cruiser

Все частіше на вулицях Львова можна побачити цей чудернацький автомобіль, який привертає до себе увагу неординарним зовнішнім виглядом. Це позашляховик Toyota FJ Cruiser. Саме про нього і піде мова у сьогоднішній статті.

Toyota FJ Cruiser – це компактний п’ятимісний позашляховик, виконаний в ретро-стилі. Вперше на ринок цей автомобіль був представлений у 2007 році. FJ Cruiser побудований на платформі Toyota Land Cruiser Prado, а зовнішній вигляд нагадує Toyota Land Cruiser FJ40, який випускали в 60-х роках минулого сторіччя (на фото нижче).

Toyota Land Cruiser FJ40

Основні характеристики Toyota FJ Cruiser:

Довжина – 4671 мм.
Ширина – 1895 мм.
Висота – 1829 мм.
Споряджена маса – 1615 кг.
Колісна база – 2690 мм.

Автомобіль оснащений V-подібним 6-циліндровим бензиновим двигуном об’ємом 4000 мл., який розвиває максимальну потужність у 239 кінських сил. Позашляховик може бути укомплектований 5-ступінчатою автоматичною коробкою передач, при цьому повний привід можна включати та відключати, а за звичайних умов ведучою є задня вісь. Якщо коробка передач 6-ступінчата механічна, то повний привід є постійним.

Також читайте:   Toyota Prius

Максимальна швидкість – 172 км/год., до 100 км/год. FJ Cruiser може розігнатися за 7,8 с. Споживання пального в міському циклі їзди – 14,7 л./100 км., по трасі – 10,8 л. (для автомобіля з автоматичною коробкою передач).

Салон автомобіля виглядає так:

салон Toyota FJ Cruiser

Цікавою особливістю автомобіля Toyota FJ Cruiser також є те, що задні двері відчиняються проти руху, а для очистки лобового скла використовуються аж 3 двірники.

Toyota FJ Cruiser

Якщо хтось вирішить собі такий купити, то прийдеться накопичити чималу кількість зелених папірців. Коштує це чудо техніки в районі 50 тисяч доларів США (новий), 30-40 тис. доларів (б/у).

Подивитися FJ Cruiser в русі можна на відео нижче:

От такий-то він, Toyota FJ Cruiser.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*