Екскурсії на морі

Екскурсії

Цього літа відпочиваючи на морі я не міг кожного дня лежати на сонці і пити пиво без зупинки. Все-таки хочеться побачити щось нове, де ще не бував, як-то кажуть відвідати незнані досі місця. 🙂

На курортах, а особливо на морі поїхати на екскурсію можна куди тільки завгодно. Головне мати гроші. 🙂

Сьогодні моя розповідь піде про екскурсії на морі, як їх організовують, які плюси, мінуси та багато іншого.

Чим більший курорт, тим більше екскурсійних послуг надають місцеві туристичні фірми, якщо їх так можна назвати.

От для прикладу візьмемо міст-курорт Судак в якому мені довелося побувати цього літа.

Як тільки Ви заходите у центральну частину міста відразу ж впадають Вам в очі туристичні плакати на яких туристичні фірми пишуть свої послуги, які вони надають.

Я би не сказав, що такі аж круті фірми. Це всього-навсього столик за яким сидить переважно жіночка чи на крайняк чоловік і записують вас на екскурсії.

Екскурсійні послуги у Судаку надавало приблизно 4-5 різних фірм, представництва яких були розкидані по усьому місту.

Послуги були різні: подорож автобусом, подорож на пароплаві, навіть з одним дядьком разок бачили подорож кіньми і на квадра циклах. 🙂

Вибирати є з чого, що не кажіть.

Так як вдень в Судаку температура повітря була поза 25 градусів м вибрали подорож морем, а саме за маршрутом: Нікітський ботанічний сад, Ластівчине гніздо, Ялта, Воронцовський палац і плюс краєвиди моря. 🙂

Як тільки ми виїхали із порту міста Судак, відразу ж місцевий гід почала розповідати різноманітні історії російською мовою, української там не почути.

Також читайте:   Харчування у горах. Як правильно скласти меню

Інша ж жінка-організатор цієї вилазки почала збирати гроші за вхід у історичні пам’ятки архітектури. Чесно кажучи, хай вона мені вибачить, я спочатку на неї подумав що це хтось гроші ходить просить щось на зразок у нас в трамваях. 🙂

Згодом я зрозумів, що глибоко помилявся.

Будьте уважні, коли із нею розраховуєтеся, адже бачив випадок, що хлопець дав жінці гроші, а та не мала здачі десь гривень десять і сказала, що потім віддасть. Якби ж то вона зробила і якби хлопець не «наїхав» на неї не думаю, що вона б віддала тих десять гривень.

Що можу сказати по самих екскурсіях – це те, що вони проводяться із такою швидкістю, що опісля приходиш на пароплав і хіба що встигаєш перевести дух як треба вже йти до іншого місця. Оце мені дуже не сподобалося.

Часу, щоб пофотографуватися чи скажімо щось перекусити обмаль. Хіба чуєш вже заклики капітана пароплава: «За 5-ть хвилин ми відчалюємо».

Питань нема, людей розподіляють на групи з якими ходить екскурсовод і розповідає що, де і як, а потім він зникає і тобі самому приходиться шукати вихід. А якщо це і якийсь сад як скажімо Нікітський, то можна і зайти хтозна-де. 🙂

Тому висновок я зроблю наступний: екскурсії на морі – це добре, поїдете, побачите багато нового, екскурсоводи вам все розкажуть, але якщо є можливість кудись поїхати самому – так і зробіть.

Ви побачите те саме, що і на екскурсіях і плюс скільки захочете, стільки і часу будете перебувати у потрібному місці.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. PVS 19.09.2010 пише:

    VOROBUS пише:
    Будьте уважні, коли із нею розраховуєтеся, адже бачив випадок, що хлопець дав жінці гроші, а та не мала здачі десь гривень десять і сказала, що потім віддасть. Якби ж то вона зробила і якби хлопець не «наїхав» на неї не думаю, що вона б віддала тих десять гривень.

    А якби йому тоді ще й налили – він би на весь екіпаж “наїхав” 😀

  2. Vorobus 19.09.2010 пише:

    ПФС чи ПВС це не я розраховувався. 😛

  3. закоханий 19.09.2010 пише:

    пвс а ти не свідки єгови часом бо щось ти папахіваєш 😀

  4. PVS 20.09.2010 пише:

    Vorobus пише: ПФС чи ПВС це не я розраховувався.

    Не ти! Давай на персоналії не переходити.

    закоханий пише: пвс а ти не свідки єгови часом бо щось ти папахіваєш

    Як тобі щось “папахіває” – пообтирай мешти, а ні в які свідки я не підпишуся, бо свідки довго не живуть 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*