Святкування 20-тиріччя з дня утворення ДНПБ - Блог про Львів

Святкування 20-тиріччя з дня утворення ДНПБ

Святкування

«…Бібліотеки – це місця, куди люди приходять за інформацією» (Ніл Гейман).

Забезпечення вільного й необмеженого доступу до різних джерел інформації та збереження цих джерел – найважливіше завдання бібліотек у сучасному світі. У реалізації цього завдання особлива роль належить освітянським бібліотекам, які задовольняють інформаційні потреби усіх категорій користувачів галузі освіти. Сьогодні мережа освітянських бібліотек чи не найчисленніша, налічує понад 25 тисяч бібліотек.

Функції провідного координаційного науково-методичного центру бібліотек галузі освіти виконує Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В.О.Сухомлинського (ДНПБ), створена 30 жовтня 1999 року.

7 листопада цього року у ДНПБ відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційне забезпечення сфери освіти та науки: до 20-річчя з дня утворення Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського».

В роботі цієї конференції взяли участь працівники «Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки» (ЛОНПБ): Сокольська Ярослава Богданівна, завідувач відділу науково-методичної та консультативної роботи та Мороз Ірина Йосафатівна, завідувач відділу комплектування, наукової обробки документів та організації каталогів.

Також читайте:   "Шлях до Незалежності" в ЛОНПБ

ЛОНПБ в мережі освітянських бібліотек виділена як наукова. Окрім цього – це найдавніша бібліотека в мережі. У 2020 році ЛОНПБ виповниться 95 років з часу заснування. Варто зауважити, що на теренах України до її незалежності, в системі освіти ЛОНПБ була єдиною бібліотекою такого рівня.

А сьогодні ДНПБ та ЛОНПБ – це бібліотеки – партнери, які впродовж довгих років забезпечують інформацією користувачів галузі освіти.

Під час урочистостей, присвячених 20-річчю ДНПБ, колектив ЛОНПБ за плідну співпрацю відзначений Грамотою Національної академії педагогічних наук України. Грамоту вручив Кремень Василь Григорович, президент НАПН України, доктор філософських наук, професор.

ЛОНПБ

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*