Поради для подорожі автостопом - Блог про Львів

Поради для подорожі автостопом

подорож автостопом

Якщо Ви зібралися у подорож і Вам по душі романтика та дух свободи – тоді не замислюючись вибирайте подорож автостопом. І якщо у Вас не водиться зайвих грошей, ще немає сім’ї, але є бажання спробувати щось нове і незвідане – тоді подорож автостопом саме для Вас.

Автостоп – це проїзд мандрівників на попутному транспорті, як правило, без оплати за проїзд. У такому випадку головними передумовами успішної подорожі є комунікабельність, привітна посмішка, дружелюбність. Не забувайте, що наявність “злих” поганих думок може притягувати тільки неприємності.

Подорож автостопом – це найкращий спосіб зануритися в культуру країни, побачити особливості побуту місцевого населення, поспілкуватися з ним, дізнатися багато нового та цікавого. Ви побачите і дізнаєтеся те, про що не прочитаєте в путівниках і не побачите у готелі або з вікна туристичного автобуса.

Можна їздити автостопом як по Україні, так і за кордоном, хіба що для мандрівки за кордон Вам на перепоні може стати віза. Не кожен може її легко отримати, особливо, якщо це “шенген”. На відміну від подорожей автостопом по Україні, по Європі набагато простіше їздити, даний вид подорожей там досить поширений. Українські водії, на відміну від їх європейських колег, частенько люблять підвозити за гроші. Тому одразу кажіть, що подорожуєте автостопом і грошей нема. Добре діють різні відмазки типу ми студенти, важкі рюкзаки, другий день їдемо і т.п. А ось якщо водія не попередити, то в кінці поїздки може виникнути неприємна ситуація.

подорож автостопом

Де найкраще зупиняти транспорт? На виїзді з міста, на об’їзній дорозі, але не на автобані. Не варто зупиняти машини на крутих поворотах, на підйомах, зупинках громадського транспорту, або де стоїть знак “Зупинка заборонена” 🙂 Звичайно, що найкраще починати “пробувати” автостоп з товаришами, які вже так їздили, бо у них є знання і досвід, де найкраще спіймати машину, але і самому можна теж починати. Просто почитайте перед тим побільше автостопної літератури, наприклад, можна почати із книги Антона Кротова “Практика вільних мандрівок”.

Також читайте:   Виконання державного гімну України на зимовій горі Парашка -2017 (відео)

ось таким жестом прийнято зупиняти транспорт

Збираючись у подорож, зверніть особливу увагу на одяг – він має бути комфортним, легким, спортивним. Дівчатам не слід брати з собою в дорогу косметику, ювелірні прикраси, одягати занадто відкрий чи обтягуючий одяг, ну і звичайно – туфлі на високих каблуках не доставлять задоволення від подорожі, швидше навпаки. І з алкоголем також справи мати категорично не можна. У рюкзак обов’язково покладіть аптечку, карту, казанок, засіб від комарів, намет, спальний мішок. Нагадувати про необхідність взяти із собою фотоапарат думаю зайве.

У дорозі не забувайте про прості правила. Зупиняючи автомобіль, добре придивіться до водія, до його зовнішнього вигляду, поведінка повинні вселяти вам довіру. Якщо виникло хоч найменший сумнів, краще зразу ввічливо відмовитися від поїздки. У дорозі не критикуйте музичні, політичні, релігійні чи якісь інші уподобання водія, але і не мовчіть. І завжди пам’ятайте, що добрих та нормальних людей на світі набагато більше, ніж різного роду мудаків.

Вдалої Вам подорожі і незабутніх вражень!

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*