Революція на вулиці Грушевського або як Україна не спала цілу ніч

Сутички

Сьогодні 20 січня, понеділок, а це означає що вихідні минули і треба поступово братися до роботи. Після свят відновлює свою роботу й блог Воробуса.

Подій на вихідних було багато, але напевно найважливішою подією стали сутички активістів та міліції на вулиці Грушевського в Києві.

Як написав вчора один мій колега, цитую: «Цієї ночі Україна не спала, адже всі були зосереджені на подіях, що відбувалися в столиці нашої країни».

Що там відбулося?

В неділю на Майдані було заплановане чергове віче, воно відбулося, але потім після нього група радикально налаштованих активістів вирушила під стіни Верховної Ради, щоб там розпочати пікет за відміну законів, які просто шокували мешканців нашої країни.

Хто не знає скажу, що Верховна Рада 16 січня прийняла ряд законів, які ховають демократію в Україні. Це і заборона мітингів, і можливість приходити на мітинги в касках, обмеження свободи слова в ЗМІ тощо.

Спочатку питання Євроінтеграції, потім Беркут, тепер закони. Десь так і думав що люди мовчати не будуть.

Так от, повертаючись до подій на вулиці Грушевського, там активістів зустріли кордони міліції та спецпідрозділи «Беркуту». Почалися сутички, які тривали цілу ніч і тривають до цих пір.

Можна зараз описувати всі події, які там відбувалися, але думаю ви і так про них знаєте, зокрема, було дуже багато вибухів, спалені автобуси, машини, більше сотні травмованих, каміння, коктейлі Молотова й навіть кажуть міліція стріляла гумовими кулями. Розуму в них “багато” бачу.

Також читайте:   Правоохоронна система: думки стороннього про справедливість покарань в Україні

Апогеєм цього всього став приїзд водометів. І це при тому, що на вулиці явно не травень місяць, а стовпчики термометрів опустилися до мінус 7 -9 градусів нижче нуля.

Це ж треба додуматися….

Але, і це не зупинило радикально налаштованих людей. Їм вже набридла ця влада і вони вимагають одного – відставки діючого керівництва країни.

А що опозиція? Зокрема, Віталій Кличко всіма силами намагався запобігти силовим діям на Грушевського, але коли і він зрозумів що не в силі зупинити натовп поїхав до президента Януковича з питанням вирішення конфлікту.

В підсумку договорилися, що стіл переговорів буде сьогодні після обіду, вже ходять чутки, що дія законів призупинена. Але, навіть не знаю що зараз можна сказати по ситуації із заворушеннями в Києві.

Зараз ніби ситуація стабілізувалася, але в будь-який момент ситуація може знову вийти з-під контролю. Все буде залежати від влади, як вона себе буде поводити і на далі.

Не дай Боже нам громадянської війни і кровопролиття. Боже, збережи Україну!!

Фото:wz.lviv.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. PVS 20.01.2014 пише:

    Катнися на Стрийську – напиши звідти що і як.

  2. Омелян Косопизд 20.01.2014 пише:

    Людям увірвався терпець!!!Тепер коли люди почули запах крові їх важко буде спинити!!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*