Чи варто будувати сім’ю у ранньому віці? - Блог про Львів

Чи варто будувати сім’ю у ранньому віці?

Молода сім'я

Нещодавно вашому автору довелося побувати у селі. Нічого екстраординарного на перший погляд, але мене зачепила одна тема.

Йду я йду, аж тут зустрічаю старших людей, які до мене сказали наступні слова: «О, Ігор, як ти там поживаєш, ще не женився?». Я звісно, що відповів – ні, на що вони сказали: «А чого так? Ти вже старий троха. В селі твої ровесники вже давно поженилися».

Ця тема мене так заділа, що я вирішив написати статтю, назва її наступна: «Чи варто будувати сім’ю у ранньому віці?».

Я вже не малий, але і не старий, тому і побачив достатньо у своєму житті. Люди зараз є різні, одні живуть для того щоб пити, інші, щоб наїстися, інші, щоб когось розвести, а от про сім’ю думають найменше.

От подивіться на нашу молодь. Їм ще молоко з губів не висохло, а вони вже пере зустрічалися з ким тільки можна. Наслідки? У найкращому випадку – розійшлися, у найгіршому – наробили дітей, яких нема кому бавити.

Який толк у тому, що вони одружаться, якщо через пару місяців буде розлучення? Страждають не чоловік з жінкою, а саме діти. Вони не отримують належного виховання і, як наслідок, їх виховує вулиця.

А хто може вирости з вулиці? Правильно, бандити. Хіба це потрібно?

Також читайте:   Невизначеність. Як з нею боротися?

Одружитися – це простіше простого, а от збудувати хорошу сім’ю, яка буде зразковою – ось це вже випробовування не з легких.

Інколи дивишся на молоду сім’ю, все добре, відсвяткували весілля, надарували їм подарунків, все є, а любові як потім виявляється нема. У ранньому віці кохання сліпе, може бути зацікавленість, симпатія, але явно не кохання.

Знаю, багато хто зі мною не погодиться, адже є багато випадків коли зовсім молоді люди одружувалися і згодом жили просто чудово. На що я відповім, що винятки є усюди.

Я вважаю, що штамп у паспорті не головне. Більш важливішим є взаємна любов і порозуміння. Чому люди, які роками зустрічаються не хочуть узаконювати стосунки? Вони думають над майбутнім.

Треба завжди брати приклад із старших людей. Вони прожили життя і хто як не вони можуть вам сказати толкові слова.

Без майбутнього нема сьогодення. Не треба спішити з шлюбом, краще все обдумати, знайти гарну роботу, поступово прагнути бути сім’єю, думати над майбутнім, а тоді, коли вже дійсно є ці складові – можна і подумати про одруження.

Така от моя думка.

Цікаво було би почути вашу думку, шановні користувачі блогу, з приводу цієї проблеми.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Taras 14.07.2011 пише:

    Гарна стаття. Цілком погоджуюсь з автором. До речі, мене теж з женячкою “замахують” постійно, так що не один ти такий )))

  2. Myslinsky 14.07.2011 пише:

    я на всі 100% згідний! реально! я, наприклад, до років 27-30 не збираюсь одружуватись. моєму брату троюрідному 25 і його теж всі домахують “чого ти ще не окільцьований?”. але він до цього спокійно ставиться і каже, що сім*ю треба будувати, коли вже стоїш на ногах в матеріальному плані, свідомий та зрілий. в цьому я повністю погоджуюсь!

  3. Stakeholder 14.07.2011 пише:

    Йду я йду, аж тут зустрічаю старших людей, які до мене сказали наступні слова: «О, Ігор, як ти там поживаєш, ще не женився?». Я звісно, що відповів – ні, на що вони сказали: «А чого так? Ти вже старий троха. В селі твої ровесники вже давно поженилися».

    Треба завжди брати приклад із старших людей. Вони прожили життя і хто як не вони можуть вам сказати толкові слова.

