Воробус знайшов маловідомий Ялинський водоспад (відео) - Блог про Львів

Воробус знайшов маловідомий Ялинський водоспад (відео)

Ялинський водоспад

Люблю подорожувати, а ще більше бувати там де ще ніколи не ступала моя нога. Саме такими донедавна для мене були гори Мармароського масиву.

Окрім того, що можна залізти на гору Піп Іван Мармароський, так виявляється що там ще є найвищий водоспад Карпат.

Його назва – Ялинський водоспад, а висота складає приблизно 26-ть метрів.

Ще коли їхали підкоряти чергову вершину, то мій колега Орест обмовився, що було би добре якби ми знайшли маловідомий Ялинський водоспад.

Він був нам не по дорозі, але по плану Воробус і компанія мали перебувати в горах три дні, тому час на те, щоб знайти це диво природи у нас був.

Та, не завжди так плани складаються так як цього хочеться. Через проблеми з документами нашій компанії довелося добу чекати у селі Ділове на виготовлення нових документів, то ж прийшлося ставити кемпінг і якось проводити свій вільний час.

На щастя, місце для ночівлі ми знайшли таке як треба і взялися за приготування їжі, а точніше фірмового блюда під назвою – бограч.

Компанія веселилася, відпочивала, а вашому автору в один прекрасний момент стало скучно і я вирішив самотужки піти та знайти забутий водоспад у Мармаросах. Колеги не заперечували.

У дорогу взяв воду, сірники, засоби медичної допомоги та навігатор. До чотирьох годин я мав повернутися.

Переді мною спершу йшла група молодих людей, які також прямували на водоспад. Але, коли я побачив як часто вони зупиняються, то зрозумів, що з ними мені не дорозі. Настільки повільно вони йшли.

Також читайте:   Подорожуй з Воробусом

Прийшлося шукати чудо природи самому. Як мені сказав один місцевий чоловік, з основної дороги, яка позначена червоним маркером треба буде повернути наліво.

Минути треба лісопилку, пройти по основній дорозі ще пів години й тоді біля лавочок через міст повернути ліворуч і почати підніматися вверх.

Лавочки

Якщо чесно, то самому було йти якось не по собі. Так, я мав карту, навігатор, але ж на вулиці то вечоріло й були побоювання щоб не заблукати.

Знайти водоспад не так то просто. Маркування на нього (жовтого кольору) зустрічаються, але дуже й дуже рідко. Їх краще видно як вже повертаєшся назад.

Тим не менше, є витоптана стежка, яка інколи також губиться.

Якщо хочете знайти Ялинський водоспад, то треба завжди триматися лівого боку, саме там де тече річка. А коли буде різкий набір висоти, то стежки розійдуться. Одна вестиме праворуч, а інша – ліворуч.

Так от, треба йти ліворуч біля річки. Ще якихось хвилин 10-ть і ваш автор просто отетерів.

Табличка

Переді мною почав виднітися водоспад, який своєю красою мене просто зачарував. Десь хвилин зо десять Воробус просто стояв і на це все уважно дивився.

Неймовірна краса. Свого часу бував на Манявському водоспаді. Так от, Ялинський його перевершив.

Воробус на Ялинському водоспаді

До речі, відкрили його не так давно, а точніше у 2011 році.

Пропоную нижче на мить перенестися у Карпати й побачити завдяки відео красу наших Карпат:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*