Термальні води у Мішкольці (Угорщина) - Блог про Львів

Термальні води у Мішкольці (Угорщина)

Печери

Черговий день настав, тому прийшов час порадувати наших читачів новими публікаціями. Як і обіцяв, буду багато розповідати про поїздку за кордон. Де, а там було на що подивитися. Окрім прогулянок містами у мене була ще одна мета – потрапити на термальні води, які розташовані в угорському місті Мішкольц.

Саме туди ми приїхали після Кошице, переночували у приватному секторі й вже наступного дня вирішили піти оздоровитися. Одразу ж попереджую, коли будете їхати в ці місця беріть з собою навігатор. Угорська мова настільки важка, що зрозуміти її неможливо. Місцеві мешканці не розмовляють ні, по-українськи, ні, по-англійськи. Мало хто може вас зрозуміти.

Саме навігатор вивів нас на центральну вулицю, звідки ми автобусом поїхали до термальних вод. Як знайти автобус? На кожній зупинці є інформаційне табло, яке показує потенційним пасажирам час прибуття того чи іншого «баса».

В Мішкольц-Топольца, саме там знаходяться термальні води, їде автобус №2. Його ціна 40 гривень за одноразову поїздку. Придбати квиток можна у водія. Хоча, так виглядає, що угорці користуються проїзними. Де їх купити я так і не зрозумів.

Виходимо на вказаній вище зупинці, проходимо повз чудовий парк й за мить опиняємося біля входу на термальні води. Їх ще прийнято називати купальнями.

Що далі? Вхідний квиток. Аби потрапити всередину вам треба заплатити 2700 форентів (270 гривень) за 4 години або ж 3800 форентів (380 гривень) за повний день. Особисто я придбав «тікет» на 4 години. На мою думку, повний день там немає що робити. Після трьох годин стає скучно.

Також читайте:   Лижний сезон відкрито

Вхід

Що входить у вартість квитка? Звісно, користування копальнями, а також можливість сховати свої речі в електронні скриньки, зайняти лежак і прийняти душ.

Прайс

Порозумітися з людьми тут набагато простіше. Серед персоналу були люди, які вільно розмовляли російською.

Забув сказати, на вході вам видають браслет. Ним ви можете відчиняти й зачиняти персональні скриньки, а також проходити через турнікет на виході.

Купальні

Приваблюють вони тим, що розташовані в природних, вимитих за тисячоліття термальними водами, печерах. До печерної купальні відноситься також відкрите термальне озеро, що живиться теплими джерелами, насиченими різними газами. За висновком лікарів, повітря печери надає оздоровчий вплив при катаральних утрудненнях дихання, астмі.

Вода, вапняно-воднево-вуглекислого типу, містить йод, бром, кальцій, а також радон.

Масаж

Найбільший кайф – це купання в печерах. Коли заходиш у них, то здається ніби потрапляєш у містичні місця з привидами. Звісно, це жарт, але саме печери додають ізюминку відпочинку.

На маршруті є безліч водяних масажів, часто тебе зносить течією. Інколи здається ніби ти пливеш в океані. Глибина десь по пояс, можливо й менше.

Якщо хочете адреналіну обов’язково доберіться до кімнати «страху». Туди потрапити не важко. Її особливість у тому, що там часто гасять світло й всі кричать.

Басейн

На вулиці теж розташовані не менш цікаві басейни. Багато з них холодні, але є й теплий з джакузі.

Відпочивати в копальні одне задоволення. Найголовніше слідкувати за часом, адже опісля прийдеться ще доплатити.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*