Вийшла нова версія Firefox 4 - Блог про Львів

Вийшла нова версія Firefox 4

firefox 4

Про що повідомлялося раніше, відбулося. Лисичка оновилася. 😀

Вчора у цілому світі офіційно стала доступна нова версія популярного браузера Firefox 4.

Що нового у ній, скільки людей вже його скачало, та інше читайте далі.

Браузер, на відміну від нового Internet Explorera, доступний для користувачів систем “Windows”, “Mac OS X” і “Linux” і що саме головне на більш як 80 мовах світу.

Розробники у скорому часі обіцяють випустити версію для пристроїв на “Android” і “Maemo”.

Firefox 4 в 3-6 разів швидше старої версії, новий Firefox оптимізований для обробки “важких” сайтів.

Це відбулося тому, що розробники інтегрували “Compartments”, підвищили ефективність управління об’єктами “JavaScript”, додали підтримку “ECMAScript5” і створили новий двигун “JаgerMonkey” для “JavaScript”.

Відтепер Firefox буде працювати навіть тоді якщо відбудеться аварія на таких плагінах як: “Adobe Flash”, “Apple Quicktime” або “Microsoft Silverlight”.

Також до новинок варто віднести те, що підтримка HTML5 включає можливість обробки HD-відео (WebM), 3D-графіку, офлайн-сховищ даних, роботу з тачскрін-інтерфейсами,

У браузері також поліпшені такі любимі інструменти користувачів як CSS, Canvas та SVG.

Щодо інтерфейсу, то у ньому поліпшений рядок адреси, з функцією авто заповнення. Помітно, що Firefox 4 нарешті підтягнувся до інших браузерів, таких як Opera та Internet Explorer.

Також читайте:   Відео в Однокласниках

Вкладки розташовані зверху над адресним рядком, додана можливість “Панорама” – режим, що дозволяє зібрати вкладки в керовані групи, які можна організувати, іменувати і впорядковувати.

Щоб почати роботу з «Панорамою», потрібно вибрати значок “Групи вкладок” під час налаштування “Панелі навігації” або клацнути правою кнопкою миші по будь-якій вкладці, щоб перемістити її в групу.

У новій версії також представлений новий менеджер додатків (аддонів), що забезпечує полегшений пошук і встановлення більш ніж 200 тис. доступних доповнень.

Були поліпшені і налаштування приватності:

Зокрема, була додана функція миттєвої ідентифікації сайту, яка дає подивитися, скільки разів сайт був завантажений до цього, збережені чи до нього паролі, функція “Do Not Track”, яка дозволить користувачам відмовитися від “стеження” – збору даних про поведінку і переваги користувача, заснованого на його поведінці онлайн, відвіданих сайтах, покупках, HTTP Strict Transport Security (HSTS) і т.д.

До речі, пошуком за замовчуванням у всіх країнах світу на цьому на цьому браузері є Google, окрім Росії, де таким самим «пошуковиком» є Yandex.

Насамкінець скажу, що скачати популярний браузер Firefox 4 можна через розділ “Програми” на нашому сайті.

P.S. Я вже собі скачав нову версію і встановив, буду пробувати чи вона хороша, чи ні. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 12 може ще щось напишете?

  1. PVS 24.03.2011 пише:

    Firefox 4 нарешті підтягнувся до інших браузерів, таких як Opera та Internet Explorer

    Знущаєшся??? До Internet Explorer’a можна хіба опуститися!! Сподіваюся FF до такого ніколи не скотиться.

  2. Kiler 24.03.2011 пише:

    Скачав, встановив ще вчора, лайно а не браузер. Старіша версія краща. 👿 😈

  3. BlaXpirit 24.03.2011 пише:

    Нова версія Firefox таки краща за попередню, але не краща за інші браузери. А скільки шуму наробили..! Демонстрації “Web of Wonder”… Ой, який ми крутий браузер зліпили… 8)
    А тим часом, в Chrome вже давно є всі ті самі функції, кращий інтерфейс, та і ті *магічні демонстрації* Chrome легко відображає, і міг би це робити вже давно. Chrome також Open Source (aka Chromium), працює на багатьох ОС та перекладений на багато мов. 🙂
    Можливість “Панорама” – схоже на плагіат з Opera. Загальний вигляд Firefox… крали потроху з усіх браузерів, але нічого путнього так і не вийшло. Непотрібні панелі досі займають купу місця; не змогли позбутись навіть зайвого поля пошуку (принаймні, така ситуація на Linux, не знаю, що там твориться на Windows, але в будь-якому випадку, інтерфейс Chrome однаково зручний на всіх ОС). “Де моя кнопка для оновлення сторінки?” – скажете ви. А вона на протилежному краю екрана! (І позичена ця тупість з Internet Explorer) 😕
    Варто нагадати також, що хлопці з Mozilla придумують для свого браузера додаткові “можливості”, які не відповідають веб-стандартам, тобто, повторюють стару історію з Internet Explorer. 🙁

