Водоспад у місті Сколе - Блог про Львів

Водоспад у місті Сколе

Водоспад у місті Сколе

Сьогодні надворі 25 липня, п’ятниця, а це означає, що нарешті ми дочекалися завершення робочого тижня. Якихось кілька годин і люд буде мати нагоду відпочивати як мінімум два дні.

Лише б погода в цей час була хорошою, бо останнім часом на Львів налетіли дощі, які падають ледь не кожної години.

Традиційно, не відпочиває блог Воробуса і його автори. То ж, у черговій публікації будемо намагатися розповісти про щось цікавеньке.

Так як зараз літо, люди активно шукають цікаві місця куди б можна поїхати щоб відпочити та побачити щось пізнавальне.

Одним із таких місць є місто на Львівщині, яке має назву – Сколе.

Про нього ми вже розповідали багато, але я й не знав що під час його чергових відвідин зможу побачити водоспад, що розташований неподалік центру.

Що це за водоспад, яку туди потрапити та багато іншого читайте далі.

Водоспад назви не має. Кого із мешканців не питав всі відповідають що в народі його називають – «Водоспадом на Павловому потоці».

Якщо не має назви, то можна і свою дати. Наприклад, назвати його водоспадом Воробуса. А чого б і ні?

Ось так приїдете через кілька десятків років сюди, спитаєте де водоспад Воробуса, а місцеві мешканців люб’язно його вам покажуть.

Також читайте:   Відпочинок у Грузії: що варто побачити та спробувати у першу чергу

По природі він не природній, а штучний. Що це означає?

Ну, він утворився не завдяки еволюції, а за допомогою людей. На Павлів потік були покладені плити і саме завдяки їм вода потрохи спадає і час від часу тут можна навіть купатися.

Чому час від часу? Все просто, коли Воробус і компанія ходили у похід на гору Лопата, то проходили повз цей водоспад. Води там було десь до колін, а ось буквально вчора після рясних дощів можна було покупатися досхочу.

Водичка у ньому досить таки прохолодна. Тому, якщо до цього часу ви не загартовувалися, то будьте обережні під час купання. Все треба робити поступово.

водоспад

Як добратися до водоспаду?

Якщо їхати зі Львова то треба сідати на потяг Львів-Мукачеве, доїхати до станції Сколе, вийти з вагону і йти так прямо нікуди не звертаючи по асфальтованій дорозі. На своєму шляху ви зустрінете міст під яким тече річка Опір.

Якраз саме в неї впадає Павлів потік, на якому і знаходиться наш водоспад.

Також неподалік водоспаду знаходиться місцеве озеро на якому купаються люди, ловлять рибу, а також приїздять сюди щоб просто зробити шашлики.

Але, це вже тема іншої публікації на блозі Воробуса. Далі буде….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*