Проблема бездомних котів - Блог про Львів

Проблема бездомних котів

Бездомні коти

Ця проблема була, є і напевно ще буде довго. Передбачити коли їх кількість зменшиться, а коли збільшиться практично неможливо.

Сьогодні мова піде про таку тему як бездомні тварини, а саме бездомні коти.

Люди котрі живуть переважно у місті не раз бачили як виносили сміття чи просто гуляючи біля будинків, котів, бо у селі так не замітно.

Та що тут такого скажете. Люди ж їх тримають, це їхні домашні улюбленці. Вони мусять десь гуляти. Хтось любить котів, хтось псів, хтось попугаїв, хтось черепах. Це нормально.

Але річ не про це. Дуже багато зараз є бездомних котів, що просто заполонюють міста. Ясно, що на вулицях їх так не видно, але Ви зайдіть у будь-який двір. Отам Ви побачите картину. Ну прямо «жива» картина Рєпіна.

Село є село. Там коти десь пристроюються до якогось хазяїна або живуть на горищах. У містах господарі переважно своїм котикам дають нашийники, щоб знали, що кіт чийсь. Та ті які бездомні борються за виживання. А ще є безвідповідальні хазяїни, що беруть тваринку, а потім її просто-напросто викидують на вулицю. Ось тоді починається найцікавіше.

Так один хазяїн викине котика, так другий і коти приживаються на вулиці. Потім паруються і охохо. Ця проблема така, що вирішити неможливо практично. А тут ще бабки прикормлюють котиків. А вони все збільшуються і збільшуються. Коли підростають починають то гадити, то мявчати, то на горищах їх вдосталь особливо взимку. Створюються антисанітарні умови.

Постає питання. Не кормити їх чи що? І шкода їх також. Старі бабці люблять таким займатися коли їм не має що робити. Кормлять котів навіть не раз, а кілька разів вдень. А вони все плодяться і плодяться.

Також читайте:   Як правильно підібрати футболку для друку?

Другий варіант вбивати котів? Знаю, що є спеціальні служби, що виловлюють їх. Також не вихід. Шкода все-таки їх та приходиться робити і це. Ніхто не хоче брати на себе таку роботу. А їх може бути з кожним днем все більше і більше. Ви знайдіть мені статистику про бездомних тварин. Ніхто не може її дати точну, бо вона з кожним днем збільшується або зменшується.

Тепер дивимося на цю проблему з іншого боку.

Бездомні коти як і решта тварин, що живуть на вулиці є збудниками різних хвороб. Вони легко можуть заразити і людину. Я не говорю, що всі, але вони ж їдять разом і що їдять невідомо. Як наслідок, різні лишаї, глисти. Ви думаєте звідки вони беруться? З котами треба вважати, а з безпритульними ще абияк.

Киць киць киць

Ще торкнуся такої теми як народження котів. Уявіть собі картину. Ви маєте вдома кішку, вона народила котиків 6 і що робити? Якщо є закази, то віддати в надійні руки. Та якщо ні – краще потопити. Багато людей не хочуть цього робити, бо кажуть, що це гріх.

Ну а який вихід? Краще викинути їх на вулицю хай мучаться?

Отака от проблема.

Люди перед тим як завести кота подумайте добре чи Ви дійсно цього хочете? Бо інший варіант – це маразм.

І щоб вже не було так сумно Вам по цій статті, насамкінець пропоную Вам подивитися відео якраз про наболілу тему:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 20 може ще щось напишете?

  1. myroslav 24.02.2010 пише:

    В ідеалі найбільш гуманно було б їх виловлювати, стерилізувати і відпускати.

  2. Lanagur 24.02.2010 пише:

    Краще хай буде багато котів, ніж мишей і щурів. Брррр, як я їх боюсь(((((((((((((((

  3. zars 24.02.2010 пише:

    Правильно!!! Чим більше буде котів, тим більше буде пиріжків-тошнотіків на споживчомиу ринку. Слава національній харчовій промисловості!

  4. Архіваріус 24.02.2010 пише:

    Ох Ворбусе, Воробусе. Дуже страшну тему ти зачепив. По відношенню братів наших менших відомій гуманіст Антуан де Сент Екзюпері сказав, що людина має відповідальною за тих, кого вона приручила. І тут я з ним погоджуюся. Але я не хочу бути відповідальним за тих, хто повикидав своїх колишніх улюбленців на вулицю. І вважаю, хоча це не цілком гуманно, що всю цю бездомну погань треба винищити. Бо як почнуться різного роду єпідемії, то людство заради свого життя забуде про всі гуманні принципи.

