Традиції святкування Хеловіна у країнах світу

Цукерки або смерть

Наближається одне із найбільш страшних свят, а саме Хеловін.

Світ його святкує у ніч із 31 жовтня на 1 листопада. Що цікаво, кожна держава це робить по-різному.

Які традиції святкування у країнах світу у цей день читайте далі.

Традиція святкувати свято Хеловіна зародилася ще за часів царя Гороха. Святкують це свято по-різному.

Так, наприклад, у Німеччині люди свято не уявляють без замка Франкенштейна. Саме тут відбуваються найбільш масові гуляння. Людям хочеться побачити нечисть, і саме для того в останній день жовтня в замок з’їжджаються тисячі людей.

За повір’ями, саме в переддень Дня Всіх Святих привид господаря цього замку, розташованого в Дармштадті, з’являється на даху будівлі. Всі приїжджають переодягаються в «страшні» і «жахливі» костюми. Аааааааааааааааа. 🙂

В Іспанії все по-іншому. Тут свято відзначають не один, а цілих три дня. 😀 Ви спитаєте чому так? Традиція, більше нічого додати. 🙂

До того ж і називається тут свято по-своєму – Ель Діа де лос Муертос (День мертвих). Іспанці вірять, що в ці дні всі покійні повертаються на землю. Крім Іспанії, таке повір’я і, відповідно, подібні традиції святкування, і у всіх іспаномовних країнах Латинської Америки.

Великобританія.

Як таких традицій у цій країні нема, тому в останній день жовтня головне їхнє заняття – виготовлення ліхтарів з гарбузів.

Як і в багатьох інших європейських країнах, на території яких знаходяться старовинні замки, у Великобританії є місце масового паломництва в дні Хеловіна – це форт Емхест в місті Четем.

Саме тут, традиційно, організовується спеціальне дійство зі спуском в підземні лабіринти замку. При цьому організатори придумують спеціальні «сюрпризи» для більшого залякування туристів, а також продумують спеціальний музичний супровід до прогулянки.

Також читайте:   Січневі свята: коли ми відпочиваємо?

США і Канада.

Де, де, а у цих країнах якраз є найкращі традиції святкування цього свята. Саме звідси поширилися гарбузові ліхтарі і дитяче «колядування», коли маленькі хлопці ходять по домівках і погрожують що-небудь зламати, якщо господар не дасть їм цукерок або інших солодощів.

Для Північної Америки Хеловін – це день маскарадів, карнавалів, тому костюми і особливо маски тут продумують заздалегідь. Свято в США і Канаді настільки популярне, що місцева влада завжди до кінця листопада прикрашає у відповідному стилі вулиці.

Китай.

Тут свято Хеловіна називається Днем поминання предків. Звичайно, було б дивно чекати тут появи американських гарбузових ліхтарів та інших традицій «з Заходу», але все ж свічки і ліхтарі – невід’ємний атрибут китайського Хеловіна.

Разом з їжею і водою вони ставляться перед фотографіями покійних предків. Навіщо це все?

Найбільший народ світу таким чином вірить, що їх предки «подорожують», у тому числі заходять у свій старий будинок. Ліхтар потрібен – для освітлення дороги – і їжа з водою – щоб «підживитися».

А ввечері китайці допомагають духам предків дістатися назад, на небеса, для цього виготовляючи спеціальні паперові човни, які до вечора слід спалити. Саме з димом від цього вогню предки і зможуть повернутися назад

Щодо України, то тут все проходить доволі скромно. Що у нас є популярним так це вечірки у цей день. Люди збираються на різних диско, де приходять у костюмах. Особливо кмітливі все-таки ходять по сусідах у масках з цукерками, але, знаючи, людей можу припустити, що їхньому візиту явно не раді. 🙂

Ось такі от традиції святкування Хеловіна, а як ви святкуєте це свято?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*