Бан - Блог про Львів

Бан

Бан

Кожного дня користувачі всесвітньої мережі інтернет лазять просторами цієї павутини. Хто там що шукає – невідомо. Але, якщо лазять – виходить щось їм там подобається. Хтось грає ігри, хтось сидить на соціальних сайтах, а хтось просто шукає інформацію.

Яким би не був інтернет-сайт звісно ж що його прикрашає дизайн, наповнення його інформацією і звичайно ж люди, особливо їхні коментарі. Для кого ж тоді працює сайт як не для людей?

Звичайно, що у всіх людей думка різна на конкретні теми, але у кожного сайту, який би він не був існують певні правила і якщо їх порушувати, то вас може з часом чекати така річ як бан.

Щодо історії походження, то прийшло це слово до нас ще із Речі Посполитої, тоді це означало вигнання із королівства за судовим рішенням. На даний момент це слово також означає вигнання, але не з королівства, а із конкретного сайту.

Якщо говорити по науковому, бан – це один із способів контролю власниками сайтів за користувачами. Полягає він у обмеженні або позбавленні прав користувача на користування сайтом шляхом блокування.

Бан вводять для того, щоб захистити інтернет-сайти від тролів, спамерів, вандалів і інших осіб, чиї повідомлення шкодять продуктивній роботі ресурсу.

Також читайте:   Підсумки роботи блогу Воробуса у травні місяці

Як правило перед тим як заблокувати користувача, власники сайту роблять «китайське» попередження з проханням не робити подібного, але не у всіх випадках таке трапляється.

Чим крутіший сайт, тим менше з вами будуть бавитися. Порушуєш правила користування – відразу ж вас банять і тоді єдиний вихід розбану – це просити вибачення у адміністрації за свої дії і то не факт, що вас розбанять.

Бан може бути тимчасовим і постійним. Переважно користувача блокують по його IP-адресу, інколи по обліковому запису.

Загалом такі дії є виправданні. Якщо людина чи НЛО чи ще хтось там не розуміє нормальної мови, то іншого і не треба. Забанив і все.

У бану є також мінуси, нічого ідеального у нашому житті не має.

Якщо власник сайту заблокує вашу IP-адресу, то не проблема зайти із другого комп’ютера і почати набридати знову чи хамити. Така ж ситуація із обліковим записом, користувач може зареєструватися під другим іменем і почати далі «травити».

Не порушуйте правил спілкування на інтернет-ресурсах і все буде добре. Дякую за увагу!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. VIK 11.11.2010 пише:

    Треба банити по айпі адресі і по логіну!

    Цікаво а чи є бан на ВОРОБУСІ? 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*