  4. KRONUS 24.03.2011 пише:

    Firefox – :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: — тут без коментів 🙂 Порівняно з Opera , Firefox просто тормоз , відстій . Не парьте мізки Firefox-сом . Качайте нормальні браузери , які вже перевірені часом і мільйонами користувачів.

  5. Lolita 24.03.2011 пише:

    Тільки сьогодні встановила нову версію, така нічого, хоча трішки незвично.

    KRONUS пише: Firefox – :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: — тут без коментів 🙂 Порівняно з Opera , Firefox просто тормоз , відстій .

    Я спочатку також так думала, але через декілька днів привикла до Firefox і зараз в Opera не можу сидіти, та й не хочу.

  6. KRONUS 24.03.2011 пише:

    Lolita пише: Я спочатку також так думала, але через декілька днів привикла до Firefox і зараз в Opera не можу сидіти, та й не хочу.

    Людина – це така натура , яка здатна звикнути до всього. Навіть до неприємних запахів і більш гірших речей 😆

  7. Lolita 24.03.2011 пише:

    KRONUS пише: Людина – це така натура , яка здатна звикнути до всього. Навіть до неприємних запахів і більш гірших речей 😆

    Людина – це така натура, яка тягнеться завжди до кращого, але що краще для одного то не завжди краще для іншого, тому й вибирають різні речі.

  8. KRONUS 24.03.2011 пише:

    Lolita пише: Lolita

    — нехай для тебе він буде кращим , як коханий чоловік .
    😉

  9. Stakeholder 24.03.2011 пише:

    KRONUS пише: Firefox – — тут без коментів Порівняно з Opera , Firefox просто тормоз , відстій . Не парьте мізки Firefox-сом . Качайте нормальні браузери , які вже перевірені часом і мільйонами користувачів.

    Ага, я теж знаю один браузер перевірений часом і мільйонами користувачів, це – ІЕ, і ним дійсно користуються мільйони, бо він іде разом з віндовсом, і недалеким юзерам просто впадло встановлювати щось інше,бо для них це дуже складна процедура, або в особливо клінічних випадках вони просто не знають звідки скачати). А так писати що щось – фуфло, а щось – ніштяк, то багато розуму не треба). Я хоч вже і сижу на мозілі дуже давно і злазити з нього не збираюсь, але я не агітую переходити на нього людей, яким подобається опера чи кром, хто вже до чого звик. Єдине до чого неприпустимо звикати це до ІЕ.

  10. KRONUS 24.03.2011 пише:

    А я за Opera не агітував , а порівнював з нею – це поперше . А подруге , я не такий далекий юзер як ти думаєш 🙂 Свій браузер я розібрав і зібрав по гвинтиках , і тепер він на жоден браузер несхожий 8) Відносно звикання і ІЕ – цілком згоден ; мене теж не радують танці з бубнами довкола кривих браузерів 🙂

  11. PVS 24.03.2011 пише:

    BlaXpirit пише: придумують для свого браузера додаткові “можливості”, які не відповідають веб-стандартам

    розробники його предка колись теж придумали фігню, яка ніяким стандартам не відповідала – JavaScript називається.

    BlaXpirit пише: не змогли позбутись навіть зайвого поля пошуку

    в SeaMonkey вони його успішно позбулися вже давно, так що його присутність в FF найімовірніше просто якесь політичне рішення

    BlaXpirit пише: Де моя кнопка для оновлення сторінки

    Ctrl+Shift+R – швидко і надійно, ще й працює у всіх бровзерах

    все решта – ви…бони, без яких жив, живу і буду жити.
    P.S. Правда SeaMonkey подобається більше – шкода, що вони його на задній план відсунули.

  12. ariston 29.03.2011 пише:

    Стало ще важче користуватися ( залишаюсь на хромі

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*