Страйк перевізників у Львові - Блог про Львів

Страйк перевізників у Львові

львівські перевізники страйкують

Сьогодні зранку у нашому місті головною подією є те, що львівські перевізники страйкують. Причина – хочуть, щоб міська рада збільшила тариф на перевезення від 1 гривні 75 копійок до 2 гривень 50 копійок.

За інформацією інформаційних агентств, 17 січня на роботу не виїхало близько 50 машин із різних маршрутів. Вони страйкують біля ринку «Галицьке перехрестя».

За словами перевізників якщо у найближчі дні не буде ніяких дій від влади, то страйк може перерости у загальноміський.

Отоді буде весело, аж дуже. Як люди добиратимуться на роботу? Прийдеться пересідати на трамваї і тролейбуси.

Питання підняття тарифу на перевезення пасажирів у маршрутних таксі обговорюється останніми тижнями. Вже навіть все готове для ухвали рішення про підняття тарифу до 2 гривень. Але, ні, «маршрутчики» хочуть дві гривні 50 копійок.

Можна не сумніватися, що як тільки піднімуть тариф на перевезення пасажирів у маршрутних таксі, одразу ж подорожчає і проїзд у електротранспорті.

Як заробітну плату піднімати – мало хто думає, а ось тарифи, то швидко і ще й страйкують.

Я розумію все, піднімають тарифи – повинна зрости якість перевезення. Ви думаєте щось зміниться? Я у цьому сильно сумніваюся.

Проїзд раніше коштував гривню, гривню 25 копійок, тепер одна гривня 75 копійок і що? Як було народу у маршрутних таксі, так і є, їдеш як оселедець, ноги не має де поставити.

Також читайте:   16 квітня біля ТЦ "Форум" відбудуться богатирські ігри

Зміни: купили нові автобуси (це явно не наша справа), де-не-де бачив у салоні міні-телевізори чи як там їх називають, мультик показували про білку з горіхом.

Все, що ще змінилося? Можливо я щось забув?

Єдина зміна мабуть, яка задовільняє львів’ян – це 5-й автобус. Людей вміщує багато, комфортний і проїзд коштує лише гривню.

Перевізники активно заявляють, що підняття вартості проїду збільшить комфорт.

На мою думку, частіше би маршрутні таксі їздили, це би був комфорт і саме головне б опалювалося у салоні. А то бувають трапляються такі маршрутки, що досить того на вулиці замерз, так і ще домерзаєш у маршрутці.

Чув по телевізорі говорили ніби водії будуть зобов’язані видавати пасажирам квитки, а хтось там їх буде перевіряти.

Це ж смішно, і що як я не буду мати квитка у маршрутному таксі, що мене штрафувати будуть? Я ж то заплатив, а водій мені проїзного паперу не дав.

Ось так от ситуація. Так що, якщо завтра ви зайдете у маршрутне таксі і традиційно видавши зі своєї кишені 1 гривню 75 копійок водій скаже мало – не дивуйтеся, тариф таки ухвалили.

Дякую за увагу!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 16 може ще щось напишете?

  1. felix 17.01.2011 пише:

    ЛЬВІВ ЗАРАЗ МАЄ ШАНС ЯК НІКОЛИ ЗМІНИТИ В ТРАНСПОРТНІЙ МЕРЕЖІ ЛЬВОВА.ПО ПЕРШЕ-ТІ АВТОБУСИ І ТРОЛЕЙБУСИ ЩО ЗАМОВЛЕНІ,ЗАМОВИТИ ЩЕ ОДНУ ТАКУ ПАРТІЮ.ПО ДРУГЕ-ПОСТУПОВО ПО ПРОЩАТИСЬ З ЦИМИ ПЕРЕВІЗНИКАМИ(ДО ДВОХ РОКІВ МОЖНА ЦЕ ЗРОБИТИ)ПО ТРЕТЄ-ЦІНА ПРОЇЗДА МАЄ БУТИ ОДНОГО ЛІТРА ПАЛИВА,ЧОМУ ТАКА ВИСОКА ЦІНА- 6-8 ГРН(ОДНОРАЗОВІ)І 50 ГРН(ДЕСЯТИРАЗОВІ)..-ЦЕ ДЛЯ ТИХ ХТО МАЙЖЕ НЕ КОРИСТУЄТЬСЯ ТРАНСПОРТОМ АБО ТУРИСТІВ.А ДЛЯ СВОЇХ(МЕШКАНЦІВ ЛЬВОВА)ВВЕСТИ МІСЯЧНІ ПРОЇЗДНІ-ДЛЯ ДОРОСЛИХ 100-120 ГРН. ДЛЯ СТУДЕНТІВ-50-60 ГРН. ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ І ПІЛЬГОВИКІВ 10-20 ГРН.ЯКІ МАЮТЬ ДІЯТИ НА ВСІХ ВИДАХ МІСЬКОГО ТРАСПОРТУ(ТРАМВАЙ,ТРОЛЕЙБУС,АВТОБУС)Я ТУТ НІЧОГО НОВОГО НЕ ПРИДУМАВ .ТАКА СИСТЕМА Є У ЄВРОПІ.І ПРИ НІЙ МАЮТЬ БУТИ ВСІ ЗАДОВОЛЕНІ( КРІМ ПРИВАТНИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ)ПЕРШ ЗА ВСЕ ПАСАЖИРИ(МЕШКАНЦІ ЛЬВОВА-ВИБОРЦІ)

  2. Ксю 17.01.2011 пише:

    Ще б зняли б з маршрутів водіїв-хамів – це було б дуже добре.

