Джерело Пречистої Діви Марії у Львові (відео)

Джерело на Високому замку

Вчора ваш автор, що називається, заблукав, хоча а можливо і добре що я заблукав, бо побачив цікаве місце, у якому ще жодного разу не бував.

Де саме вчепився блуд до вашого автора?

Діло було так. Воробус був у районі Підзамче і надзвичайно ліньки було сідати на наш «улюблений» транспорт і вирішив скоротити дорогу пішовши через вулицю Замкову.

Протягається ця вулиця кругом гори Високий замок, де свого часу був замок.

Йду я йду, якийсь міст на Підзамче, гуртові і тут починається згадувана вуличка. Спочатку нічого екстраординарного я не бачив, але згодом таки почав дивуватися.

Що саме там було? Справа у тому, що раз за разом почали з’являтися пам’ятки Ісусові Христові. Як сказав мені місцевий житель, це так звана – Хресна дорога і місця тут є святими.

Хресна дорога

Ого, навіть і не подумав куди мене занесе.

А потім ваш автор побачив багато машин і людей, які стояли у черзі за водою. Підходжу ближче, а виявляється там ще і знаходиться джерело, яке має назву – джерело Святої Марії.

Якщо спуститися по сходах нижче, то можна побачити скульптуру Діви Марії, а внизу водичку, яка б’є із-під землі. Черга за водою не мала. В середньому, щоб набрати пляшку води треба постояти хвилин двадцять, а то і більше.

Трохи нижче джерела знаходиться міні-басейн, де діти купалися. Кажуть, що він також цілющий, бо вода у ньому саме із цього ж джерела.

Також читайте:   Місто Тіволі (фото)

Там ще був такий надпис, щось у стилі – «закалятися треба завжди».

Фігура Діві Марії

Чому ж люди так масово їдуть до цього джерела?

Існує легенда, що у 1787 році саме у цих місцях явилася Діва Марія і подарувала джерело людям. Від цього часу люди приходять сюди і ця вода допомагає їм у різних проблемах, хворобах.

Неодноразово вода з джерела допомагала людям.

У 2005 році тут було встановлено фігуру Діви Марії, яка стоїть до наших часів.

І як не згадати про негативний момент. На жаль, але вони чомусь є завжди. Свого часу ходило багато розмов, що пити воду з цього джерела не можна, бо вона має багато нітратів.

Як зараз ситуація із цим невідомо, але люди їзядть і їздять. Принаймні ваш автор, коли спускався з гори до вулиці Богдана Хмельницького, то зустрічав не одну автівку.

Ось такою от вийшла моя неочікувана подорож, де я випадково зустрів чудове джерело, яке має назву – «джерело Святої Марії або просто джерело на Високому замку».

Йдучи додому, згадав, що колись Воробус таки бував у цих місцях, але просто дуже поспішав і не звертав увагу, що є і відбувається навкруги мене.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*