Землетрус у Чилі - Блог про Львів

Землетрус у Чилі

Землетрус у Чилі

Біда не приходить сама, а приходить тоді коли її ніхто не очікує. І не потрібно ніяких війн чи терактів. Про себе дає знати природа, а саме природні катаклізми.

27 лютого, так, саме у кінці місяця як завжди буває відбувся потужний землетрус у Чилі, як його зараз у новинах називають популярно землетрус у Чилі.

Так так. Це страшне лихо. Землетруси і цунамі гіршого не буває. І ще в якій годині. Близько половини четвертої за місцевим часом відбулися поштовхи силою у 8,8 балів за відомою шкалою Ріхтера.

Землетрус – це підземні поштовхи земної кори. Найбільший за розміром може бути 12-ти бальний за шкалою Ріхтера.

Це другий по значимістю і силою землетрус за історії існування країни. Така подібна трагедія вже була 1960 року, але тоді сила землетрусу була ще сильнішою, близько 9,5 бала. Тоді загинуло 1655 людей.

На 4.00 ночі за даними ЗМІ загинули вже 300 чоловік і список пропавши росте із кожною годиною. Справа у тому, що як я вже зазначав, поштовхи сталися вночі і важко спрогнозувати скільки людей і де були.

Та ще би було ще нічого вроді на перший погляд, але серія менших за балами землетрусів сталася після цього знову. Вони були менші, але також доволі потужні від 5 до 6 балів за шкалою Ріхтера.

Також читайте:   Зима повертається...

А ще заважає така річ як цунамі, які утворилися після уже згадуваних поштовхів і на берегах океану чатує небезпека, бо хвилі досягають трьохметрової висоти.

Для справки скажу, що Цунамі – хвилі гігантського розміру, причиною виникнення яких підземні поштовхиу воді.

Чим відрізняється воно від інших хвиль?

А тим, що при цунамі рухається вся вода, а не лише її поверхність.

Життя у містах, пострадалих у наслідок стихії відразу ж паралізувалося. Всі рейси літаків відмінено, все позакривали. У трьох районах вже оголошено надзвичайний стан.

Та це ще не все. Цунамі. Воно не дає спокою. Його загроза населенню розповсюджується доволі швидко.

І це стосується н етільки прилеглих земель таких як Гавайські острови, а і інших країн, зокрема Перу, Еквадору ,Австралії, Нова Зеландії, Японії, Філіппінів і навіть Росії. Відповідно до розрахунків Тихоокеанського центру, до Росії хвиля дійде тільки 28 лютого і може торкнутися о.Медний, Усть-Камчатськ, Петропавловськ-Камчатський, о.Уруп і Північно-Курильськ.

Також Галапагонські острова вже евакуюють, бо існує загроза нових поштовхів.

Вже доходять відгуки із Аргентини, де у місті Сальта відбувся землетрус. Багато людей потрапили у лікарню.

Тримаємо кулаки за людей!!!!

У публікації використано фото з сайту korrespondent.net

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. bankiduki 01.03.2010 пише:

    Вражаюче лихо 🙁

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*