Неадекватні люди у Львові - Блог про Львів

Неадекватні люди у Львові

Наше місто - Львів

Яким би місто не було великим чи малим, у кожному з них є свої люди. Вони є різні: є мудрі, а є просто або тормознуті або дурні повністю. І це починаючи від простих пішоходів, а завершуючи водіями маршрутних таксі.

Як я недолюблюю зустрічати подібних людей, але на жаль досить часто цього не уникнути. Буває за день цих неадекватів зустрінеш стільки, що аж закладається у голові думка, що їх більше чим дійсно пристойних, вихованих, мудрих людей.

З цими «тормозами» мені аж скучно стає, бо вони таке городять, що це вже навіть не смішно. Лапші на вуха можна навішати хіба приїжджим і то ще треба поспорити. А ось місцевому населенню аж ніяк. Хоча трапляються.

Розповідаю відразу ж на «живому» прикладі.

Сьогодні Воробус з товаришем вирішили перейтися містом. Йому щось там треба було купити, а я так пішов що говориться – за компанію, щоб троха розвіятися, подивитися що у місті цікавого відбувається.

Йдемо ми йдемо. За водіїв маршрутних таксі аж не цікаво вже розповідати. Про те, що вони людей на пішохідному переході не пропускають всім відомо. Цікаво де даїшники у цей час стоять? Як їдеш спокійно по роботі чи на якусь здибанку, то зупиняють за будь-що, а тут нема…

Заходимо ми у магазин, у який саме я говорити не буду, нехай власники самі думають кого тримають на роботі. Так от. Консультант, так він себе називає досить того одягнутий як робочий складу раз, а ще і у товарі ні бум-бум. Зате, говорити що товар добрий ой як вміє.

Також читайте:   Прорив води на вулиці Ніщинського у Львові

Коли сервіс буде вже у наших магазинах нормальний? Напевно ніколи.

Заходимо у магазин побутової техніки. Всіх консультантів скоротили, залишилося кілька на один великий зал. Поки його дочекаєшся можна вже заснути.

Скучно…

Аж відпадає бажання щось у них купувати. Не даремно говорять, що інтернет-магазинах тепер з кожним днем стає веселіше. Ніхто тобі не потрібен, сам шукаєш, сам вибиораєш…

Їдемо ми додому, чекаємо маршрутне таксі. Знов як у тій казочці питання від якихось «смішних»: «Не має передзвонити, бо телефон зламався?». Поки на них не гаркнеш як слід, не підуть з своїми тупими розводами.

Невже вони думають, що люди дурні?

Заходимо у маршрутне таксі, передаємо за проїзд, а якась бабуся каже: «Ні, ні я передавати не буду. А якщо гроші вкрадуть, то ви потім скажете що я їх собі взяла».

Як говорив колись мій один знайомий, що приїжджав до мене у гості: «Не місто, а зборище дибілів».

Насправді це не так, просто як я зазначав на початку статті дураків є безліч і на них просто не варто звертати увагу. А мудрі і культурні люди також є, просто це як ви вже натрапите.

Якщо подібні історії відбувалися із вами розповідайте про них у коментарях. Інколи аж цікаво послухати кого світ наш носить по своїй землі.

Дякую за увагу!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 12 може ще щось напишете?

  1. Gopnik 20.12.2010 пише:

    та вар’ятів також багато у львові

  2. Gopnik 20.12.2010 пише:

    неадикватних ульвові багато

  3. zars 20.12.2010 пише:

    Не “пішов” сьогодні день Воробусу… Все так не буде!