    то чого ж ти старших людей не сухаєш а туво виписуєш? давай в село, хапай якусь дівку і вперед!, ми всі дружно будем клікати на банери шоб ви собі хату збудували, завели корову, свиню, кріликів все як має бути, блог перейменуєш на igorko-gazda.com і всьо буде ніштяк 😀

  4. Jorgen 14.07.2011 пише:

    Myslinsky пише: я на всі 100% згідний! реально! я, наприклад, до років 27-30 не збираюсь одружуватись. моєму брату троюрідному 25 і його теж всі домахують “чого ти ще не окільцьований?”. але він до цього спокійно ставиться і каже, що сім*ю треба будувати, коли вже стоїш на ногах в матеріальному плані, свідомий та зрілий. в цьому я повністю погоджуюсь!

    на 50% згідний. По-перше, побудова сім’ї не повністю від тебе залежить, і якщо ти зараз вирішив одружитися у 27-30 років, то це зовсім не означає, що саме так і вдасться. Одружуватись потрібно не у правильному віці, а у правильний час, а він може наступити і у 18 і у 48 років. Ось така моя думка.
    По-друге, матеріальний стан тут ні до чого. Матеріальне благополуччя можна здобувати і будучи одруженим, головне щоб сімейне благополуччя було.
    А от на рахунок всяких, хто домахує чому ще не женишся – посилайте їх лісом

  5. PVS 14.07.2011 пише:

    Jorgen пише: А от на рахунок всяких, хто домахує чому ще не женишся – посилайте їх лісом

    Воробус!!! Свою статтю “Чому PVS нежонатий” пам’ятаєш? То йди лісом!!! 😆 😀 😆

  6. bdzhilka 14.07.2011 пише:

    На мою думку, сім*ю треба будувати тоді, коли:
    1) ти впевнений у своїй другій половинці нехай не на 100%, ну хоча б на 90%…упевнений, що у складну хвилину (а така хвилина неодмінно з*явиться, оскільки життя – це постійне випробування) вона тебе не покине “сам-на-сам” з проблемами, а допоможе їх владнати – порадить з правильним рішенням, або підтримає твоє власне.
    2) Ти не “сидиш на шиї у батьків” і у тебе є достатньо грошей для утримання не лише “себе коханого/коханої”, але й маленької людинки, яка неодмінно, з часом, з*явиться.
    3) Коли ти, хоча б частково, реалізував себе у цьому житті, бо ті люди, які одружуються лише тому, що “інші так роблять” (особливо це стосується ранніх шлюбів), через деякий час відчувають брак самореалізації та усвідомлююючи, що вони нічого корисного не принесли суспільству самі в собі розчаровуються .
    4) Якщо ти впевнений, що це саме та людина, яка тобі потрібна і без якої ти не уявляєш свого життя.

    А вік – це поняття суб*єктивне…Знайти “потрібну” людину можна як у 18 років, так і в 30…Головне не помилитися у виборі, бо досить часто закоханість плутають з кохання…

  7. hemchuk 14.07.2011 пише:

    От подивіться на нашу молодь. Їм ще молоко з губів не висохло, а вони вже пере зустрічалися з ким тільки можнаНаслідки? У найкращому випадку – розійшлися, у найгіршому – наробили дітей, яких нема кому бавити……..

    ну що за комплекси !!! а коли зустрічатися? У 70 років? Я відразу згадала фразу : «в Советском Соузе секса нет!»…..
    а дітей наробили, бо більшість батьків кремпуються розмовляти на тему сексу зі своїми чадами….от і наслідки
    👿
    ясна річ, повинні бути моральні межі, але потрібно зустрічатися, пізнавати, насолоджуватися почуттям закоханості, переживати неймовірне тремтіння перед першим побаченням та поцілунком 😉
    а одружуватись потрібно лише тоді, коли справді кохаєш і кохають тебе, коли в стосунках є довіра і повага.

  8. Оля 14.02.2012 пише:

    зараз мені 17 років, моєму маленькому синочкові півтора року, а чоловіку 21.
    Нічого поганого я в цім не бачу. у нас все добре, всі щасливі. я згідна – зпочатку було важко бо я ще ходила в школу, були різні плітки… але чоловік підтримував як міг, і з час все стало на свої місця. На думку інших незважаю, це моє життя- я буду жити так як захочу…
    Я просто не уявляю свого життя без двох моїх найдорощих людей!!!
    Ранній шлюб це не погано тільки щоб було взаємне кохання!!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*