Як я відвідав форум книговидавців у Львові - Блог про Львів

Як я відвідав форум книговидавців у Львові

Форум книговидавців-2011

Як відомо, у ці дні у нашому місті проходить щорічний книжковий форум , на якому можна купити яку тільки хочеш книжку. Триватиме він до 18 вересня.

Сьогодні ваш автор вирішив завітати на цю культурну подію, щоб подивитися що там як і до чого.

Про те, як я був на книжковому форумі читайте далі.

Незважаючи на щільний графік, який останнім часом є у Воробуса, я все-таки під час обідньої перерви таки вирішив сходити на форум. Перше що впадає в очі, ідучи по вулиці Коперніка, так це велика кількість людей. Інколи навіть доводиться стояти у корках, щоб пройти, і це ви не на авто.

Підходимо до палацу Потоцьких, збоку стоїть стенд, на якому написано, що вхід на цьогорічний форум платний. Розцінки наступні: 3, 5 і 10 гривень.

3 гривні – вхід для школярів, студентів і пенсіонерів;
5 гривень – для всіх решта;
10 гривень – так званий сімейний квиток, на всі дні форуму.

Звісно, що ваш автор хитрий і зайшов туди за допомогою запрошення, яке мені прислали напередодні організатори конкурсу.

запрошення на Форум видавців

Заходжу я на територію палацу Потоцьких людей багато, а це і не дивно. Перша моя думка куди ж то піти, адже видавництв багато. По дорозі я зустрічаю велику кількість колег-журналістів, які беруть інтерв’ю у різних людей і красивих дівчат, яких так багато на цьогорічному форумі. 🙂

Також читайте:   Великодній ярмарок 2012 у Львові

Інколи я навіть забуваю що я прийшов подивитися на книжки. 🙂

Підходжу я до входу у приміщення, адже все саме основне знаходиться там. І тут починаються казуси, без яких не може і бути. Стоїть якийсь хлопчина, явно не адекватний. Якби сказав пан Адекват – совок і там до всіх руки розпускає, щоб пред’являли запрошення. Я розумію людина на роботі, але не такими ж методами?

Ясне діло, що Воробус має запрошення і я йому його тикаю і кажу руки забери, бо наступного разу …. Питання виникає одразу ж до організаторів, чому всіх людей не впускають до приміщення? Відвідувачі форуму заплатили гроші щоб походити по вулиці? Це, я вважаю, явний мінус.

І таке можна побачити

Заходжу з горем пополам у приміщення, тут явно веселіше чим на вулиці. Як завжди, тут є велика кількість книжок, які можна купити за зниженими цінами. Відбуваються різні презентації, багато камер і так далі. По дорозі зустрічаю багато знайомих, радує, що люди все-таки не сидять в інтернеті, а цікавляться книжками.

Воробус, як великий фахівець у книгах, теж прикупив собі одну для дитини, нехай розвивається. 🙂

Воробус на форумі

Виходжу з форуму якась дівчинка мені засовує рекламки, і тут вони стоять, але таке вже наше життя.

Ось так я відвідав книжковий форум-2011.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 22 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 15.09.2011 пише:

    О, я бачу, що наш Воробус взявся осилити абетку. Молодець! 😀

  2. Maestro 15.09.2011 пише:

    дуже багато презентацій, мега велика кількість авторів, і просто хороші ціни на книжки. Хочу всіх попередити шо одна окремо взята книжка на форумі може коштувати на різних палатках за різними цінами…. Я наприклад зустрів книгу “Друга світова війна за закритими дверима” за 57 і 10 гривень. Будьте готові шукати “свої” книги!!!

