Враження від катання на горі Тростян

Тростян-2013

Нещодавно нашому дописувачу і спеціальному кореспонденту блогу Воробуса – панові Роману довелося побувати у Славську, а саме на горі Тростян.

Що він там робив спитаєтеся ви? Все просто, катався на сноуборді, адже зимовий сезон продовжується.

Про враження пана Романа від цього курорту та загалом від катання читайте далі.

– Доброго дня, пане Романе, яким чином у вас виникла ідея поїхати кататись в смт. Славське, а саме на гору Тростян?

– Доброго дня! Ідею «підсунула» сама погода, «завдяки» якій поїздка на Буковель була скасована через замети на дорогах. А так як речі і спорядження зібрані, то вирішив що поїду у Славськ, тим більше вже давно хотів там покататись.

– Як добиралися до цього курорту, адже всім відомо яка зараз ситуація із погодою?

– Добирався до курорту електричкою, а білети вирішив купити завчасно у п’ятницю в касах попереднього продажу квитків, щоб потім нікуди не бігати за квитками на вокзалі 😉
Так як давно не їздив електричкою, то був приємно вражений сервісом і станом вагонів. Їхати було дуже комфортно і тепло.

– Як оціните своє катання на горі Тростян?

– Катання було файним, дуже сподобалось. По-перше — щось нове, по-друге — «пухлячок» :). Звичайно, що його було менше ніж минулих вихідних (не випало мені тоді потрапити), але для себе знаходив цілину і дуже із того тішився.

– Знаю, що ви катаєтеся на сноуборді, порада як фахівця як навчитися людям, які також катаються на «дошці» підніматися на бугелі?

– Навчитися просто – підійматись краще одному, із однією пристібнутою ногою, а бугель запхати під передню (ведучу) ногу. Приготуйтесь до невеликого ривка, коли розмотається трос, щоб він не був для Вас несподіванкою ;). На сноуборді обов’язково має бути коврик проти ковзання, на який якраз і ставиться вільну ногу під час підйому. Вільна нога допомагає відновити рівновагу у випадку чогось і не звалитися із бугеля. Звичайно, що у Вас не вийде все відразу і гладко: 1-й раз впадете, 2-й – проїдете трошки і впадете, 3-ій – проїдете вже ще вище і можливо навіть до самого верху. Основне не здаватись і все у Вас вийде. 🙂 І ще – НІКОЛИ не відпускайте бугель перед опорою – це може призвести до скидання тросу.

Також читайте:   Похід на Довбушанку-2018. Частина друга (фото)

– Що сподобалося вам на цьому курорті, а що, навпаки, ні?

– Сподобались ціни на харчування і камери схову. Камера схову – 5 грн. Обідав у садибі «Троє поросят». За 65 грн. досить велика тареля борщу, а також відбивна із гречкою (порція теж не маленька) і чай. 🙂 А також гарні краєвиди, багато снігу і мала кількість людей – ніде черг не було.

Не сподобалось, що на бугелі Центр попадались бугелі із трішки вкороченим тросом і місцями на певних ділянках підйому піднімало трішки над землею десь приблизно на пів сантиметра – сантиметр.

– Як оціните рівень трас на горі Тростян, де найбільше сподобалося кататися, а де ні?
– Траси є різного рівня. Найбільше сподобалось кататись на Заході, так як там було вдосталь пухкого сніжку і він не був приморожений, хоча деколи зустрічався і такий у певних місцях. Катався в основному поза межею траси під ліском, у ліску.
Не сподобалось кататись на Центрі, бо там був дубовий бетонний сніг після сильного вітру у п’ятницю ще й до того всього у замерзлих горбах. Можна було б хоча б спробувати їх вирівняти хоча б трохи, і тоді б навіть бетонний схил не завадив норм спуститись 😉

– Порівняйте курорт «Тростян» із тим же Буковелем?

– Взагалі-то це не порівнювальні речі. Тростян із Буковелем нема змісту порівнювати. На Тростяні зовсім інша атмосфера та інше катання. Трішки нагадує Драгобрат тим, що просто хочеться часом у снігу повалятись, помилуватись краєвидами. Своя незабутня атмосфера, якою хочеться насолоджуватись. Це треба спробувати хоча б раз. Для себе вирішив, що ще сюди повернусь якось, коли знову буде снігопад і вдосталь файного пухкого снігу.

– Ви вже завершили цьогорічний сезон чи ще плануєте кататися?

Сезон іще не завершив і планую ще покататись, доки буде можливість 🙂

– Ваші побажання читачам блогу наприкінці зими?

– Взагалі-то зима календарна вже закінчилась 😉 А от надворі таки ще зимова погода не зважаючи на весну. Бажаю всім ще покатати досхочу, а то ж прийде літо і потім знову будемо так чекати відкриття сезону. Всім гарного катання! Зустрінемось у горах 🙂

Висловлюю подяку нашому спеціальному кореспонденту пану Роману за наданий матеріал із місця події.

Автор статті: Роман Т.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. VIK 27.03.2013 пише:

    Роман Т пише:
    Взагалі-то зима календарна вже закінчилась

    та як зима закінчилась ?
    Народ, подивіться за вікно – повно снігу, а на календарі 55 лютого 😀 😀 😀

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Гора Тростян (23.03.2013)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*