Як швидко подивитися Львів

З ним варто познайомитися

Нещодавно до вашого автора – покірного, як завжди, Воробуса приїздили гості з іншого міста.

Часу на прогулянку містом в них було не так вже і багато, тому прийшлося досить таки в короткі терміни спланувати наш маршрут таким чином, щоб і гостям сподобалося і ми не дуже то і довго блукали.

Вже коли гості поїхали, я так сів собі, подумав і дійшов висновку, що мій маршрут має право на життя і якщо хтось приїде у Львів, скажімо на пів дня, то в будь-яку мить може піти нашими слідами.

Який же це маршрут?

Отже, розпочинати маршрут радив би таки із головного вокзалу, саме туди приїздять всі потяги.

Щоб нікуди не ходити одразу ж сідайте на трамвайчик №9а, №10 або №1 і їдьте до вулиці Івана Франка або до площі Галицької. Звідти раджу сходити до церкви Андрія. Ця історична пам’ятка вартує вашої уваги, ну принаймні щоб просто помолитися.

Після церкви святого Андрія можете глянути на пам’ятник Данилові Галицькому. Саме цей князь заснував Львів, тому ви маєте його побачити.

Далі радив би сходити на проспект Шевченка. Свого часу там було дуже багато великих дерев, їх зрізали, насадили малих деревцят і зараз там просто таки суперськи.

Вулицями Чайковського-Ліста виходимо до палацу Потоцьких. Просто гляньте на архітектуру цієї будівлі, обійдіть кругом і вже веселіше стане на душі.

Також читайте:   Воробус відвідав "Ніч у Львові" з присмаком скандалу

Виходимо на вулицю Коперника і від неї крокуємо до університету Франка. Поруч є парк, який мені дуже подобається, літні столики щоб попити квасу.

Від «універу» чимчикуємо до центру міста – проспекту Свободи. Захоплюємо знамениту «стометрівку», фотографуємося біля фонтану, дивимося на театр опери та балету й поступово крокуємо до готелю Львів біля якого знаходиться фонтан Закоханих.

Що далі? А далі «городами» йдемо вулицею Ужгородською, пересікаємося із вулицею Замковою і піднімаємося на Високий Замок.

Не даремно кажуть, що якщо був у Львові й не був на Високому замку, то ти не був у місті Лева.

Важкий підйом, огляд міста з висоти пташиного польоту, не тривалий відпочинок і ми спускаємося назад до центру міста.

Площа Ринок, різні веселі заклади на цій вулиці, просто посиденьки на лавочках, співання із вуличними музикантами і ми вже обійшли багато цікавих місць у Львові.

На все про все, щоб дійти до пункту призначення де ми приїхали зранку треба витратити приблизно годин так 4-5. Звісно, можна бігти, але це так я сказав приблизно.

Парків, як й інших районів міста ми не захоплюємо, бо на це все треба вже витратити дня два-три.

Ось такий він, Львів. З ним варто познайомитися?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. patron 29.08.2013 пише:

    Непоганий маршрут. Молодець, Воробус!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*