Як Воробус шукав річку Полтву на Левандівці

Тунель на Левандівці

Вихідні для Ігоря Воробуса проходять весело. Якщо хтось думає, що я нічого не роблю, а лише відпочиваю, ті помиляються.

Вже з самого ранку ходжу по місті у пошуках, сподіваюся, цікавих публікацій. На цей раз мене занесло в такий район Львова як Левандівка.

Окрім того, що я вирішував свої справи, ще й вирішив зайти в цікаве місце яке мені радили відвідати місцеві мешканці.

Якось спілкувався з одним паном на Левандівці на тему річки Полтви. Дуже вже мені було цікаво дізнатися, а де ж вона виходить на верх. А то все під землею, під землею.

Згадуваний пан мені сказав, що за оповідями людей вона проходить повз Левандівку. Там ще є такий тунель біля заправки і саме туди треба сходити.

Щоб самому не лізти хтозна-де, взяв із собою хорошого приятеля. Як буде хтось приставати як минулого разу (нагадаю свого часу на Левандівці мені хотіли дати тягла зате, що я фотографую насаджені дерева у парку), то вже буде з ким відбиватися.

Жарти, жартами, але треба таки було глянути що це за тунель і куди він веде.

Знаходиться що річка, що тунель на куті вулиці Широкої та повороту на Білогорщу. Орієнтиром тут ще виступає заправка «ОККО».

Спускаюся стежиною з дороги й одразу ж відчувається різкий запах. Що ж це таке смердить? А це річка така. Напевно по ній течуть відходи та й тунель якийсь підозрілий.

Також читайте:   Воробуса знову впізнали на вулиці

Воробус і тунель

Місцеві мешканці розповідають, що всередину лізти аж ніяк не треба, бо там живуть гігантські щурі. Вилазять наверх вони переважно вночі, тому не дивно що на дорозі поруч часто можна побачити їх збитих машинами.

Та, Воробус був би не Воробус якби хоч трохи в нього не заліз. Реально страшно стає коли туди ступає твоя нога. Води там достатньо й щоб лізти ще далі в глибину треба мати гумаки, які згодом треба викинути.

Вхід в тунель

Від цієї ідеї відмовився… Натомість глянув що відбувається навкруги.

А там валяють шприци, пусті пляшки, а запах просто вбиває. За мить на мене очікувало спілкування з новою поліцією. Вони якраз проїздили поруч і зупинилися щоб дізнатися що ми тут робимо. Воробус ввічливо пояснив що робить фото напам’ять про тунель.

Шприци

Сміття навкруги

Повірили…

За мить що річку, що тунель виклав у соціальні мережі, де мені одразу ж пред’явили претензії що це не Полтва і її в природі бути не може на Левандівці.

Сильно сперечатися не став, бо можливо й люди знають більше. Але, пообіцяв собі на цю тему у майбутньому більше розпитувати істориків, фахівців що дійсно розуміються в питаннях Полтви.

Незабаром відвідаю ще одне місце, де вона може протікати. Є спеціальна карта Полтви і її й близько нема в цих районах. Можливо це якась притока.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. zars 21.02.2016 пише:

    Початок Полтві дає кілька потічків, серед них є під назвою “Вороблячий”: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/Mapa_Pe%C5%82twi.jpg

  2. zars 21.02.2016 пише:

    Той потічок “Вороблячий” бере свій початок в районі вул. Пекарської.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*