Чи варто повертати кондукторів в електротранспорт Львова? - Блог про Львів

Чи варто повертати кондукторів в електротранспорт Львова?

Варто чи ні?

В одній із своїх публікацій відомий блогер країни – Ольга Врублевська згадала кондукторів, які колись були у нашому електротранспорті.

За словами дівчини треба би було їх повернути, бо дивлячись на наші трамваї та тролейбуси розумієш, що люди вже настільки пристосувалися до їхньої відсутності, що вже просто знають всіх контролерів в очі.

А чого б і ні? І якщо в тій же Італії вони мають спеціальну форму, то в Україні в них страшний вигляд, часто здається що це не контролери, а пияцюри, які тижнями не виходять із запою.

Та, знову ж таки наголошую, якщо часто їздити електротранспортом, то можна всі ці схеми вивчити.

Який вихід, що робити керівникам Львівелектротрансу далі?

Згадаймо часи коли в електротранспорті були кондуктори.

Це були 2000-ні роки. Пасажир заходив у салон транспортного засобу, до нього одразу ж підходив кондуктор і просив оплатити квиток або ж він просто брав та перевіряв ваші проїзні документи.

Проїхати безкоштовно було практично неможливо. Плюс до цього всього, паралельно перевіряли квитки контролери.

Їх було мало, але час від часу і вони накладали штрафи.

Згодом, а саме у 2008 році Львівелектротранс подумав, порахував прибутки та витрати і вирішив забрати кондукторів із трамваїв та тролейбусів.

Також читайте:   Велосипедна доріжка на вулиці Виговського

Саме таким чином мали збільшитися прибутки комунального підприємства.

Колишнім же кондукторам було запропоновано стати контролерами і, таким чином, мала збільшитися чисельність людей, що перевіряють квитки.

Все так відбулося як і говорили, але що ми маємо зараз?

Люди масово їздять «зайцями» і цього ніхто не приховує.

Хто від цього страждає? Перш за все саме комунальне підприємство. Але, який вихід?

Точної цифри кількості трамваїв та тролейбусів я не знаю, але їх таки є багацько. Уявіть собі зараз туди взяти і посадити кондукторів. Зарплату ж із чогось то платити треба буде, хоча б мінімальну.

Сумніваюся що на потреби міського підприємства щось залишиться, якщо ще й збитки не будуть.

Тому, як на мене, це утопія. А єдиним правильним виходом в цій ситуації є введення електронного квитка. Я сподіваюся колись це таки станеться.

Знаю, багатьом це не вигідно, як от маршрутчикам, які не показують свої реальні прибутки, але це вихід.

В іншому ж випадку люди і надалі будуть халявити, мало хто буде платити за проїзд і так далі.

Не здивуюся якщо вартість проїзду в електротранспорті найближчим часом істотно зросте.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 15.05.2014 пише:

    для чого цих совкових кондукторів? щоб лазили по і без того переповнених салонах транспорту всіх штовхаючи і стаючи на ноги? такий маразм мав місце напевно лише в Україні, і добре що його позбулися. А те що зайцями їздять, то це не через те, що всі контролерів знають, а через те, що ці контролери є неефективними, як і весь комунальний транспорт. Для чого ставити цих алкашів на один і той самий маршрут? напевно всі у Львові знають, що найбільший ризик зустріти контролерів на маршрутах трамваїв 1 і 9, особливо на під’їзді до вокзалу. Контроль є ефективним тоді, коли проводиться методом рейдів, коли в один прекрасний день, на всі маршрути виходять контролери, і збивають касу з зайців. І таких днів є наприклад декілька на пів року. Потрібно по-перше запровадити нормальні квитки і систему їх продажу, потім збільшити штрафи в 10 разів, і контроль довірити нормальним службовцям, а не якійсь смердючій алкашні, як зараз.

  2. Старий пес 15.05.2014 пише:

    нахулєри вам то місто. Приїжєйте до мене в село. Я маю рондиль, єйці, насмажим. Жорік принесе гурівку випєм си. Най йго качка копне. Повітрі таке у нас люксове

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*