Дерева на площі Міцкевича і водойма в центрі Львова: реальність чи утопія? - Блог про Львів

Дерева на площі Міцкевича і водойма в центрі Львова: реальність чи утопія?

Львів у майбутньому

Ми живемо у місті Львові й хочемо щоб воно було найкращим містом не лише в Україні, а й у цілому світі. А з чого треба починати? Відповідь очевидна – з себе.

Що для цього потрібно? От дивлюся я на людей й інколи дивуюся чому вони йдуть і смітять на вулиці. Так, можливо достатньої кількості смітників нема, але ж і смітити не треба. Можна просто взяти той же папірець і викинути в найближчий сміттєвий бак.

Не хочуть… лінь… от вам і причини.

Паркування автівок. Скільки раз вже проводилися акції на кшталт – «я паркуюсь як рагуль» і що вони дали? Так, люди проблему зрозуміли, але все рівно знаходяться люди, які далі паркуються загороджуючи тротуар.

Ці ж водії також мають сім’ї, дітей, які потім перейти не можуть вулицю і виходять просто на проїзну частину.

Псування пам’яток архітектури. Навіщо малювати графіті на будинках? Для чого це? Але люди все рівно малюють, псують гарні будинки й так далі.

Ні щоб подати хорошу ідею, яку можна втілити у життя, а тут лише би все зіпсувати.

От, до слова, уважно слідкую за подіями у Львові й досить цікаві ідеї подають студенти політехнічного інституту. Хто ще не чув про ідею про водойми у на проспекті Свободи чи насадження дерев на площі Міцкевича?

Так от, це дуже хороші ідеї, але спробу висловити думку про них і чи мають вони право на життя.

Також читайте:   Враження від концерту "Дзідзьо" у Львові

Почнемо із дерев. Думаю що насадити їх на площі Міцкевича – це без проблем. Питання лише в тому чи варто це робити? Щоб люди могли спокійно там сидіти та відпочивати треба паралізувати рух транспорту центром міста Лева. Чому?

А який толк буде у деревах якщо там постійно ганяють авто, які зроблять дерева всі в порохах. От якби обмежити там транспорт, було би дуже і навіть цікаво.

Сусідній Тернопіль для прикладу. Там є Театральна площа по якій авто практично не їздять. Там настільки гарно, що просто таки хочеться повернутися у це місто.

Тепер про водойму біля Оперного театру. От що, а ця ідея, як на мене, утопія і цього робити не треба. Я розумію коли озеро є в центрі міста як в тому ж згадуваному Тернополі, але річка Полтва – це зовсім інше.

Ні для кого не секрет що по ній течуть відходи і уявіть собі яким буде повітря якщо річку так відкриють. Досить нам вже смороду від очисних споруд, а тут ще й водойма біля проспекту Свободи.

На мою думку, місто більше має відкривати фонтанів. Це ж так гарно сидіти в літню пору, особливо, і милуватися містом.

Ідеї є, але чи будуть втілені?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 15.06.2013 пише:

    Це все звичайно цікаво, але мене бентежить оця ментальність створення візитних карток, викидання сил та грошей на об’єкти, що не несуть ніякого практичного навантаження, тоді коли в тому ж центрі ще купа проблем з реставрацією, електрикою, водопостачанням, коли займаються очковтиранням під видом якогось бутафорного благоустрою створюючи якісь нові “фішки”, замість того щоб витрачати гроші на вирішення конкретних проблем.

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Площу Галицьку почали озеленювати

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*