Година Землі у Львові - Блог про Львів

Година Землі у Львові

Львів буде без світла

Пам’ятаю свого часу гуляв центром міста Львова вночі, то дуже класно було подивитися як підсвічуються церкви, собори, кам’яниці, плюс фонтан на проспекті Свободи світиться.

Кажуть, що до Євро-2012 мають ще підсвітити церкву Петра і Павла, що на вулиці Личаківській.

Моя подруга лише мені дорікнула: «Частіше в центрі треба бувати, тоді ще і не таке побачиш». З чимось з нею і можу погодитися. Як виходить, так і буваю.

На днях приходжу додому, слухаю радіо, а там кажуть, що 31 березня буде вимкнено усім електроенергію. Воробус одразу ж отетерів, як це так? Це якийсь черговий прикол присвячений до першого квітня?

Питання мене це ще зацікавило, бо усього я не дочув, а як відомо, коли не дочуєш, то можна і подумати різноманітне.

Заходжу ввечері в інтернет, набираю у пошуку день Землі і знаходжу інформацію про неї. Виявляється, що вимикати світло будуть не у всіх мешканців міста, а лише на будинках, які входять до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

А до них відносяться: Ратуша, церква св. Михайла, вежа Корнякта, собор святого Юра, Домініканський собор тощо. Саме на цих об’єктах буде вимкнено освітлення у період від 20.30 до 21.30 години 31 березня 2012 року.

Тому, любителі милуватися нічною красою Львова мусите потерпіти. За цей час можна відвідати яку-небудь кнайпу. 😀

Також читайте:   Личаківська сьогодні (фото)

І це ще не все. Акція «Година Землі» вперше була проведена п’ять років тому назад у Австралії (місті Сіднеї). До неї долучилося більше двох мільйонів людей, які знаєте що зробили? Вимкнули електроенергію у своїх домівках.

Згодом цю традицію підтримали ще багато людей у різних країнах. Цього року до акції долучиться місто Лева. 🙂

Коли вимкнете світло, таким чином візьмете участь у економії електроенергії.

Мені ця вся річ трохи нагадала 90-ті роки, коли у місті вимикали світло на 2-3 години. Холодильники текли, діти плакали, а світла не було, бо у них по графіку економія. Такий совок, що просто нічого додати як facepalm. Класний, все-таки, цей смайл пана Марсело. 🙂

Якщо маєте бажання, то долучайтеся до цієї акції і вимикайте світло де тільки можна. 😀 Тільки дивіться щоб вам хтось не дав по голові або не забрала міліція за хуліганство. 😀

P.S. Вимикання світла – це можливість влаштувати свої половинці романтичний вечір. А ви собі уявіть, виходите разом на балкон і перелічуєте зірки або просто загадуєте бажання. 😀

Невже ви не були молодими і такого не робили? Або просто якщо все набридло – лягайте спати. 😀

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. vrubli 01.04.2012 пише:

    Навмисно вимикати світло – сумніваюсь що такими діями можна викликати приязнь людей що до подіних заходів, навіть якщо вони мають ціль збереження довкілля.
    В Німечинні наприклад теж робляться подібні заходи – проте іншим чином: до цього заохочується людей! І не раз в рік, бо результати тоді мізерні, а значно частіше і пояснюючи користь таких дій. Тоді можуть бути позитивні наслідки не лише для природи, а й для гаманця споживача.
    Натомість ми обмежуємось вимкненням пісвітки на спорудах і ціль тут далеко не дбайливість про планету, на котрій живемо! Цим вимиканням хочеться лишень “засвітитись”: – “погляньте, які ми ми молодці! Ось які ми акції робимо!”

    🙁

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Саме так Воробус відзначав годину Землі

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*