Катастрофа теплохода на Волзі: випадковість чи закономірність? - Блог про Львів

Катастрофа теплохода на Волзі: випадковість чи закономірність?

Катастрофа на Волзі

Якщо хтось думає, що ваш автор не чув про катастрофу прогулянкового теплоходу «Булгарія», то ви помиляєтеся. Просто, коли я пробував написати кілька слів, то мені тряслися руки і ось сьогодні, нарешті, допис схоже що вдався.

Я на таких теплоходах їздив не один раз і як тільки собі уявляю, що теплохід може потонути, то…. мурахи по спині проходять.

Це дійсно страшно. Загинути наглою смертю не хоче ніхто.

Досі багато людей не може зрозуміти як могло статися таке лихо. Це ж не довоєнні роки чи хтозна-яке століття чи фільм «Титанік».

За якихось три хвилини судно (прямувало від міста Болгар у Казань), на якому перебувало більше 200 осіб, потонуло у Куйбишевському водосховищі за 2,5 кілометра від берега.

Не так вже і багато, але все ж врятуватися не вдалося більшій кількості людей.

Врятуватися вдалося лише 79 особам, решту поки що шукають. Дуже прикро у цій ситуації, що серед великої кількості загиблих зовсім юні діти, які ще тільки починають жити.

А загинули у більшості випадків вони і жінки, чув навіть що були вагітні. Тут також можна помітити таку річ як проблему людей – невміння плавати. Але, то ми тут сидимо зараз говоримо що так, сяк, отак. А за три хвилини зорієнтуватися що робити – це не так вже і легко.

Також читайте:   Що таке сортовий металопрокат?

Катастрофа сталася 10 липня, коли на морі почалася гроза.

Тепер питання хто ж відповідатиме за загибель людей, а їх знайдуть обов’язково. Багато питань є до того, хто дозволив впустити на борт ще 80 людей, якщо теплохід розрахований на 120 чоловік. Перевантаження було і ще й яке.

Друга причина лиха – це несправність корабля. Він і так був поламаний, а його впустили у рейс. Від от такої бездарності і безвідповідальності загинули люди і це вже не перший раз.

Сумно…

Чув також в новинах, що потопельників не підібрали два судна, які пливли поруч і аж третє врятувало людей. Це ж якою треба бути людиною на місці капітанів цих кораблів, щоб не спробувати врятувати людей. Яка мова про рейс може зараз бути чи ще щось, якщо люди тонуть і рятувалися хто як міг.

Пошуки людей продовжуються, водолази щогодини витягують все нових і нових людей. Сьогодні по новинах як почув трагічний сигнал корабля, то на серці стало важко….

Вічна пам’ять загиблим!!!…………… Далі без коментарів.

P.S. Тільки що стало відомо, що коли тонув теплохід, то не переставала грати музика. Не здивуюся якщо колись на реальних подіях знімуть фільм.

У статті використано фото із сайту tsn.ua.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Andr1y 13.07.2011 пише:

    Якесь відчув дежавю з фільмом Титанік…

  2. Stakeholder 13.07.2011 пише:

    Катастрофа сталася 10 липня, коли на морі почалася гроза.

    Воробусе, на якому морі? А катастрофа ця сталася з тих же причин що і інші катастрофи на пост-совковому просторі, корупція, безвідповідальність і бажання наживи, збивати бабло нічого не вкладаючи, возячи людей на допотопних консервних банках, як на землі так і на воді і у повітрі. Зараз жосткіє рукавадітєлі найдуть якихось стрєлочніків , і потім у новинах зі знавіснілими червоними пиками і випученими очима повідомлять шо винні жорстоко наказані, і все суспільство повинно переповнити почуття гордості за таке торжество справедливості! Щось після цього зміниться? сумніваюсь, зараз можна звинувачувати будь кого, але корінь проблеми у самому суспільстві.

  3. Horse 13.07.2011 пише:

    http://www.ria.ru/infografika/20110711/400112183.html – Реконструкция крушения теплохода “Булгария” на Волге
    Stakeholder – твоя правда, погоджуюся.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*