Львівський трамвай! - Блог про Львів

Львівський трамвай!

трамвай

Кожного дня Ми бачимо на вулиці цей вид громадського транспорту. Хтось любить ним їздити, хтось ненавидить. Я попробую врахувати всі плюси і мінуси.

Трамвай – це вид транспорту, який рухається по колії і за допомогою електричного струму. Вперше в Україні кінний трамвай було відкрито у Львові 3 травня 1880 року. А вже із 1894 року Львовом почав курсувати електричний трамвай. Його вагони змінювалися по-різному. Трамвай пережив першу і другу світову війну. І хоч у першу світову війну він якось функціонував, то в період другої колії були пошкоджені і про трамвай довелося на деякий час забути. Але згодом все стало на свої місця. Хіба що змінювалися маршрути.

Колії у Львові вузькі у порівнянні з тим же Києвом. Зараз у місті 9 маршрутів. Був ще маршрут №8, який їздив раз на день, але і то зняли з руху. Багато людей їздять трамваями, особливо це стосується студентів і пенсіонерів. Перші, бо мають пільговий проїзд, другі, бо їздять безкоштовно. Хоча і людей без пільг їздить також багато. Деколи трамваєм краще доїхати чим маршрутним таксі чи скажімо тролейбусом.

У Львові найбільш популярними і стабільними є маршрути №6,№2,№3, і деколи №9,№1.
Вартість проїзду у трамваї складає 1 гривня, для студентів 50 копійок. Також є можливість купляти проїзні картки. Колись у трамваях були кондуктори. Було зручно прийшов, купив талон і все. А зараз в період кризи їх скоротили і тепер сам думай де купляти той талон. Звичайно можна у водія, але на передні двері всі не залізуть. А передавати через весь трамвай, то …, можуть взяти гроші й вийти на наступній зупинці.А ще коли заходять контролери і починають напрягати. Тут буває стоїш на одній нозі, а тут вони з своїми перевірками.

Також читайте:   Якою була ялинка у Львові у минулі роки (фото)

Великою проблемою трамваїв є їхні поломки. Дуже дратує людей, коли один трамвай поламається і все всі стоять. А поки відтягнуть трамвай на запасну колію, то можна запізнитися на важливу зустріч. Тим він і відлякує людей. Ще однією проблемою є, що на популярні маршрути, наприклад на вокзал впускають один вагон і ще в п’ятницю, коли студенти їдуть додому. То ж капєц. А №3 їде один за другим і по два вагона. Зараз вже трохи ліпше, бо купили нові вагони, але буває.
А найгіршою проблемою є те, що якщо немає світла, то трамвай не їде.

Плюсами трамваїв є те, що вони вміщають багато людей. Є такі маршрути, де не їздять маршрутки з різних районів, наприклад маршрут №6. А на головний вокзал мало яка маршрутка їде.Зате трамваї там курсують і №6, №1, №9, №9а. Питань нема якщо трамвай не заганяється, то їхати приємно. Але якщо навпаки і ще попадеш у час пік , то краще у нього не сідати.

Такий він – львівський трамвай. Насамкінець скажу, що зараз “Львівелектротранс” надає послуги оренди трамвая у вихідні дні. Його переважно заказують для урочистих подій, скажімо для весілля. Достатньо звернутися лише у підприємство і узгодити з ними маршрут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 12 може ще щось напишете?

  1. bankiduki 15.10.2009 пише:

    Не уявляю Львів – без трамваю.

  2. M@e$tro 16.10.2009 пише:

    Трамвай це таке галицьке метро)))) “родзинка міста” яка додає йому європейську атмосферу…

  3. Notorious BIG 25.10.2009 пише:

    Колись їздив на тих драндулєтах! Тепер навіть не пам’ятаю (і зовсім не жалкую) маршрути трамваїв!!! А як класно було літом у шалену спеку стояти у пробці у набитому трамваї, коли біля тебе з одного боку стоїть смердючий дідуган, а з другого бабка у якої тхне з рота ліками чи рибою…бл* мені вже погано… 🙁

  4. bankiduki 26.10.2009 пише:

    романтика!

  5. Gopnik 05.01.2011 пише:

    в трамвая а є мінуси по перше досить часто ламаються, по друге те що немає кондукторів ,треба передавти гроші через весь трамвай не факт шо дійдуть хтось може стиряти можна на зупинці купити але не всюди продають жалко що в нас метро не можна зробити!

  6. Ксю 05.01.2011 пише:

    а мені подобаються наші трамвайчики, так спокійно, роздивляєшся все навколо…краса!

  7. Stakeholder 05.01.2011 пише:

    От не думав що хтось буде скучати за кондукторами)), ні в одній нормальній країні ніяких кондукторів немає, це пережиток совка, правильно зробили шо їх забрали, ато постійно цей ідіотизм, трамвай ітак напханий а тут ще ці кондуктори лазять розштовхуючи всіх в різні боки, ше як якесь бидло зайде і начне сратися з кондуктором бо йому впадло дати тих нещасних 1.50, то взагалі хоч бери і виходь. Друге діло що забравши кондукторів не організували нормальний продаж квитків, добре що Януковощ нам обіцяє саму сучасну транспортну інфраструктуру у Східній Європі

  8. VIK 05.01.2011 пише:

    Ксю пише: а мені подобаються наші трамвайчики, так спокійно, роздивляєшся все навколо…краса!

    мені теж подобаються наші трамвайчики. Але якщо поспішаєш на роботу чи ще кудись, то краще на маршрутці (тільки не битком забитій)

  9. VIK 05.01.2011 пише:

    А ще мені сподобалося, що не так давно до Львова закупили модні (шкода, що не нові) трамвайчики з Німеччини, які набагато комфортніші за старі 🙂
    Але навіть ті б/у-шні набагато в кращому стані ніж наші старі

  10. Ксю 05.01.2011 пише:

    тому вони стали тихішими, і тому ще приємніше стало на них кататися.

  11. Олекса 07.02.2011 пише:

    А я на “німецьких” трамвайчиках проваджу екскурсії про історію львівського трамваю. Запрошую всіх бажаючих!

  12. Архіваріус 07.02.2011 пише:

    Олекса пише: А я на “німецьких” трамвайчиках проваджу екскурсії про історію львівського трамваю. Запрошую всіх бажаючих!

    Вітаємо Вас пане Олексо на сторінках нашого блогу. Тут завжди раді новим гостям. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*