Велосипедна доріжка за рахунок повалених дерев - Блог про Львів

Велосипедна доріжка за рахунок повалених дерев

Велосипедна доріжка у парку Личаківський

Незважаючи на те, що надворі сніг, Ігор Воробус ще досі катається на двохколісному. І навіть скажу більше, думаю що ще цього місця побавлюся в екстремала. Сніг, снігом, а їздити поки що ще можна.

Про свої пригоди розповім на днях, а поки що про велосипедні доріжки. Пригадуєте, колись я започаткував навіть рубрику «Велосипеди», в якій описував всі дороги для двохколісних.

Згодом я за це все забув, але це не означає, що я не буду захищати велосипедистів та все що з ними пов’язано. Навпаки, тепер я більше моніторю все та випробую на власній «шкірі».

Для прикладу, якось мене занесло на стадіон «СКІФ». Саме там у 2019 році виступав футбольний клуб «Рух». Поїхав на гру Першої ліги України на велосипеді й для мене було дивно, що у парку «Личаківський» розпочалася вирубка дерев.

Одразу ж скажу, що я противник будь-якої вирубки. Зацікавився, і, як виявилося, що тут почали розчищати парк для побудови велосипедної дороги.

Також читайте:   Проблема пішохідного переходу на вулиці Пасічній

Як кажуть, дав паузу аби приїхати потім згодом і подивитися як саме тут зробили велосипедну доріжку і чи це було доцільно.

Знову був футбол, знову взяв велосипед, поїхав через Личаківську, звернув з Пасічної у парк і під колесами мого «коня» була новопобудована велосипедна доріжка.

Чи класно що її тут зробили? Так, для велосипедиста – це рай, розігнався, нікому не заважаєш і досить швидко ти можеш опинитися на вулиці Мечникова.

Але, є й інша сторона медалі.

Поруч є дорога по якій ходять люди, мамочки з дітьми, чи просто їздять діти на велосипедах.

Ось у мене питання, а чому там не можна було зробити виділену лінію, по якій би їздили якраз велосипедисти.

Ні, треба порубати дерева, а що ж буде там де не все облаштовано? Болото?

Велосипедні доріжки треба робити, як на мене, з розумом, старатися не псувати природу, бо так ми не виживемо в цьому світі, де й так екологія не вражає?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*