  3. Натка 15.09.2011 пише:

    Я дуже зла 👿 . Була нині на форумі і ті сволочі мене не впустили в середину. Я сама журналіст. І маю посвідчення, але сьогодні западло сталось. Я його забула. А ті сволочі не впустили. Сказали: “Якшо хочете, то купіть абонемент за 25 грн.” Я махала… Так не чесно, а головне ніхто не попередив, що сьогодні в приміщення простому смертному не можна попасти, лише завтра. По телевізору мої колеги передають всяку фігню, типу, що: “Ласково просимо усіх!!!”, а насправді…
    І ще, не раджу купувати вам книжки на Форумі, через тиждень такі книги в магазинах можна буде купити набагато дешевше, кажу з власного досвіду.

  4. Kiler 15.09.2011 пише:

    Натка пише: Я дуже зла . Була нині на форумі і ті сволочі мене не впустили в середину. Я сама журналіст. І маю посвідчення, але сьогодні западло сталось. Я його забула. А ті сволочі не впустили. Сказали: “Якшо хочете, то купіть абонемент за 25 грн.” Я махала… Так не чесно, а головне ніхто не попередив, що сьогодні в приміщення простому смертному не можна попасти, лише завтра. По телевізору мої колеги передають всяку фігню, типу, що: “Ласково просимо усіх!!!”, а насправді…
    І ще, не раджу купувати вам книжки на Форумі, через тиждень такі книги в магазинах можна буде купити набагато дешевше, кажу з власного досвіду.

    А де ти працюєш якщо не секрет? в газеті чи на телебаченні? 😳

  5. Натка 15.09.2011 пише:

    в журналі

  6. Kiler 15.09.2011 пише:

    Натка пише: в журналі

    ми би теж його читали)) є електронний варіант?)))

  7. Maestro 15.09.2011 пише:

    Натка пише: Я дуже зла . Була нині на форумі і ті сволочі мене не впустили в середину. Я сама журналіст. І маю посвідчення, але сьогодні западло сталось. Я його забула. А ті сволочі не впустили. Сказали: “Якшо хочете, то купіть абонемент за 25 грн.” Я махала… Так не чесно, а головне ніхто не попередив, що сьогодні в приміщення простому смертному не можна попасти, лише завтра. По телевізору мої колеги передають всяку фігню, типу, що: “Ласково просимо усіх!!!”, а насправді…

    І ще, не раджу купувати вам книжки на Форумі, через тиждень такі книги в магазинах можна буде купити набагато дешевше, кажу з власного досвіду.

    я працюю в книгарні і мушу дещо поправити Наталку, бо дешевше ніж на форумі(якшо ви знайшли книжку на стенді самого видавництва а не “перекупщиків”) не буде, і це кажу я з власного книготоргівельного досвіду)

  8. Натка 15.09.2011 пише:

    я б так не сказала. не всі звичайно книжки там дорожчі. а є й деякі такі, які можна купити лише на Форумі. Але є багато книжок зокрема сучасних українських письменників набагато дешевших. Наприклад їх можна купити значно дешевше в фірмовому магазині книжок “Фоліо”, а також в центрі книги “Просвіта”. Що ж до книг видавництва “Клуб сімейного дозвілля”, то в його фірмовому магазині вони також набагато дешевші, а якщо ще й є картка клієнта, то взагалі супер, знижка досить велика.

  9. Архіваріус 16.09.2011 пише:

    Натка пише: в журналі

    В журналі для престарілих людей. 😀

  10. Сашко Положиноскі 16.09.2011 пише:

    Повністю з Наткою згідний. Після 8 років відвідин форуму, купую тільки в магазинах або шукаю щось біля Федорова, часом замовляю в Колекторі на Лисенка за БОЖИМИ цінами. Ще є велика глобальна гуртовня книг в районі Зеленої, там і в роздріб є книги практично всіх видавництв. Знаю декілька інтернет магазинів з нижчими цінами. Хто шукає, той знаходить. Я просто змучився в тій душегубці, ще й за свої гроші так мучитись. Форум ігнорую вже 2 роки і не жалію абсолютно. Чому люди мають звітувати зі своїми квитками охоронцям? Форум стає для багатьох такою собі тусовкою. Ну і що, якщо автор не підпише книжку – кидатись з балкону? Особисто я можу без цього автографу жити. Та й не хоче Стівен Кінг до нас їхати 🙂 Жарти жартами, але на місці людей, на форумі шукав би книгу виключно по профільним напрямям своєї спеціальності – хірургія, кібернетика, вища математика, і т.д і т.п…

  11. PVS 16.09.2011 пише:

    Сашко Положиноскі пише: Ще є велика глобальна гуртовня книг в районі Зеленої

    точніші координати можна?

