Відкриття статуї Ісуса Христа у Польщі - Блог про Львів

Відкриття статуї Ісуса Христа у Польщі

Статуя Христа у Польщі

Багато людей полюбляють відпочивати. Чим приваблюють міста, села та інші поселення туристів? Звісно, що архітектурою, цікавими пам’ятками, історичними місцями, містикою та іншим. У іншому випадку туди б ніхто не їздив так просто.

Саме подібний крок зробило польське місто Свебодзін, щоб розвинути економіку свого регіону завдяки заохоченням туристів сюди їхати.

Справа у тому, що у суботу, 21 листопада саме у цьому місті встановили найвищу статую Ісуса Христа.

Висота цієї статуї 33 метра, що не так то просто. Виявляється автор ідеї і людина, яка створила фігуру священник Сильвестр Завадський сказав, що саме висота статуї символізує 33 роки життя, які провів Ісус на землі.

Про ідею створення статуї Ісуса Христа заговорили ще у 2007 році, і тільки у 2010 відбулося довгоочікуване її встановлення.

Скільки коштувало встановлення подібного пам’ятника тримають у таємниці. Відомо лише, що кошти на статую Ісуса Христа збирали зі всього світу завдяки благодійним внескам..

І як не обійтися без критики. Вона завжди в усьому присутня. В засобах масової інофрмації можна було почути багато інформації, що місцеві мешканці не задоволені встановленням статуї по причині, що затрачені кошти можна було би краще використати на соціальні проекти.

Також читайте:   Національна самоідентифікація – норма для цивілізованого суспільства

Скільки людей – стільки і думок.

На посвячення пам’ятника прйишло близько 20 тисяч людей із різних країн світу.

Загалом висота статуї Ісуса складає 51 метр, це враховуючи п’єдестал і корону. Пам’ятка стоїть на висоті 16 метрів, ширина розпростертих рук – 25 метрів, вага пам’ятника – близько 440 тонн.

До цього недільного відкриття найбільшою у світі статуєю Христа вважалася пам’ятка у колумбійському місті Кочабамба. Висота її 40,4 метри.

А всім відома і така розрекламована статуя Христа у Ріо-де-Жанейро сягає лише 38 метрів. Але на відміну від польських 16 метрів вона знаходиться на висоті 700 метрів у горах. (див. фото нижче).

Статуя Христа у Бразилії

Насамкінець пропоную подивитися відео, де ви побачите як проходила церемонія відкриття пам’ятника Ісусу Христу у польському місті Свебодзіні:

Можна не сумніватися, що до цієї пам’ятки щороку будуть приїжджати безліч туристів і якщо випаде нагода можливо і Ваш автор колись туди також завітає.

У статті використано фото із сайту pravda.com.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 23.11.2010 пише:

    Я думав поляки могли б бути більш оригінальними, не розумію навіщо просто брати і тупо плагіатити Ріо? Та і я теж не є прихильником цього гігантизму, масовок, сходяться купа людей, дивляться на це все як барани на нові ворота, таке враження що йде якесь змагання, хто побудує більший пам’ятник Ісусу – той значить більше віруючий…Мені б хотілось щоб організатори, які займаються збиранням коштів на подібні проекти хочаб на секунду задавали собі одне просте питання: а чи дійсно більше немає більш важливих речей на які потрібні великі кошти? У світі та й я думаю в тій же Польщі є купа людей які потребують допомоги. Саме безкорисна допомога людям, які її потребують і буде самим великим пам’ятником Ісусу Христу.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*