Мощі Андрія Первозванного у Львові - Блог про Львів

Мощі Андрія Первозванного у Львові

Церква святого Андрія

Багато різноманітних подій відбуваються останнім часом у нашому місті. Це і не дивно, скоро Новий рік, Різдво Христове, тому і спочатку відкрили ковзанку на площі Ринок, потім Різдвяний ярмарок, не за горами відкриття новорічної ялинки на проспекті Свободи, Різдвяного дідуха і так далі.

Я вже не говорю за різноманітні культурні заходи такі як Свято Пампуха, різноманітні фестивалі, що проходять або проходитимуть у місті Лева.

Але, не одними святкуваннями живе наше місто, є ще й релігійні події, зокрема одна цікава відбулася 11 грудня у церкві святого Андрія якраз перед самим святом Андрія Первозванного. Сюди привезли мощі.

Чиї вони, як ваш автор відвідував їх, що він там побачив читайте далі.

У березні 2010 року в одну із найстаріших церков нашого міста вже привози мощі. Тоді вони належали Іванові Хрестителю, на цей раз вони – Андрія Первозванного.

Сьогодні я все-таки знайшов «вікно» у своєму щільному графіку і відвідав церкву святого Андрія, що як відомо знаходиться на площі Соборній.

Чим зацікавила ця церква людей серед великої кількості церков у Львові – це тим, що 11 грудня саме сюди привезли із Ватикану мощі святого апостола Андрія Первозванного.

Привіз їх сюди єпископ Іриней Білик, який є каноніком Папської Базиліки Санта Марія Маджоре у Ватикані.

Що це за мощі?

За переказами Нестора Літописця коли Христос Воскрес його апостоли кинули жереб кому куди йти і на далі проповідувати і саме Андрію випала територія Чорноморського узбережжя. Він був в Україні, тут проповідував і тепер його останки повертаються саме на благословенну ним землю.

Також читайте:   У Львові офіційно "засвітили" ялинку

Вважається, що мощі Андрія Первозванного мають цілющу силу, свого часу вони вилікували одну людину від лейкемії, тому і говорять, що до них варто притулюватися якщо вас щось болить чи маєте яку-небудь ваду.

Прийшовши до храму близько обіду, великої кількості людей я не побачив. У черзі стояло близько 10 людей. Напевно весь люд тут був ще на Андрія, коли тільки їх привезли або ж мені пощастило і я не натрапив на велике скупчення людей.

Опісля розмовляв із товаришем по телефону, то він говорив що черга вже зросла набагато. Це і не дивно, люди ідуть з робіт чому б не зайти до святині.

«Та ще сходжу, тепер мощі будуть у нас постійно», – відповів мені друг. І він правий, після того як мощі привезли у наше місто тепер вони назавжди залишаться у нас.

Самі мощі сховані у такій скриньці чи як її назвати навіть не знаю і знаходять у самому кінці церкви на престолі. Люди по черзі підходять до них і цілують. Аудиторія різна: від молоді до дітей і старших людей.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Anri 20.12.2010 пише:

    дивно….. мощі Івана Хрестителя….а тепер ще й Андрія Первозванного…. навіть не знаю вірити чи ні….ні не тобі шановний авторе) …. то б міг бути якийсь предмет чи матеріал, який міг мати дотик до мощей….бо чим вирізняється церква св. Андрія у Львові, що їх назавжди привезли саме туди…просто дивно трохи….я подізнаюсь) маю канали) 😉

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*