Як дописують газ у Львові - Блог про Львів

Як дописують газ у Львові

Знову дописали 40 кубів газу

Ми живемо, працюємо. На зароблені гроші маємо собі купити їсти, вдягнутися, якщо є діти і за ними доглядати, бо вони наше майбутнє, а ще хочемо відпочивати і комунальні послуги треба заплатити.

Саме про останні ми і поговоримо у сьогоднішній статті.

Кожного місяця на початку нам приходять квитанції: газ, електроенергія, вода, тепло, телефон, кабельне і так далі. Це вже хто що там провів собі.

На перший погляд нічого екстраординарного. Прийшли папірці, взяв гроші, постояв у черзі в касі, заплатив і все, маєш спокій до наступного місця.

Але, ситуація із однією квитанцією і однією структурою вже дістала повністю. Львівгаз не звертає уваги на людей, їхні показники, а просто бере і доплюсовує всім додаткові куби.

Як відомо кожного місця десь приблизно під кінець або ви телефонуєте або вам телефонує працівниця цієї структури і просить сказати показник вашого лічильника. Ми звісно ж говоримо, але навіщо я себе зараз питаю?

Вони і так добавлять ще кубів, щоб ми більше платили. Я так думаю ці кошти, вони згодом використовують собі на премії чи щось на зразок того. Та мене це мало цікавить.

Ну, прийшла один місяць більша сума, другий місяць, але коли вже третій раз, то це вже закономірність.

Також читайте:   Яким буде грудень у Львові: прогноз погоди

Чому я маю платити більшу суму, якщо розраховую за ті ж додаткові гроші піти наприклад в сауну або ж на масаж, це вже звісно моя справа, де я їх витрачу.

Дзвонить наступного місяця знову ж працівниця Львівгазу, говорю їм: «Якого х… добавляєте куби?». А вона у відповідь: «Я даю нормальні показники, то там вищі від мене добавляють». Отак от.

Ясно, що працівниця не винна, але і нам від цього не легше.

Воно би було добре, якби ви зараз заплатили дорожче, а на наступний місяць менше, але приходить він і знову ж та сама картина.

Їхати на Львівгаз і сваритися? Знайомі таке вже робили. Приїхали, черга на пів дня, квитанцію переписали і все. Час хіба згаяли.

Знаєте як народ зараз робить? У квитанції не платить рекомендований аванс який пропонують, а у графі «фактично» вписує суму, яку дійсно напалили. Отак от.

До речі, ви мабуть знаєте, а якщо ні, то скажу, що переплачувати завжди не добре, бо якщо ви перевищите ліміт газу, який вам дають на рік, то з наступного будете платити по більшому тарифу.

Коли вже завершиться цей бардак?

P.S. Вже і Львівенерго починає подібним страждати, цього місяця принесли квитанцію і також дописали.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. йорік 21.01.2011 пише:

    Тут ти правду написав, але є одна особливість, нащо платити по квитанціям? Заведіть книжку і платіть по ній, і нехай вони себе поцілують в ніс)))

  2. ELECTRIC 21.01.2011 пише:

    Цього місяця звернув увагу, що в мене в рахунку за газ вперше нема авансу. Подивлюся, що в лютому буде. Може вже відмінили аванси. А показники вони накручують, ті хто рахунку формує. Їм треба компенсовувати витрати загальні, половина народу не платить, а половина переплачує – тим і закривають.

    Стосовно Львівобленерго – маю взагалі дебільний випадок, в розрахунковій групі там працюють люди безграмотні і повні неуки без логіки. Яскравий приклад. Маю я рахунок з минулого разу такий – початковий показник, скажімо, 100 кВт год, кінцевий 500. Наступний рахунок отримую рахунок в якому останній показник не 500, а 350, а кінцевий 700. Вийшло що 150 кіловат годин я оплатив два рази. От приношу я ті рахунки до них і кажу – олені, гляньте шо ви таке вписуєте, як показник може різнитися так в меншу сторону? Вони кажуть, а в нас все нормально, а я дурак, котрий нічого не шарить. Ну не погані люди? 2+2 додати неможуть. Про те, що в попередньому рахунку мені приписали 500 зайвих кіловат. Я сам електронергетик і вони ніби мої колеги по професії але після таких шахер-махерів – не товариші вони мені більше, а штопані гумові вироби.

  3. PVS 21.01.2011 пише:

    Vorobus пише: переплачувати завжди не добре

    Воробус! Не дури людей! Переплачувати – це завжди добре, бо вниз ціни ще ніколи не падали, а коли ціна зростає і в тебе оплачений показник більший за фактичний, то получається, що різницю ти купив авансом ще за старою ціною. Якщо зростання цін значне і б’є по кишені, то таким чином можна цей удар пом’ягшити поступово зменшуючи різницю між оплаченим і фактичним показником. А ліміт, це орієнтир в який треба вкластися за рік. Найдешевшим газ є для людей, які використовують менше ніж 2500 кубометрів на рік. Таким чином можна сміливо щомісячно платити орієнтовно за 195-205 кубометрів (придумуйте цифри кожного місяця різні), просто потрібно паралельно вести свою “чорну бухгалтерію” показників. Особливо уважно треба слідкувати за цифрами, які Ви даєте обхіднику під підпис.

    ELECTRIC пише: в попередньому рахунку мені приписали

    На майбутнє: документом є не рахунок, а квитанція про його оплату. Тому такі проблеми вирішуються дуже просто – рахунок скануєте, на комп’ютері переписуєте всі цифри так як має бути і йдете оплачувати з “правильним” папером. При найменшій спробі виставити Вам пеню – подаєте в суд і пред’являєте рахунки і квитанції, де все “грає”. При бажанні можна ще й моральну компенсацію вимагати, за те, що Вас – чесного і порядного – назвали боржником.

  4. Narcus 21.01.2011 пише:

    Треба дати їм мзди – і так потрібно робити з кожним хто вас грабує!!!

  5. Елеонора 22.03.2011 пише:

    :evil:Я вже другий рік виправляю у рахунках за газ цифри. Писала і письмову скаргу до них.В результаті прийшла контролер для звірки своїх і моїх даних. Все співпало,крім виставлених в рахунках числах.
    Виставляють і кубометрів більше, і аванс. Кажуть,що це різні речі. тепер плачу лише по своїм показникам, а авнсу не плачу і не платитиму.
    Думала,що авансом допомагаю газівникам розплатитися з Росією за газ, а, як виявляється, “Укргаз” отримує нгашу оплату з запізненням або й зовсім не отримує.
    І до кого звертатися-невідомо: Львівгаз нікому не підвідомчий..

  6. Норіка 22.03.2011 пише:

    ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*