  4. Jorgen 21.12.2010 пише:

    Gopnik пише: неадикватних ульвові багато

    О, самий адекватний обізвався 🙂 Школу спочатку закінчи і правопис вивчи, а то бачу, що поки тільки обсирати всіх довкола навчився

  5. Stakeholder 21.12.2010 пише:

    Ну по-перше, даремно Воробус не написав назв закладів де було неадекватне відношення до клієнтів, це ж все приватні фірми, і нехай знають що якщо їх сервіс не сподобається одному клієнту то він може автоматично “магічним” способом не сподобатись тисячам клієнтів , якщо цей клієнт поділиться своїми враженнями через свій блог в інтернеті, і це підхоплять інші його друзі-блогери). Ну а про “перезвонити бо телефон зламався” то взагалі вже смішно і дивно що ще залишились печерні неадеквати, які думають в 2010 році нажити мобільний телефон серед вулиці, втікти і їх ніхто не знайде), або просто рагулі, які вирішили що в обов’язки першого перехожого входить вирішення їх дурнуватих проблем. Ну а що до бабусі в маршрутці то я б не був настільки радикальним, томущо я впевнений що 90% людей, які звикли до нормального громадського транспорту відреагували б на передачу їм грошей точно так само як і ця бабуся, томущо передавання грошей – це дійсно дикість як і сам факт маршруток, дійсно, яка може бути гарантія того що той кому ви передасте гроші не покладе їх собі в кишеню і просто не вийде на першій же зупинці з переповненої маршрутки? Я вважаю що мешканці кожного міста, а особливо Львова, повинні чітко вимагати від влади якнайшвишої відмови від такого дикого явища як маршрутки.

  6. Kapec 21.12.2010 пише:

    to Vorobus neadekvat 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  7. PVS 21.12.2010 пише:

    А що таке “адекватний”? Визначення в студію будь-ласка!!! А то я, наприклад, знаю одного чувака, котрий носить шорти поверх спортивних штанів. Особисто я би так не наряджався, але чи це достатня причина записати його в неадеквати – не впевнений.

    Практично всі наведені приклади, нажаль, є типовими для нашого суспільства – воно дає свою мовчазну згоду на їх існування – сам же автор пише “Поки на них не гаркнеш як слід, не підуть”. Так от таких, хто гаркає мало. І гаркати треба завжди: і на водіїв маршруток, і на горе-консультантів, а не тільки на кидал-початківців. Може це їх змусить зробити якісь висновки і поміняти, чи то ставлення до роботи, чи то саму роботу. А ми мовчимо в тряпочку: “у який саме я говорити не буду, нехай власники самі думають” – та той власник тоже в носі мав всі вади того консультанта, поки затрати на нього себе оправдовують – а от послухає Воробус Стейкхолдера, напише: ми були в ковбасному магазині “Роги і копита” і там продавщиця нас послала не ходіть туда. Вася передасть Пєті, Пєтя – Маші, так, гляди, і до керівництва того магазину новина дійде і тоді дійсно нехай думають самі. Але нехай точно знають, що САМЕ ВОНИ ПОВИННІ ДУМАТИ. А так – скажуть “добре, що не в нас” і будуть далі спати спокійно.

  8. Погоджуюся що мало свідомих і культурних людей. І підтримую що варто таки писати що де і як сталося з назвами фірм і ФІО консультантів щоб була їм реклама конкурентна і тоді вже це не наша проблема, а їх керівництва. Маю нагоду спостерігати за тим як набирають персонал в нову фірму, назви не пишу бо ще сам не знаю, але вид діяльності у фінансові сфері. Ось такої кількості не адикватів і дебілів не бачив, але саме цікаве що відсотків 70-ть будуть таки працювати в цій фірмі. Ось і дивуйся що тебе дауни обслуговують. Брак кадрів, чи брак освіти в силу хабарів???? Де шукати відповідь не знаю.

  9. Gena Bukin 24.12.2010 пише:

    Воробус!!! Та я таких людей здибаю кожного дня. Нещодавно їхав у маршрутному таксі, то якийсь дурнуватий заліз на передні двері і постійно кричав передавайте за проїзд поки не вийшов. 😀

  10. Narcus 06.01.2011 пише:

    Не люблю людей які неадекватно ведуть себе на засніжиних дорогах!!! ото вийде встане і ше тобі в лобове стікло плюне бо відітілі спішить на той світ!!!! Таких людей я не переношу!!!!!

  11. russo turisto 26.04.2011 пише:

    РА пише: http://vkontakte.ru/feed?section=friends#/id29328466?z=video22367613_159759864%2Fafa516e329ad50a9a5

    Мудаки, оденьте себе на голову гандоны ! :mrgreen:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*