    Сашко Положиноскі пише: замовляю в Колекторі на Лисенка

    а вони і так працюють? Про його існування знаю, але про такий підробіток чую вперше.

    На форум варто сходити хоча б тому, що там є просто СКАЖЕНИЙ вибір і можна побачити щось нове.

  12. Натка 16.09.2011 пише:

    Архіваріус пише: В журналі для престарілих людей.

    до чого ти це говориш? хто дає тобі право писати подібне? ти в нас світило журналістики? що даєш такі оціннісні харпктеристики людині якої не знаєш? я ж на тебе не наговорюю(((

  13. Kiler 16.09.2011 пише:

    Натка пише: Архіваріус пише: В журналі для престарілих людей.

    до чого ти це говориш? хто дає тобі право писати подібне? ти в нас світило журналістики? що даєш такі оціннісні харпктеристики людині якої не знаєш? я ж на тебе не наговорюю(((

    Та не звертай уваги, он Воробусу багато чого наговорюють, а він все рівно пише. Не факт, що Архіваріус тебе підколов. 🙂 😉

  14. Сашко Положиноски 16.09.2011 пише:

    Точніші координати скину пізніше. Не забуду. Це коли їхати по Зеленій і минаючи колію прямувати далі. Там по вулиці напроти Арсена буде поворот на бічну вуличку і також висить велика вивіска “Гуртовня книг”. Її походу не можливо не побачити. точну адресу потім нарию.

  15. Сашко Положиноски 16.09.2011 пише:

    м.Львів, вул.Бузкова,2

  16. Архіваріус 16.09.2011 пише:

    Натка, Ти сказала, що працюєш журналістом в журналі, але не сказала в якому. А я зробив просто прогноз, бо ти чомусь повстидалася назвати той журнал. А можливо він просто не існує? 😀

  17. Натка 16.09.2011 пише:

    Журнал існує, просто немає його електронної версії. А ти саме про неї питав. Журнал дуже тематичний і називається він “Весільний марафон”. Ми недавно почали його видавати, вийшло три номери, він поки що в процесі розкрутки, але вже помаленьку знаходить свою вдячну аудиторію.

  18. Kiler 16.09.2011 пише:

    Натка пише: Журнал існує, просто немає його електронної версії. А ти саме про неї питав. Журнал дуже тематичний і називається він “Весільний марафон”. Ми недавно почали його видавати, вийшло три номери, він поки що в процесі розкрутки, але вже помаленьку знаходить свою вдячну аудиторію.

    ну от і добре а ти переживала 🙂

  19. Натка 16.09.2011 пише:

    та я не переживала. просто не люблю коли пишуть не зрозуміло що)

  20. Архіваріус 16.09.2011 пише:

    Натка, Ось і все прояснилося, я здається написав цілком зрозуміло, а от твій комент був не цілком зрозумілим. 😀

  21. Натка 16.09.2011 пише:

    ой-ой) все всі зрозуміли. не знаю як тобі, а мені набридла ця саркастична і непотрібна суперечка.тому я її припиняю.

  22. Пан П 16.09.2011 пише:

    З мого досвіду щодо купівлі книжок, то найдешевші книжки можна купити на стихійному книжковому ринку біля Федорова. Хоча там зараз теж дещо підняли ціни, а от ще пару років тому вдалось купити кілька класних книжок за просто смішні ціни (5 гривень книжка) . В магазинах типу Букви чи Алхіміка то б коштувало мінімум 50 грн., а то і більше (різниця в10 раз). Правда книжки старі, ще радянського видавництва, але тож сам кайф, коли книжка стара . 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*