Левандівське озеро

Левандівське озеро

З приходом тепла Воробус почав все більше та більше гуляти. А чому б і ні? Вихідних є багато, вдома нема чого сидіти.

Тому, як каже один мій хороший приятель Юрій – розпочинається сезон екскурсій та туризму.

Поки що автор блогу відкриває для себе щось нове у місті Лева, а згодом планую ходити в традиційні походи.

Кілька днів тому Воробусу довелося побувати в такому районі як Левандівка. Там недалеко від місцевого парку, де, нагадаю, мені хотіли дати тягла, знаходиться озеро.

Ніколи там не бував, тому цікаво було там прогулятися та подивитися що там і як.

Знаходиться водойма між вулицями Повітряною, Ганкевича та Львівським холодокомбінатом. Площа – невелика та складає 1, 9 га.

Як і в Левандівському парку, тут у 2012 році проводилися роботи по його очищенню. Чомусь в нас трапляється, що «насрати» люди вміють, а ось прибрати зась. Це вже психологія така в людей.

Біля озера знаходиться невеличкий скверик, де можна прийти з дитиною, друзями чи просто коханою людиною щоб відпочити від трудових буднів. Усюди на деревах висять таблички, що смітити заборонено, в озеро теж кидати нічого не можна.

І правильно, а для чого це робити? Не для того все прибирають щоб знову гадили.

Саме озеро не зовсім чисте. Принаймні в деяких місцях є брудні плями.

Також читайте:   Навіщо трамвай на Сихів?

Озеро

Хоча, колега казав що ще кілька років тому він сюди приходив плавати. Як зараз невідомо, мабуть просто треба сюди приїхати влітку і глянути як себе поводять люди.

Що цікаво, виходить що в озері є риба, бо з боку вулиці Ганкевича сиділо кілька рибаків та щось там ловили. Головне щоб рака не впіймали. 😀

Йдемо далі по так званій Набережній. Справа видніються дуже красиві будиночки, дитячий майданчик. Це добре, адже діти – це наше майбутнє і за них треба дбати.

Дитячий майданчик

А щодо будиночків, то це виявляється ресторан «На озері». Одразу ж відчувається смак шашлику, який якраз готували.

Читав в інтернеті, що колись на цьому озері хотіли зробити канатну переправу. Але, це лише були розмови. Нам вже вистачило канатки в парку «Знесіння», яка так і не запрацювала.

Колись Воробус ще приїде на озеро Левандівки влітку просто щоб посидіти та поїсти варених яєць з канапками на пікніку. 🙂 Така досить таки тут хороша місцина.

А ось коли вже виходив із озера побачив одинокого лебедя, який сам собі плавав. Він ніби казав приходити сюди ще щоб скласти йому компанію та просто покормити.

Одинокий лебідь

Домовилися що таки прийду, правда не знаю чи він зрозумів Воробуса. 😀

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*