  3. Архіваріус 17.01.2011 пише:

    Та ті перевізники ніяк нажертися не можуть їм все мало. Їм і по три гривні буде замало. А міська рада має подбати про те, щоб побільше на маршрутах були такі автобуси, як на 5-тому. Тоді і проблем з перевізниками не буде. 😀

  4. Narcus 17.01.2011 пише:

    Все росте але не заробітня плата!!!

  5. дaнило 17.01.2011 пише:

    та хай на тролейбусі поїжджу

  6. PVS 17.01.2011 пише:

    felix 17.01.2011 пише:

    1)не КРИЧИ! це дуже зле читається!
    2)хочу побачити розрахунки про вартість проїзду еквівалентну 1л. Це хіба якщо вантажними ЗІЛами таксувати.
    3)повинна бути конкуренція між комунальними і приватними перевізниками і де-факто рішення приймуть пасажири: кому за проїзд будуть платити – той і виживе.
    4)пасажири задоволені, коли комфортно і вчасно доїжджають куди їм треба, тому в першу чергу потрібно налагодити нормальне регулювання транспортних потоків (про що наші ДАІшники давно вже не думають – це неприбутково), відремонтувати дороги так, щоб асфальт разом зі снігом не сходив і водіїв на роботу брати не по блату, а по конкурсу.

  7. Stakeholder 17.01.2011 пише:

    Я завжди казав, маршрутки – це рагулізм, і ніколи там ніякого комфорту не буде, бо приватникам на всіх наплювати, їх треба як найшвидше ліквідовувати, а надіятися шо за 2:50 хтось буде вам піднімати комфорт марно, я думаю навіть 5 гривень буде мало для дійсно хорошого транспорту, бо взагалі треба міняти політику оплати за проїздт, нехай піднімлять ціну за квиток навіть трохи більше але шоб він був на час а не на раз, тобто щоб за період від моменту коли ви його закомпостували, ви могли пересісти декілька раз з автобуса на інший автобус чи на трамвай, з тим самим білетом поки не закінчиться його термін дії, який може бути наприклад по Львову 60 хвилин.

  8. PVS 17.01.2011 пише:

    Stakeholder пише: ви могли пересісти декілька раз з автобуса на інший автобус чи на трамвай, з тим самим білетом поки не закінчиться його термін дії,

    Наших Кулібінів вже вся Європа знає за махінації з такими квитками – будуть місяцями на одному кататися, ще й заламінують, щоб не рвався 😀

  9. Toss 17.01.2011 пише:

    Купуйте альтернативні транспортні засоби).

  10. PVS 17.01.2011 пише:

    Toss
    +1
    До речі я не пам’ятаю чи vorobus про це писав, але у Львові і в Києві (може і ще десь – не знаю) проводили експеримент на швидкість добирання з точки А в точку Б зранку, близько 8-9ї години. Результати:

    1 місце – велосипедист
    2 місце – пішохід
    3 місце – автомобіліст

    Єдиний нюанс: в нас не те що велосипедиста – пішохода можуть збити на пішохідному переході або й на тротуарі, а потім ще й винним зробити.

  11. Stakeholder 17.01.2011 пише:

    Велік це тєма, але при тотальному хамстві і рагулізмі на дорогах, щей при абсолютній відсутності велосипедних доріжок, пересування по місту на ньому є справжнім екстрімом).

  12. Архіваріус 18.01.2011 пише:

    PVS пише: Stakeholder пише:
    Наших Кулібінів вже вся Європа знає за махінації з такими квитками – будуть місяцями на одному кататися, ще й заламінують, щоб не рвався

    На то вони і Кулібіни, щоб мисля не спала, а в голові ворушилася. Хай би європейці пожили би трохи на нашій землі. Я би побачив як вони вчаться квитки ламінувати. 😀

  13. Stakeholder 18.01.2011 пише:

    Ну кулібіни є всюди, не тільки у нас, та і якшо вже він такий умний то чому такий бідний шо мусить шось видумувати шоб не платити тих пару гривень за проїзд?)) ну а якшо єдине шо він вміє то такою фігньою страдати, або робить то чисто з принципу то флаг йому в руки, таких меншість, а більшість людей буде нормально і зручно користвуатись цими послугами).

  14. Архіваріус 18.01.2011 пише:

    Stakeholder пише: Ну кулібіни є всюди, не тільки у нас, та і якшо вже він такий умний то чому такий бідний шо мусить шось видумувати шоб не платити тих пару гривень за проїзд?))

    Ти напевно в черзі на біржі не стояв, а якби постояв, то би трохи інакше мислив і кожну гривню рахував би. 😀

  15. дaнило 18.01.2011 пише:

    на ровері треба будем здоровші

  16. йцукен 27.01.2011 пише:

    В тролейбусах дурять навіть із квитками: то розкажуть, що слід від компостера не такий, то щось про серію квитка почнуть розповідати. Ще б пак, одні бабки їздять, а касу треба якось збирати. Куди ефективніше штрафами, чи не так?!
    А 5… Ех, навіть зараз в нього ледве залізаєш, жодного ранку не буває, щоб не почути сварки “Та ше троха пройдить” коли в тебе одна нога затиснена дверима, а інша… та де ж вона, трясця?!!
    Якби курсувало більше автобусів, то ті маршрутчики тричі б подумали над своїми тарифами, а так за тою п’ятіркою тепер доведеться до центру бігти.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*