Крах української соціальної мережі? - Блог про Львів

Крах української соціальної мережі?

Крах української соціальної мережі

Думаю не треба зайвий раз нагадувати про те, що соціальні мережі і надалі являються важливою складовою нашого з вами життя.

В соціальних мережах ми дивимося як живуть інші люди, переглядаємо фото, лайкаємо один одного, переписуємося, знайомимося з іншими людьми і так далі.

Коли розпочалися воєнні дії в Україні багато хто почав говорити про те, що не варто сидіти в такій всіма відомій мережі як – «ВКонтакті».

Чому? Та думаю відповідь на це запитання знає багато людей. Тому що вона є російською.

Хтось до цієї поради прислухався, хтось ні, мотивуючи своє рішення тим, що аналогів окрім фейсбука нема і жити буде просто скучно.

Розробники так подумали, погадали і створили вітчизняну соціальну мережу. Її назва – Weua.

З’явилася вона на світ у квітні минулого року і одразу ж викликала шалений ажіотаж серед місцевого населення.

Пам’ятаю реєстрація в мережі була за ключами, а ті прийшли лише тим, що в перший день «заригалися» в першій українській соціальній мережі.

З часом стати учасником цієї мережі вже міг будь-хто, ключі зникли та й, якщо чесно популярність до мережі також зникла.

Люди таки або перейшли на фейсбук або ж просто залишилися «вкантахтах».

Також читайте:   Про заробіток в Інтернеті

На днях ваш покірний розмовляв із хорошим приятелем і однією з тем нашої бесіди була якраз вже колись популярна українська соціальна мережа.

Чому колись популярна? Ну, а скажіть мені так відверто, читачі? Хто зараз сидить у Weua? Думаю, що максимум що роблять люди, так це заходять, дивляться чи їм там ніхто нічого не написав і виходять.

От, скажімо, ваш покірний пів дня згадував пароль та логін, хотів вже бува зайти, а мені вибиває повідомлення від сайту, що ведуть технічні роботи.

До коли вони будуть тривати важко сказати, але те що треба якось затягнути людей «юзати» українське – це факт.

Але, як це зробити?

Якщо глянути на дизайн та функціонал Weua, то він нагадує той же сайт ВКонтакті та Фейсбук. Нічого нового там не бачу.

Єдине що сподобалося, так це те, що там реально завантажують лише українські пісні. Ну, принаймні колись так було. Не знаю як із
цим зараз.

Отакої…

Хотілося би насамкінець побажати розробникам Weua дійсно взятися за розвиток української мережі.

А то галасу в громадськості вона наробила великого, а якщо так піде і далі, то з часом за неї й ніхто не згадає.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Alex_V 28.05.2015 пише:

    Можна забути за цю мережу, ніхто у неї інвестувати гроші не буде. Бо кому вона потрібна? Ну зареєструється там пару тисяч і все? В розвиток контакту і фейсбуку вкладались, вкладаються і будуть вкладатись величезні гроші, бо там мільйони зареєстрованих користувачів, а може вже і мільярди. А Weua кому вона потрібна? Хто про неї знає? Пару тисяч хіба що і все. Та і нащо ще одна мережа? Щоб тільки і сидіти в тих мережах переходячи з однієї на іншу?

  2. Луком 28.05.2015 пише:

    Коли був майдан, і була просто шалена і неймовірна хвиля патріотизму, то почали один за одним виринати такі проекти, здається їх було 4. З них пам’ятаю лише дві соц-мережі:

    1. weua.info – гарно розрекламована, але коли відбувся запуск вона страшенно плужила, розробники виправдовувались якимись російськими ботами, але підозрюю розробам просто не вистачило досвіду її гарно розмасштабувати. По функціоналу і дизайну вона була не супер, хлопаки писали її з нуля, і код був не дуже хороший (заглядав туди) і було багато недопрацьовок – але загалом достатньо щоб там сидіти.

    2. druzi.org.ua – менш розрекламована, але тим не менш краща по функціоналу і швидка. розробники взяли якийсь російський рушій соц.мереж, мінімально поправили, і тому вдалось запустити швидко. Зараз вони її допиляли, і вийшла цілком пристойна по функціоналу мережа (тільки трохи така школотна).

    Зараз коли майдан закінчився, і хвиля патріотичності трохи спала, ці сайти відійшли в тінь. Зараз вони могли б потихеньку допилювати свій функціонал, а коли буде нова хвиля національного підйому – знову стануть актуальними, і тоді вони вже будуть технічно готові.

    На рахунок чи треба – треба, і треба якнайбільше українського контенту. На вк не можна сидіти бо таким чином ми даєм гроші росії, яка бомбить наших хлопів в окопах, а фейсбук останнім часом відомий неправомірним баном українських користувачів. А якби була хороша національна мережа – таких проблем би не було.

  3. Alex_V 29.05.2015 пише:

    Луком, Тут на одному ентузіазмі не виїдеш, треба інвестувати гроші у розвиток функціоналу, зручності, швидкості і тд. Але хто буде інвестувати, якщо і так всі продовжують сидіти в вк., бо всі-ті weua.info, druzi.org.ua не можуть тягатись з такими монстрами як фейсбук чи вк. Ці українські соц. мережі просто не окупляться через малу кількість зареестрованих у них патріотично налаштованих україномовних користувачів.

  4. STAS 03.06.2015 пише:

    Проблема в тому, що все схоже на фейсбук чи Контакт. Потрібна нова платформа і нові ідеї. Функціонал всеодно буде в чомусь нагадувати функціонал інших мереж, але ось реалізацію функціоналу потрібно вигадати свій, незвичний, неповторний… Загалом потрібна ДУЖЕ творча команда, непоганий капітал та мішок ентузіазму. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*