  5. russo turisto 24.02.2010 пише:

    Да, развели всякую мразь, а потом начинают сюсюкать и всякую антимонию разводить. Каленым железом всех этих бездомников выжигать надо.
    А гуманисты пущай езжают туда, к этому самому де Сент Екзюпери. 😀

  6. Lanagur 24.02.2010 пише:

    zars пише: Правильно!!! Чим більше буде котів, тим більше буде пиріжків-тошнотіків на споживчомиу ринку. Слава національній харчовій промисловості!

    ))))) точно, і не кажіть, що ви не любити котів, ви їх просто готувати не вмієте)))))

  7. Архіваріус 24.02.2010 пише:

    А ти, Ланочко, скількох коцуриків та кіцяйок у себе утримуєш? 😀

  8. zars 24.02.2010 пише:

    Lanagur пише:
    ))))) точно, і не кажіть, що ви не любити котів, ви їх просто готувати не вмієте)))))

    Воробус у нас гурман з підготовки різних страв. Треба йому запропонувати тему: “Котик під грибною підливочкою з печеними яблучками” (обо щось типу того…) А потім хай поділиться враженнями від дегустації свого кулінарного шедевру… Думаю під “Хортицю” піде за милу душу.

  9. zars 24.02.2010 пише:

    А забув! Фотку блюда – обовязково!

  10. Stakeholder 24.02.2010 пише:

    Moжнa бaгaтo дискутувaти прo цю прoблeму, aлe нaспрaвдi вoнa є виключнo зaкoнoдaвчoю. Дoмaшнi твaрини пoвиннi бути всi нa oблiку, i прoдaвaтись пoвиннi вжe стeрилiзoвaними, кoжeн влaсник твaрини пoвинeн мaти нa нeї всi нeoбxiднi дoкумeнти i слiдкувaти зa свoєю твaринoю, щoб вoнa нe гулялa сaмa прoстo тaк, iнaкшe вoнa будe вилoвлeнa спeц-службoю i пoтiм дoвeдeться сплaтити витрaти зa її вилoв i утримaння. Нaдaвaти прaвo нa утримaння нeстeрилiзoвaниx твaрин тiльки зaрeєстрoвaним oсoбaм, якi зaймaються їx рoзвeдeнням. Ввeсти кримiнaльну вiдпoвiдaльнiсть зa нeвикoнaння свoїx oбoв’язкiв влaсникoм твaрини щoдo утримaння i зaбeзпeчeння її життєдiяльнoстi. Taким чинoм нiчийниx твaрин прoстo нe iснувaтимe в прирoдi, цe всe дaвнo врeгульoвaнo у нoрмaльниx крaїнax.

  11. Лёхман 24.02.2010 пише:

    Lanagur, Треба боятися не котив а мене !

  12. Lanagur 24.02.2010 пише:

    Лёхман пише: Lanagur, Треба боятися не котив а мене !

    по-перше, я боюсь не котів, а мишей і щурів, а по-друге, чого то я маю тебе боятись? я хомячків не боюсь)))))))

  13. Lanagur 24.02.2010 пише:

    Архіваріус пише: А ти, Ланочко, скількох коцуриків та кіцяйок у себе утримуєш?

    Архіваріус, в гості на кошачу відбивну не напрошуйся навіть

  14. zars 24.02.2010 пише:

    Lanagur пише: Лёхман пише: Lanagur, Треба боятися не котив а мене !
    по-перше, я боюсь не котів, а мишей і щурів, а по-друге, чого то я маю тебе боятись? я хомячків не боюсь)))))))

    Так за ніком видно, що Льоха і так обрізаний. То хулі його боятися.

  15. Лёхман 24.02.2010 пише:

    Лёхман, ВаСа ти чо Попух ти Знаеш кто я? Ти мене маеш боятись ! Поняв!

  16. zars 24.02.2010 пише:

    Ну-у, мені страшно: ой. Можеш собі пукнути від радості.

  17. russo turisto 24.02.2010 пише:

    Да zars этому Лэхману правильно прописал. Мать его туды. 😆

  18. Lanagur 24.02.2010 пише:

    Лёхман пише: Лёхман, ВаСа ти чо Попух ти Знаеш кто я? Ти мене маеш боятись ! Поняв!

    звичайно я по-фєні не ботаю, але якшо в тебе ВаСа Попух, то треба до лікаря однозначно сходити, а то конкретна фігня може статись

  19. Gena Bukin 26.02.2010 пише:

    Та ну тих котів вони срають куда попало.

  20. Tiger 15.02.2013 пише:

    Vorobus, в статті ти писав:

    “А ще є безвідповідальні ХАЗЯЇНИ, що беруть тваринку, а потім її просто-напросто викидують на вулицю. Ось тоді починається найцікавіше.

    Так один ХАЗЯЇН викине котика, так другий і коти приживаються на вулиці”

    Ось в тому то і справа! Не над котами треба знущатися і вбивати їх, а садити господарів на зону за неправильне та жорстоке поводження з домашніми тваринами!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*