Що їсти, щоб не було хвороб зубів

Зуби

Спиш – вони болять, встаєш зранку – також болять. Ще ті стоматологи дістають своїми машинками. Краще, щоб вони не боліли.

Як Ви здогадалися, сьогодні мова піде про зуби, а конкретніше ми подискутуємо на тему: Що потрібно їсти, щоб не було хвороб зубів.

За статистикою, майже всі українці, а це 90 відсотків ще у 18 років вже мають хвороби зубів такі як карієс і парадонтит. Коли ж Нам стукає вже тридцять, то ситуація ще гірша. Лише два відсотки можуть похвалитися здоровими зубами.

Чому така ситуація?

А тому що люди не дбають за свої зуби і це стосується не тільки тому що їх погано доглядають, а і тому що люди погано харчуються.

От скажімо фахівці говорять, що така улюблена їжа українців як картопля, макарони, хліб, цукор лише сприяють псуванню зубів.

Чому? А все дуже просто, ці продукти є чудовим середовищем для бактерій, які розмножуються на зубах і як наслідок викликають хвороби зубів.

Що ж тоді потрібно їсти, щоб зуби були здорові? Чи може хтось скаже нічого не їсти. Тоді з голоду можна вмерти.

На це фахівці також мають думки: Найкращим продуктом, який варто їсти щоб зуби були здорові є жирний домашній сир. Чому?

Також читайте:   Воробус і на далі хворіє...

Він багатий на кальцій і на жири, які сприяють засвоєнню цього мікроелемента.

Якщо немає під руками домашнього сиру, то за день варто випити склянку кефіру чи стакан молока.

Не варто також забувати, що різні продукти у різний час потрібно вживати.

От скажімо, теж молоко чи кефір бажано пити перед сном, тоді засвоюваність кальцію більша, чим скажімо ви би теж молоко випили зранку.

Досить цікаву річ фахівці ще говорять за сонце.

Виявляється завдяки потраплянню ультрафіолету на шкіру в організмі починає вироблятися вітамін D, без якого неможливе нормальне засвоєння кальцію такого необхідного для зубів.

Висновок: не сидіть цілими днями в хаті, де Ви або спите або сидите в інтернеті, а хоча б колись виходьте на сонце. Тим самим зігрієтеся і плюс вітамін буде вироблятися. 🙂

Також пам’ятайте, що такі продукти як морква і яблуко механічно очищують зуби від залишків їжі і плюс дають необхідне жувальне навантаження.

Одне з’їджене Вами яблуко на день надасть чудову профілактику пародонтозу Вашим зубам.

Тому висновок статті такий: перед тим як щось їсти добряче подумайте, щоб не зашкодити своїм зубам і обов’язково включайте у свій раціон пружні овочі та фрукти. 🙂

Будьте здорові!!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Да тут все просто, можно есть все что хочется, просто нужно зубы чистить утром и вечером, а также жевать резинку после еды! :hello:

  2. russo turisto 11.01.2015 пише:

    Пей вода, кушай вода – ср*ть не будешь никогда. Да и зубы перестанут болеть…, а резинка, это для интимных отношений. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*