Ні курінню у барах та ресторанах - Блог про Львів

Ні курінню у барах та ресторанах

Проти куріння

Скільки вже раз говорилося, писалося про те, що алкоголь – це зло, бо саме він робить людей агресивними, під його дією робиться багато безглуздих вчинків, руйнуються сім’ї, діти залишаються на самоті. Одним словом, не варто його вживати, ну хіба що зовсім мало. Але, як на мене і того не треба.

Та наша молодь, особливо, коли гуляє дуже любить зловживати спиртними напоями. Чому не можна прийти, випити по одному, наголошую, по одному пиву і піти. Ні, треба напиватися, потім лізти у пригоди і так далі. Такий вже у нас менталітет.

Алкоголь алкоголем, але є ще одна проблема про яку не варто забувати – це куріння. Я не знаю чи люди більше п’ють чи курять, але те, що одне одному заважає – це факт. Знаю дуже багато людей, які під дією алкоголю починають курити.

Для чого питаю? А тому що всі курять, а я не хочу бути білою вороною. А хто не знає статистики, тому скажу, що щорічно від цієї звички помирає близько 6 % людей у цілому світі. Багато це чи мало? Та яка взагалі різниця? Помирають люди і це дуже прикро.

Вчора сиджу на роботі і тут знайомий кидає мені інформацію, що із 16 грудня у всіх барах і ресторанах взагалі не буде курити. Таким чином, влада хоче почати боротьбу проти цієї шкідливої звички.

Також читайте:   Відмінності між ліками та біологічно активними добавками

Власники закладів, які будуть порушувати закон будуть каратися штрафом у розмірі від 1 до 10 тисяч гривень.

Все це добре, але щось мені слабо віриться, що аж усі заклади будуть дотримуватися цих правил. Зараз багато закладів є такими, що мають зали для куріння, цікаво що ж буде з ними.

У кабаках мені за 25-ть років довелося побувати вдосталь, тому можу сказати, що багато відвідувачів приходять туди і хочуть щоб був алкоголь і щоб було де покурити. Я не правий?

Як ви думаєте як зреагував ваш автор на повідомлення мого друга? Скажу, і правильно роблять що забороняють курити, ще б пити заборонили.

А то прийдеш з дівчиною, сядеш кави попити і починається пасивне куріння. Починаєш робити зауваження, починаються ці непорозуміння, деколи бувало і до бійок доходило. А кому це потрібно? А так буде закон, йди собі курити на вулицю і всі будуть задоволені.

Був період коли ваш автор теж курив, але так як я це робив – це смішно. Почав курити і за тиждень кинув. Смішно? Звісно що так, але не всі так можуть зробити.

Цікаво було би дізнатися вашу думку щодо майбутньої заборони, ви за чи проти цієї звички?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Заборони – то кепська річ. Та з палінням потрібно завязувати, тим більше пасивним. Також написав був про це кілька слів: http://lviving.org/175/
    Звичайно, залишаться притони, де всі будуть курити, незважаючи на заборону. Але вцілому можна буде хоч сидіти в буль-якому залі кафе, а не в закапелку “для некурців”, куди тижнями не з’являються офіціанти 🙂

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Життя – це небезпека…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*