День довкілля – збережімо природу!!! - Блог про Львів

День довкілля – збережімо природу!!!

День довкілля

Вчора свої іменини святкували люди, що носять ім’я Данило. Нехай вони вже Воробусу простять, що я їх не привітав. Наступного разу виправлюся, старію… Скоро ж буде 60-ть як у PVSа. 😀

А сьогодні чергове свято. Ви знову ж таки скажете яке ж то? А виявляється кожного року у третю суботу квітня в Україні відзначають – День довкілля.

Святкувати його почали із 1998 року і це суто українське свято. Знаю, багато із людей кажуть, що вже набридли ці свята, а можливо і той Воробус з своїми дописами. 😀 Але, що є, то є. Такий ся народив.

День довкілля – це не Новий рік чи день народження, або ж релігійне свято, тому вихідного як такого нема. Просто саме сьогодні варто згадати про природу і її захист.

Якщо дозволете, кілька слів про неї скаже і ваш покірний деколи автор.

Без природи ми ніяк. Скажіть, як приємно дивитися, коли біля вас є природа, садочок, де можна посидіти з дівчиною, родичами, подихати свіжим повітрям.

Чому я люблю більше село чим місто? В селі менше машин, повітря не таке загазоване як у тому ж Львові. А це і не дивно. В селі більше дерев, природа цвіте, а у місті як авто, то люди самі смітять або ж знешкоджують природу.

От для прикладу, останнім часом бачимо, що багато викорчовують дерев у власних цілях. Хіба це нормально? Звісно що ні. Природу треба берегти і починати треба це робити із себе.

Також читайте:   День Святого Валентина

Давно вже говориться про те, що смітити не можна. А люди все рівно це роблять і роблять. Йде, купить морозиво, до смітника не несе, а викидає так, щоб ніхто не бачив. Та ніхто то не побачить, але ж природа то бачить.

«Живий» приклад – поїздка потягом у яке-небудь місто. Узбіччя засмічені і не чим-небудь, а різними папірцями, пляшками і так далі. І якщо, коли сніг цього не помітно, то коли все тає, то сміття горами. Це все наслідки дурних дій людей, що викидають сміття де хочуть.

Вирубування лісів. Це взагалі болюча тема. Люди спершу вирубують, а потім бідкаються, а що ж ми наробили, а тепер клімат змінився, а нас затоплює. Так воно так і буде, а то й ще гірше. Природу треба берегти, а не знищувати.

Я розумію, дрова треба, але ж є дерева, які вже попадали самі, потребують вирізання, але ж не здорові, які лише виросли.

Ялинки. Як на мене, без цієї прихоті на новий рік можна і обійтися. Тиждень радості, а частинку природи знищено.

Сьогодні День довкілля. Збережімо природу, бо цього за нас не зробить ніхто.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Andrij 21.04.2012 пише:

    Як на мою думку то один день нічого не змінить, природу треба берегти завжди, що на жаль у наш час мало хто це робить. Колись люди це зрозуміють але буде уже пізно.

  2. vrubli 22.04.2012 пише:

    Andrij пише:
    Як на мою думку то один день нічого не змінить, природу треба берегти завжди, що на жаль у наш час мало хто це робить. Колись люди це зрозуміють але буде уже пізно.

    Цілком згідна!
    Один день таких заходів – це капля в морі.
    Довкілля треба берегти щодня, а не один раз в рік.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*