Львівський тролейбус - Блог про Львів

Львівський тролейбус

Львівський тролейбус

Продовжуємо розповідати про громадський транспорт Львова. На черзі львівський тролейбус.

Тролейбус у Львові як і трамвай обслуговується обслуговується ЛКП «Львівелектротранс». Впровадити тролейбус у Львові думали вже давно. Історія каже, що ще 1909 року вперше був оголошений план впровадження тролейбуса у Нашому місті, але не судилося. Потім війни, післявоєнний період і про тролейбус забули.

Аж 27 листопада 1952 року було відкрито перший маршрут. Проходив він від залізничного вокзалу до площі Міцкевича. Поступово кількість маршрутів збільшувалася. На даний час їх у Львові 9. Це такі маршрути як №2,3,5,7,9,10,11,12,24. Найбільш популярні і стабільні це 3,5,10,12,24. Решта не дуже. Наприклад, маршрут №7 можна чекати цілий день.

Варто сказати, що рухомий склад тролейбусів різний. Ще у 1963 році на вулиці міста виїхав перший тролейбус місцевого виробництва. Виготовив його Львівський автобусний завод. Відтоді цей завод дав Львову не один тролейбус.

На сьогодні тролейбусний парк налічує близько 100 машин типів ЛАЗ-Е183, ЛАЗ-52522, Шкода-ТР14 та Богдан Т601-1.

Дуже приємно їхати моделлю ElectroLAZ 12» («ЕлектроЛАЗ 12»), відомим також як «ЕлектроЛАЗ E183D1» та «ЛАЗ Е-183». Це дванадцятиметровий низькопідлоговий тролейбус. Перший раз як їхав був вражений. Швидко розганяється, не гудить як старий, але не сподобалося, що піщить коли гальмує.

Також читайте:   Біля ТЦ "Магнус" встановили трамвайну зупинку

Цей вид транспорту як і трамвай їздить за допомогою електроенергії. Але якщо пропаде світло може їхати на акумуляторі. Далеко він так не заїде, але хоть не блокує рух.

Чим комфортні тролейбуси, то те, що вони можуть вміщувати до 120 пасажирів. Вартість проїзду тролейбусі складає 1 гривня для дорослих і 50 копійок для студентів/учнів. Квитки можна придбати у водія без здачі і у кіосках.

Що дратує, що куплений квиток потрібно обов’язково прокомпостувати. А буває багато людей, поки закомпастуєш, то вже контролери можуть підійти. Колись були кондуктори і то було шикарно. Але криза кризою тепер все треба робити самому: і купляти і компасувати, а це відлякує пасажирів.

Але, незважаючи ні на які причини, кожного дня львівський тролейбус курсує вулицями Нашого міста і знає свою місію – перевозити людей.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Bankiduki 22.10.2009 пише:

    Тролейбуси це добре , але Трамваї – це більш романтично 🙂

  2. Notorious BIG 25.10.2009 пише:

    Деякі старі “рогаті” пора вже на металолом здавати, або віддати циганам шоб спати було де)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*